:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

въпрос за 1.9 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
lamby
Автомобил:
Двигател:

въпрос за 1.9 тди

Мнениеот lamby » Нед 01 фев 2009 18:44

Колата е Ford Galaxy 96, купих я скоро и забелязвам че налягането в охладителните маркучи според мен е доста голямо.Знам, че охладителната система на тези двигатели е под налягане, но не знам дали е редно тръбите много трудно да се стискат с ръка :roll: губи ми и по малко антифриз и не знам дали е нормално или има някакъв проблем в главата, термостата или нещо друго.Моля, ако някой има идея на какво се дължи това и дали е нормално това налягане да пише. Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: въпрос за 1.9 тди

Мнениеот filipov » Нед 01 фев 2009 18:53

Питай във форума на Форд :D

lamby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lamby » Нед 01 фев 2009 19:04

Съмнявам се във форума на Форд да разбират от Фолксвагенови мотори... :banghead:

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пон 02 фев 2009 9:23

Ами налягането е около 1 бар. Нормално е да са твърди, ако не са тогава е голям филм, виж си наистина термостата и капачката на разширителното казанче.Един приятел се видя в чудо, губи му антифриз, смени поне 5 капачки(от там видимо изхвърляше антифриза) и няма ефект накрая се оказа термостата. И виж дали нямаш от някъде течове на антифриз. При мен (Галакси, 1Z) има лек теч отпред където е датчика за температурата (тройника на главата), и само когато е много студено. Иначе ако е глава, гарнитура трябва след време да ги смеси (антифриз-масло или вода-масло).

Върни се в “Дизелови агрегати”