Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Re: Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Мнениеот houzeboy » Пон 02 фев 2009 13:04

Да пуснем тема къде има нови дупки (пътни)! mhihi
Истината е, че сега са се появили много от тях.
Някои са стари, запълнени не както трябва и сега са широки и дълбоки.
Другите са малки стари дупки които ние добре познаваме. Но вече по-дълбоки и по-големи !
Снимайте дупките когато можете и ги качвайте тук. Да си направим каталог. mhihi
Аз обаче някак си не се сърдя на общината, защото от 3 дни улицата ми има работещо осветление.
За последните 10-ина години съм го виждал да работи 2 пъти за по ден-два.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 02 фев 2009 13:19

Не знам за вас, но централните булеварди във Варна са ужасни, да не говорим за по-малките улици. Само околовръстното откъм северната част е добре и входа на Варна откъм Шумен (само едната лента-тази която е към центъра и то до МОЛ-а. От там нататък почва хлоп троп-крива джанта). :не:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 02 фев 2009 13:31

Да си кажа по неволя ми се налага да идвам до София и то през Княжево. На бул. "Цар Борис ІІІ" е нещо неописуемо. За първи път виждам такава мизерия!!! Десните ленти и в двете посоки са НЕИЗПОЛЗВАЕМИ!!! А левите вече са целите на вълни и в дупки. Който минава от там знае.Мисля че вече дойде времето в което трябва да сменят паветата (които не се поддържат).Явно трябва да се асфалтира целия път, защото от ден на ден нещата стават все по-зле и по-зле! :x

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 02 фев 2009 14:13

Колеги, в повечето случаи пътищата в страната се поддържат и правят от съотвенатата община и някой концесионер, свързан с нея. С изключение на големите инфраструктурни проекти, като магистрали и международни пътища. Аз например, дочувам много сигнали за нашата община и наетата фирма за поддръжка на пътищата, какви далавери се правят и т.н. И сериозно обмислям идеята за предизвикване на финансов одит в общината и въпросната фирма. На национално ниво Агенция Пътища стана за смях с разни проекти, батко, братко и т.н., помните от миналата година. Смятам, че ние като граждани, трябва да намерим начин да въздействаме на тия, от които зависят нещата. Телефони ли ще се стопяват, писма ли ще се пишат, мен живо ме интересува въпроса, къде отиват моите 360 лв. данък, 68 лв. винетка и още окачване не съм правил( дано и не скоро) и всякакви други разходи свързани с пътищата, по които си караме колите ежедневно. Все трябва да имам как. Знам, че нещата са много навързани, знаете за какви пари става въпрос в този сектор, няма да е лесно да се променят нещата. Но, съединението прави силата.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 02 фев 2009 14:20

ALESYZ написа:Но, съединението прави силата.

Именно ! Това ни е проблема, че не сме единни като нация.И сме си патили за това и продължаваме да си патим.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 02 фев 2009 14:56

стига сте ме нападали ...
като се оплаквате , що ви нямаше пред парламента ?
а се пените в форума ?
пътищата са зле , но казах че виждам напредък последните 3-4 години , а не че са ни прекрасни пътищата ...

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 02 фев 2009 15:04

hooligans написа:стига сте ме нападали ...
като се оплаквате , що ви нямаше пред парламента ?
а се пените във форума ?
пътищата са зле , но казах че виждам напредък последните 3-4 години , а не че са ни прекрасни пътищата ...

Подкрепям те! :wink:
Наистина в последните години се работи-не може да се отрече.И по София се направиха улици, пооправиха се и пътища с национално и международно значение (тази година продължават магистрала Струма, Люлин, както се очаква да се направи пътя от Кърджали до Гръцката граница, участъци от Околовръстното и още много други.).Преди няколко години нямаше никаква светлина в тунела.Макар че има още много какво да се направи, се надявам за нколко години поне основните пътни артерии да се оправят.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 02 фев 2009 16:35

Сега след студовете се отвориха огромни дупки по София. Тези дупки задължително трябва да се напълнят, че скоро ще си изпочупим колите.
Извинявам се, но е не е нормално по 30 сантиметра ями и по 2 квадрата да ги има по главни пътни артерии. Тези дупки не стават за една вечер.

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iv4o9999 » Пон 02 фев 2009 17:55

Мдам след зимата е напълно нормално да зейнат кратери, но аз лично съм виждал как пълнят дупки, а отгоре вали дъжд да си ----------- майката. А е задължително дупката да се изравни и да се изсуши, после се налива асфалт, а не в пълна с вода дупка. И какво спирам и викам "абе пичове кво правите бе при тоя метод след 1 месец дупката си е както преди - по-добре не пипайте" и какво ми отговаря той "знам, колега, обаче шефовете казаха няма значение - работа трябва да се отчита" А да не си отварям устата че новите пътища се правят с наполовина от количеството асфалт, което трябва да се сложи. И какво става - проекта се възлага на фирмата дала най-добра оферта, но никой не гледа че тази фирма работи със скапани материали и намалени количества, мисля си, че именно това отговаря на въпроса защо Цариградско е на вълни в началото до Яворов. Все пак го направиха някак си - признавам, но трябва качество, не отбиване на номера.
И да колегата е прав - трябват радикални мерки не само да чешем езици,но съм адски щастлив че пуснах тази тема и толко колеги писаха и то не само от София защото цялата страна ни се превръща в една голяма дупка :012:

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 02 фев 2009 19:52

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 02 фев 2009 20:00

Държа да питам колегата hooligans дали гледа новините по бТВ тази вечер? За какви телета под вола говорим, че не се сещам??

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 02 фев 2009 20:48

На Борис 3-ти даже има извинителна табела от общината.......... :roll:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 03 фев 2009 10:03

bomber написа:На Борис 3-ти даже има извинителна табела от общината.......... :roll:

:shock Сериозно :shock Много добра работа са свършили с тая табела, браво на общината :applause:

п.п. Миналата седмица минавах от там и от толкова взиране в пътя да не се натреса в някоя "дупчица" не съм видял такава табела. :evil:

п.п.п. Снощи направих грешката да мина по пътя от Драгалевци към Симеоново........... няма такъв лунен пейзаж.......на всичкото отгоре къде от дъжд, къде от реките които вместо в липсващата канализация се изтичат директно на пътя, дупките са пълни с вода и не се виждат. За щастие се отървах без щети по колата :evil:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 03 фев 2009 10:55

Сега с тези ниски цени на петрола е момента да се оправят пътищата. Все пак държавата като събира пари за винетки, трябва и да прави пътища, а не да се извинява. Ако нямам винетка и ме спрат от КАТ ако се извиня дали ще ми мине номера? Разбира се че не! Проблема ни е, че крадците са много. През декември бюджета е похарчил 4 млрд. лева, но въпроса е къде са тез пари? Ако половината похарчат за преасфалтиране ще бъдем държавата с най-добра асфалтова настилка в ЕС. Но като са закачени по веригата шуреи, баджанаци, братчеди с тия пари може и 100 км. да не могат да асфалтират mhihi :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 03 фев 2009 13:31

stanislav_s написа:
bomber написа:На Борис 3-ти даже има извинителна табела от общината.......... :roll:

:shock Сериозно :shock Много добра работа са свършили с тая табела, браво на общината :applause:

Колега, ама ти знаеш ли какво е съдържанието на тази табела?
Понеже съм 100% убеден, че не знаеш, ще ти кажа, че в нея е написано, че този път следва да се ремонтира не от Общината,а от НАПИ, защото е част от път Е79.И поради тази причина те се извиняват.

Върни се в “Пътеводител”