Горят му тези лампи а не др, защото най-вероятно са най-близо (както се казва проста жена може да има, ама прост ток и проста вода няма - минават от там дето им е най-лесно

a4tech написа:Колеги, пак ви предлагам ако е възможно да се види по-спокойно схемата. ...
a4tech написа:Колеги, пак ви предлагам ако е възможно да се види по-спокойно схемата. Донякъде сте прави за самоиндукцията, ама до някъде изобщо не сте. Нищо че пикът е за микро секунди - лампата вече е загрята, жичката е мн по-чуплива ако мога така да се изразя, а напрежението може да се повиши до над 100 волта. Освен това я се замислете защо се случва при гасене на двигателя и как ще разделяте тогава веригите на управляваща (оперативна) и силова (ми то в колата има едно захранване). Времето за което разпада контакта на релето (може да е около 50 ms) е мн повече от пикът. А и какво толкова ще навреди ако сложи един гасящ диод за 5-6 стотинки и да пробва пак.
Горят му тези лампи а не др, защото най-вероятно са най-близо (както се казва проста жена може да има, ама прост ток и проста вода няма - минават от там дето им е най-лесно). И горят след определени месеци щото вече са достатъчно опечени нажежаемите жички и не са толкова яки.
zfa159 написа:И като говорим за простите жени и умния ток се чудя следното :
- кабела за маса е общ, да, ама другия край на крушката след като прекъсне релето увисва....как точно тече ток от маса към висящ край?
- не може да изгори крушката, защото контакта вече е прекъснал и крушката няма връзка към инсталацията на колата освен масата....ама тя е само един полюс а в другия няма как едно реле да гнерира толкова голямо напрежение с реален мощен ток,който да гръмне крушката.
-също така напрежнеието,което се иднуцира няма как да тръгне по инсталацията защото :
-то се индуцира след като иазгсим релето...демек прекъсваме връзката на релето към +12V на колата....и познатия момент с една маса и висящ втори полюс от малко по-нагоре.
...
a4tech написа:Само мн ме учудва и подробността, че късите остават дъгло вкл., след като е минал на габарити. Струва ми се, че и нещо др участва в схемата. Това май не трябва да е така, или аз нещо съм се сдухал вече и греша.
a4tech написа: Просто има един мн малък период от време, когато бобинката вече не е захранена (например от лошата маса), но контактът все още е залепнал и двата плюса са едно цяло.
Само мн ме учудва и подробността, че късите остават дъгло вкл., след като е минал на габарити. Струва ми се, че и нещо др участва в схемата.
zfa159 написа:Ми добре де,прекъснало е....ама защо и на двете едновременно? Това е дилемата,както и при колегата отгоре...и логично обяснение не можем да намерим
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта