Ражда ли ръжда Голф 3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Мнениеот Betrayer » Пет 17 окт 2008 9:57

Абе колега не закачай темата за вървежа МОЛЯ те... Не споменах Ауди 2.6, а споменах ли Голф VR6 каде отиваме? А споменах ли че на OМВ Бояна въпросния голф прай еднакав пробег с лилавото М3 (след 170км/ч М3 го издухва, а това М3 от своя страна РАЗМАЗА чисто ново М6) обаче тя е правена и е 500к.с. GTI 8v (забележи малкия!) издухва ауди 90 2.3! А като цяло не наблегнах на стъклата, сигорно си прав за тях. Но пак казвам в съотношение цена (ремонти също), Вървене!,Разход!,изпълнение няма смисъл да се говори... Затова и Г3 е най-масовия автомобил у нас.

dygy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dygy » Пет 17 окт 2008 13:48

audiowner написа:
krastio написа:за 94-та година грам ръжа няма , от където и да я гледаш (италианка)

Звучи обнадеждаващо.
Като цяло клоня към Голфа, но не ми се правят дъна и прягове всяка пролет...

Харесъл съм си това: http://www.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 2291995546

мдаааа, най-много си зависи от това колко се пази колата, то ако не го пазиш и Бентлито ше ти изгние. Инак слабото място на Голф 3 е в задната врата на багажника точно под прозореца, който не е доре уплътнен и оттам задната врата събира доста вода, като водата се задържа много време вътре, което между дуругото е голяма инженерна недомислица. Но това при моделите след 95г. мисля, че е поправено. Но като цяло Голф 3, не гние!!!!

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Пет 17 окт 2008 16:57

Betrayer написа:Абе колега не закачай темата за вървежа МОЛЯ те... Не споменах Ауди 2.6, а споменах ли Голф VR6 каде отиваме? А споменах ли че на OМВ Бояна въпросния голф прай еднакав пробег с лилавото М3 (след 170км/ч М3 го издухва, а това М3 от своя страна РАЗМАЗА чисто ново М6) обаче тя е правена и е 500к.с. GTI 8v (забележи малкия!) издухва ауди 90 2.3! А като цяло не наблегнах на стъклата, сигорно си прав за тях. Но пак казвам в съотношение цена (ремонти също), Вървене!,Разход!,изпълнение няма смисъл да се говори... Затова и Г3 е най-масовия автомобил у нас.

Ок няма смисъл да спориме. На различни мнения сме. :wink:
За мен сравнение между двете коли не може да има.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Пет 17 окт 2008 17:04

Голф 3 гние и то доста ( см алки изключение) - колите от Италия ... Най-слабото място на голф 3 е в предните подкалници точно зад гумата .... където се завива подкалника с винче за калника има доста доляма дупка през която гумата хвърля гняс и пълни целия подкалник ... резултата е ясен ..... Виден пример е моя голф германец! Като свалих подкалника изчопках повече от 4 шепи пръст пясък и гняс ! Е как да не ръждясва като инжинерната мисъл е като на подкалниците на Лади-те от едно време !
Много си харесвам голфа - не оставаите с грешно впечатление но ръждата си ръжда и да се бориш с нея е като изгубена кауза .... ! :roll:

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Пет 17 окт 2008 17:07

el_nino написа:Голф 3 гние и то доста ( см алки изключение) - колите от Италия ... Най-слабото място на голф 3 е в предните подкалници точно зад гумата .... където се завива подкалника с винче за калника има доста доляма дупка през която гумата хвърля гняс и пълни целия подкалник ... резултата е ясен ..... Виден пример е моя голф германец! Като свалих подкалника изчопках повече от 4 шепи пръст пясък и гняс ! Е как да не ръждясва като инжинерната мисъл е като на подкалниците на Лади-те от едно време !
Много си харесвам голфа - не оставаите с грешно впечатление но ръждата си ръжда и да се бориш с нея е като изгубена кауза .... ! :roll:

Да и моя има малко ръжда на това място. Както и на петата врата (тази на багажника) под стъклото.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 17 окт 2008 17:10

вчера се убедих че Г3 е много податлив на гнилоч по праговете...
видях един червеничък който просто нямаше прагове....половината му вежди бяха изчезнали покрай тях...задния капак беше шокиращ :shock
може да се дължи на лоша поддръжка знам ли...ама определено гният много

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Пет 17 окт 2008 21:03

joker написа:Защото е италианка.....лошо поддържани акто ДВГ,но запазени като купе.....аз вече се убедих,,че е по-добре запазено купе и неглеже ДВГ,тколкото обратното ...специално за Голф 3..ДВГ се ремонтира всякак...купе ново не можеш да вземеш..Затова предпочитам "италианки".....

