нормални граници на температуратана маслото?
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Re: нормални граници на температуратана маслото?
не знам ама на един приятел на аудито му показа 160 градуса почти и му блокира двигателя
така че..... правете му сметка!
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
според мен нормалната граница е 90-100 макс 110...... правил съм си експерименти и съм стигъл до около 130 или малко по-малко, след продължително стоене във високи обороти...
според мен не е здравословно за мотора да стига такива температури/не говорим за коли специално подготвени за големи натоварвания/.Не случайно някой коли имат заводски отделен радиатор за охлаждане на маслото!
според мен не е здравословно за мотора да стига такива температури/не говорим за коли специално подготвени за големи натоварвания/.Не случайно някой коли имат заводски отделен радиатор за охлаждане на маслото!
- Lifeguard
да след около 120 градуса маслото си губи свойствата и става лошо за мотора,така поне разбрах! то и за това като загрее колата няма същата тяга може би,ако сте забелязали 
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
Това за загряването и вървенето, според мен е от друго...
по ниската температура -> по-висока плътност на въздуха, което пък от своя страна значи повече постъпващ въздух(по-голяма въздушна маса) в мотора - по-добра динамика на колата
по ниската температура -> по-висока плътност на въздуха, което пък от своя страна значи повече постъпващ въздух(по-голяма въздушна маса) в мотора - по-добра динамика на колата
- Lifeguard
.:Stef4o:. написа:Това за загряването и вървенето, според мен е от друго...
да колега всъщност май си прав,то от тука идва файдата от тия въздушни спортни филтри,вкарват повече въздух,съответно малко по хладен и колата става малко по пъргава,така си го обяснявам аз
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
poni написа:до 140 градуса е нормално според руснаците.търся статията,ама нещо ми бяга.а иначе може датчика или таблото да е дало фира
Колега пусния тая статия да прочетем нещо и ние
генгер написа:poni написа:до 140 градуса е нормално според руснаците.търся статията,ама нещо ми бяга.а иначе може датчика или таблото да е дало фира
Колега пусния тая статия да прочетем нещо и ние
заповядай http://www.vwmotors.ru/passat-b3/22.htm
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
На около 145'C започва да пищи зумера + примигва лампата за маслото!Лично изпитано на GT 1.8MI
GT_3 написа:На около 145'C започва да пищи зумера + примигва лампата за маслото!Лично изпитано на GT 1.8MI
на твойто GT. на всеки е различно.маслени помпи,износеност на лагерите,повдигачи,масло.....ама щом след 140 градуса още се движи-браво!
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
poni написа:до 140 градуса е нормално според руснаците.търся статията,ама нещо ми бяга.а иначе може датчика или таблото да е дало фира
пусни я тая статия да научим нещо,.... да видим колко ще е температурата на охл. течност?
генгер написа:poni написа:до 140 градуса е нормално според руснаците.търся статията,ама нещо ми бяга.а иначе може датчика или таблото да е дало фира
пусни я тая статия да научим нещо,.... да видим колко ще е температурата на охл. течност?
ако погледнеш 3 мнения по-нагоре ще видиш темата.а и едва ли можеш да намериш пряка зависимост между температурата на маслото и температурата на водата
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
poni написа:... едва ли можеш да намериш пряка зависимост между температурата на маслото и температурата на водата
Потвърждавам. Ако може да се вярва на температурните датчици, при каране извън града с висока скорост, температурата на охладителната течност си стои на 85°, а на маслото се качва много бързо до над 120° и там вече връщам газта и пада веднага до 105-110°, които нормално поддържа.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
на пасатко ми държи 94-98 при скорост от около 100км/ч,а като го понатисна 140-150км/ч ми качва около 110 градуса,но никога не съм го забелязвал да дига повече от 110градуса
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
От голямо значение според мен е дали има кора под двгто. Поне с 5 градуса качва ама е по добре с нея особено за локви и зимно време! На мене с 100 постоянна скорост ми заковава 92 градуса при 0 на вън! Нямам кора!
Голф 2 1.8 ПБ
Голф 2 1.8 ПБ
- Lifeguard
alex_zazy написа:От голямо значение според мен е дали има кора под двгто. Поне с 5 градуса качва ама е по добре с нея особено за локви и зимно време! На мене с 100 постоянна скорост ми заковава 92 градуса при 0 на вън! Нямам кора!
Голф 2 1.8 ПБ
ами да ви кажа зависи не само от кората под ДВГ-то(имам такава и загрява повече с нея)ами и от спойлера под бронята,демек ножа от долу,лятото блъснах един заек и го потроших и след това на дълъг път ми загряваше колата до като не купих и сложих пак и нямаше проблеми,тоя споилер завихря въздух кам радиатора и така....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”