Обръща на бензин при рязко подаване на газ - РЕШЕНО

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 06 яну 2009 8:53

@Каспър: уредбата ми я сложиха в младост 3 до СБА. И твоята ли е от там и ако да доволен ли си от монтажа и отношението?

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 06 яну 2009 10:32

Marto_Polo написа:
При мен се появи прениване на бензин при палене. Дали пак е от налягането? Интересното е, че когато свърши газта и премине на бензин започва да мига и да пищи, а когато при палене ми премине на бензин директно изключва газта и не пищи.

Ниско напрежение на акумолатора от тук идва прехвърлянето при палене. Или го зареди или го смени.

Не мисля, че е ниско напрежение в акумулатора защото нямам никакви проблеми с него сутрин си пали от раз в студа.
Ситуацията е следната: давам на контакт и мигат лампите, че е включена газовата. След като завъртя да запали се чува изписукване и угасват лампите все едно е превключена ръчно на бензин. Когато се превключва автоматично лампите мигат и светва една червена за бензина, но при палене не е така.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Вто 06 яну 2009 12:08

Ти много мислиш!
Компа на газта се ресетва при паленето понеже напрежението пада при вартенето на стартера под зададената стойност. Провери масите на двигателя и акумолатора. :idea: Това че мигат диодите не означава че двигателя стартира и работи на газ.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 06 яну 2009 12:34

За проблем с кабелите съм съгласен и кофти маса, но не и за кофти акумулатор. Така си мисля :)

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Вто 06 яну 2009 15:46

qnis3 написа: Ниско напрежение на акумолатора от тук идва прехвърлянето при палене. Или го зареди или го смени.

За какво ти е акумолатор ако нямаш проводници който да покажат на какво е способен? :idea: А и боб хвърлях и на кафе гледах *някаде си бях загуби кристалното калбо*и пак на разбрах как ти пали колата и какъв ти е акумолатора, това са насочващи предположения. От каде да знам, да не е колата при мен че да ти кажа от тук е! Друго щеше да е ако е при мен колата.

Последна промяна от qnis3 на Вто 06 яну 2009 22:17, променено общо 1 път.

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 06 яну 2009 20:12

:beer

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 06 яну 2009 20:41

kickd0wn написа:@Каспър: уредбата ми я сложиха в младост 3 до СБА. И твоята ли е от там и ако да доволен ли си от монтажа и отношението?

Моята е монтирана в Бъкстон на ул. Иван Сусанин.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 07 яну 2009 15:37

Каспър написа:
kickd0wn написа:@Каспър: уредбата ми я сложиха в младост 3 до СБА. И твоята ли е от там и ако да доволен ли си от монтажа и отношението?

Моята е монтирана в Бъкстон на ул. Иван Сусанин.

Не знаех, че има алтернатива, което е добре. Мислех че само в тези в младост слагат стефанели, а сега като ходих да ми я настройват ме подразниха, че пробваха да ми вземат пари за настройката при положение, че първата настройка уж беше безплатна.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Re: Обръща на бензин при рязко подаване на газ - РЕШЕНО

Мнениеот kickd0wn » Чет 15 яну 2009 16:08

А да попитам възможно ли е след корекция на налягането да ми падне разхода или да го отдам на по-лекият трафик в София последните дни?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 15 яну 2009 22:12

Корекцията предполагам е повишаване на налягането. При тази интервенция теоретично ако преди това е била настроена колата както трябва, то за единица време вече ще влиза повече гориво, следователно разхода трябва да се качи...

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 16 яну 2009 11:21

The_Machine написа:Корекцията предполагам е повишаване на налягането. При тази интервенция теоретично ако преди това е била настроена колата както трябва, то за единица време вече ще влиза повече гориво, следователно разхода трябва да се качи...

Това на теория, а на практика действително ли се завишава разхода? Доста хора споменаха за такава интервенция, но никой не писа за промяна в разхода.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Мнениеот Mega » Съб 17 яну 2009 22:22

Напротив! Разхода пада. При мен имаше подобен проблем с много висок разход от 10/100 извънградско! Вдигнаха налягането и се оправи. Предполагам, че при ниско налягане, дюзите не правят добра смес. Сега колата вече е супер, по-пъргава е и разхода падна!

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Нед 18 яну 2009 9:12

The_Machine написа:Корекцията предполагам е повишаване на налягането. При тази интервенция теоретично ако преди това е била настроена колата както трябва, то за единица време вече ще влиза повече гориво, следователно разхода трябва да се качи...

По принцип колегата е прав. Но това е една динамична система която се променя по време на работа. Та ако е доста бедна сместа и компа е достигнал своя макс. на самонастройка при повишаване на налягането може и да падне разхода но може и обратното да стане да се вдигне. :D Има и вазможност да си остане същия. :) Всико си зависи до каде е в момента стигнал компа на бензина със своите корегции. :idea:

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Нед 01 фев 2009 10:01

При мен при рязко даване на ръчка също преминава сама на бензин,смених клапани тами кво още трябвало и след време пак същата работа.В големия студ при -19 така и непоиска да мине на газ.Температурата на двигателя си вдигна 90градуса, но не и не и така два дни.Бях тръгнал за сервиза,но времето затопли и всичко си стана ок.Също като прехвърля на газ се тормозеше и понякога гаснеше,но това се появява от време на време.Вече карам около 40000км на газ с уредба БСМ.Впечатления - по тромава малко при рязко набиране.Ама разликата в горивата си е друга.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 01 фев 2009 22:21

А филтри някога сменял ли си, защото този на изпарената газ се сменя на 15 000 км?

А тромавостта и нежеланието за преминаване... настройки, приятелю :)

Върни се в “Автогазови уредби”