Табло Джета 2 осветление

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
TheSheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Табло Джета 2 осветление

Мнениеот TheSheriff » Нед 01 фев 2009 0:52

Здравейте,
Поразрових се малко из форума, но да попитам и конкретно за моя проблем:
Смених си таблото със друго, само че с оборотомер. При слагането изобщо не забелязах, че липсва лампичка долу в средата(за електронния часовник, понеже старото ми табло имаше само 2 лампи горе, поради липсата на ел. часовник). Оказа се, че и едната, лявата, не свети и си карах само с дясната(мързеше ме да разглабям) и така 2 месеца, докъто вчера цъкам си фаровете и ... хоп няма никой. Разглабям днеска и свалям старите лампички и слагам 3 нови, обаче няма резултат... Имам едно панелче от парно, направено с 1 син диод, то си свети при габарити/фарове. Къде да търся проблема? Не казвайте, че пак трябва да разглабям ... :banghead:

TheSheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Табло Джета 2 осветление

Мнениеот TheSheriff » Нед 01 фев 2009 16:54

Може ли проблема да е в копчето? Или това синьо диодче, ако прави късо, ще свети ли изобщо? Може ли да е бушон, щом останалите лампички по таблото (масло,вода..) и ел. часовника светят?

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 01 фев 2009 17:32

Провери си бушона за осветлението-това е първото и най-лесното.
След това,ако не е от това може да е от лентата на самият километраж отзад,при слагането ако си я натиснал или просто си е заминала няма да свети,имах същия проблем с таблото на Деу-то ми.Най-лесно е да сложиш лентата от старото ти табло на това с оборотомера-лесно е и става без проблеми.Също размърдай буксите на таблото,може да не правят контакт нещо случва се,все пак е 20 годишна кола.И най-вече се увери дали крушките,които си сложил са читави,най-лесно ги провери с мултицет.
Дано съм ти бил полезен! :beer
Поне на Вектрата бушона за осветлението на самото табло и купето е съвсем друг,от този,за лампите за масло и тн.Не вярвам при VW да е различно..

TheSheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TheSheriff » Нед 01 фев 2009 17:40

Мерси, ще потърся някой познат който да ми помогне с тоя бушон, защото и представа си нямам :Mr Green Fun Мисля, че не е от таблото, защото вчера като го свалях, понеже на светло не можах да преценя дали свети или не пробвах да вържа старото (само буксата), но и на него не си пролича и си върнах "новото" :D

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 01 фев 2009 17:42

Елементарно е,то даже на капака на бушоните пише кой за какво е.В краен случай ако не можеш да разбереш просто ги вадиш един по един и ги проверяваш,ако са заминали жичката им в средата ще е скъсана.После обаче хубаво ги намествай!

TheSheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TheSheriff » Пон 02 фев 2009 20:03

За жалост не е от бушона ... намерих тук една схема
Бушон номер:3
Лампа подсветки приборов, фонарь освещения номерного знака; 10А

Ще трябва май пак разглабяне :banghead:

TheSheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TheSheriff » Нед 08 мар 2009 22:08

Решено!
Проблема беше в лампичките. Новите си приличаха доста със старите, фасунка, размери, волтаж, напрежение всичко... пасваха си идеално, но просто имаха малка разминавка с крачетата(бяха 4 :shock ) мислех, че това няма да е проблем, защото 2 от тях си се докосваха до пистата, но изглежда е било... :banghead:
Мерси за помощта на всички!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”