100% подкрепям мнението на joker
и след това идва мнението, че си е до кола.
Вярно "италиянките" гният по-малко, "германките" повече, като говорим за булшинството автомобили, но не може всичко под общ знаменател :wink:
Иначе един приятел има Г3 '92, няма си и на идея тая кола що е то туй ръжда!
За сега и моята не съм я забелязал да има ръжда, надявам се скоро и да не забелязвам!
Успех с избора :wink:

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

!!!!!!!

Мнениеот valkilmera » Съб 18 окт 2008 11:24

И накрая:
-Все пак сме : vw fen Форум така,че не бива да умаловажаваме Марката на ФОЛКСВАГЕН
Колкото и да си говорим пак до един извод стигаме,това си е Не коя кола е по добра?А кой е собственикът?
Неможе да съдим по нехайството на някой за автомобла!!!Като общо!!!
Таен въпрос:
Кой е най търсеният и продаван автомобил?

:shocked
Таен отговор:
Фолксвафен Голф!!!
На второ и трето място са тези от В.А.Г ком.
БРАВО НА ПОРШЕ когато е направил (бръмбъра)
love.vw

Потребителски аватар
armario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот armario » Нед 26 окт 2008 7:39

Според мен въпроса с гниенето е твърде обширен. Четох всичко по -нагоре написано. С някои неща съм съгласен, с други - не.
Моята Г3 ГТИ е края на '92г. Имаше ръжда на вратите / долу / , на шофьорската около бравата, На левият прозорец. На колонката вдясно / горе / на 3-тата врата и на праговете. Италианка :wink:
В момента е за пребоядисване и като стане готова, ще постна снимки.
Само за доуточнение ще кажа, че на колегата / Г2 - незнайно откъде внесена / лятото още капе парафин от багажника.
Все пак какво искаме от коли на по 15 - 16 години? Да са вечни ли?
Нали тогава повечето автомобилни концерни ще пуснат кепенците. :D
Айде, със здраве, защото Колата ме чака да я китвам и т.н.

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Пет 02 яну 2009 21:13

аудито в случая е добро по онтошение на ръждата , но ходова част , и като цяло техническото потдържане си е по-трудно за джоба ни . Голфа 115 коня бяга повече от 115-те на аудито , но пък аудито е по-комфортно и стабилно при 100+ км/ч .Разхода на голфа също е за предпочитане . :wink:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 02 яну 2009 21:32

аз само да спомена че моя голф 2 84 набор е и има на 1 място леко ръжда- това е,скоро му сменях единия калник че го ударих,преден десен калник-грам ръжда нямаше

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Re:

Мнениеот Betrayer » Нед 01 фев 2009 20:44

Smoke написа:вчера се убедих че Г3 е много податлив на гнилоч по праговете...
видях един червеничък който просто нямаше прагове....половината му вежди бяха изчезнали покрай тях...задния капак беше шокиращ :shock
може да се дължи на лоша поддръжка знам ли...ама определено гният много
Това нищо не е има хора които дори още повече си мразят колата death

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ражда ли ръжда Голф 3?

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 02 фев 2009 14:34

Аз сьм чувал че имало и голфчета подцинковани(за 3-ки говоря). Номера на шасито трябвало да започва с три зьта(zzz),няма ли вьншна намеса, механичен удар някакьв нямало гниене.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 02 фев 2009 19:35

slavi ivanov slavov написа:Аз сьм чувал че имало и голфчета подцинковани(за 3-ки говоря). Номера на шасито трябвало да започва с три зьта(zzz),няма ли вьншна намеса, механичен удар някакьв нямало гниене.

Тва е абсолютна глупост ... Z- това е символ който не съдържа информация за колата

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 03 фев 2009 13:52

спомням си в аутобилд писаха за голф3 и раждата, имаше някаква година от която коренно се променят нещата към по-добро, мисля че беше 93та, сменил се някакъв шеф там на нещо си във фолксваген и започнали от тази година обработка на купето на голф3 за да спрат гнилоча, и от там на сетне не гният,
за годината съм почти сигурен че е 93-та

в този ред на мисли, да не ви очудва че може да има изгнила да полуда 3ка и такава която няма грам ръжда

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”