Ражда ли ръжда Голф 3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mr24
Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
Двигател:

Re: Ражда ли ръжда Голф 3?

Мнениеот mr24 » Вто 03 фев 2009 14:31

slavi ivanov slavov написа:Аз сьм чувал че имало и голфчета подцинковани(за 3-ки говоря). Номера на шасито трябвало да започва с три зьта(zzz),няма ли вьншна намеса, механичен удар някакьв нямало гниене.

Както каза webdude Z (предполагам идва от zеro) не означава нищо.
На главната страница на сайта има "Дешифриране на VIN". И там пише за тези Z:
ВНИМАНИЕ! Ако във вашия Vehicle Identification Number се среща буквата Z, то тя нищо не означава. Това е символ за резервиране на полето. Обикновено повечето автомобили продавани на европейския пазар имат буквата Z на някое от полетата 4, 5, 6 и 9. Съществува заблудата, че ZZZ на позиции 4, 5 и 6 означава, че купето е поцинковано. Това е лъжа и се разпространява от недобросъвестни търговци на автомобили.

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот kusho » Сря 04 фев 2009 0:09

armario написа:Според мен въпроса с гниенето е твърде обширен. Четох всичко по -нагоре написано. С някои неща съм съгласен, с други - не.
Моята Г3 ГТИ е края на '92г. Имаше ръжда на вратите / долу / , на шофьорската около бравата, На левият прозорец. На колонката вдясно / горе / на 3-тата врата и на праговете. ....
Айде, със здраве, защото Колата ме чака да я китвам и т.н.

Същата работа и то на места без удари.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 04 фев 2009 22:31

Да, ражда ръжда от лятото съм собственик на 3ойка от Германия - дясното бомбе при амортесьора е с дупчица която расте като я водих да и оправят гърнетата забелязах, че и пода под задните седалки е тръгнал.... :banghead: Набор 95.
Служебния Сеат Толедо е набор 97 това лято му правихме ремонта на същото бомбе (впрочем ако не беше Сеата нямаше да знам за този ми проблем на горепосоченото МПС). По талон(ВИН код) се води обаче че е испанско производство не немско.
2ойката ми редовно и плачеха веждите и праговете (все пак ми беше първа кола) - набор 88г. от Германия. Най- малкото и издраскване водеше до теникиджията защото ставаше страшно.

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Чет 05 фев 2009 17:39

Имам лека резка до метал на колонката до задната врата и за 1 месец изби ръжда в тази резка.Нямам представа как да я третирам за да не избие повече. Направо е като болест тази ръжда. :banghead:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 05 фев 2009 18:00

Мойта тройка (94-та) си е купих с петно ръжда (беше паднала боята), което обхващаше 2-та края на 2-те леви врати. 3 години го карах без никакво третиране на въпросното петно и нямаше никаква промяна в размера на петното. И аз съм виждал много Голфове да гният на 3/5-тата врата, но не е болка за умиране. Ако се хване на време само с боя може да се мине без да се кърпи. Има си слбички места, но спрямо Аудито аз бих си взел Голфа. Имали сме и Ауди и вътре беше много тясно, така че голфарата и си свиркай.

Потребителски аватар
mitaka 19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka 19 » Чет 05 фев 2009 21:32

както каза колегата по горе,и аз мисля 4е б4 е мн.тясно вътре.аз съм с г3-92 от италия и има мн. малко ръжда под задното стакло.по отношение на ламарината и аз мисля 4е б4 е по добро,ламарината им е поцинкована.Когато си купуваx моята то4но между тези 2 трябваше да избирам еее Г3 избраx и не съжаляжам :да:

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 05 фев 2009 21:37

/Off

Хайде спрете се де. Голф 3 по-широк от Ауди 80 Б4. mhihi
Дайте да си караме голфовете и да не се излагаме, а. /Off

Ge.Georgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ge.Georgiev » Вто 10 фев 2009 23:53

Като собственик на Голф3 1993 и ауди В4-1994та мога да ви кажа следното - Голфа вече има петно от ръжда точно под прозореца над ключалката на багажника , аудито също има ръжда на вратите предните отдолу е избила , абе май няма кола от неръждавейка !
П.С. И двете коли са от Сан Марино - и двете са повече от 8 години в България и определено аудито иска повече грижи и внимание особенно от към електриката...

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 11 фев 2009 21:21

valka написа:/Off

Хайде спрете се де. Голф 3 по-широк от Ауди 80 Б4. mhihi
Дайте да си караме голфовете и да не се излагаме, а. /Off

в интерес на истината това е така,голфа е по-широк,ебин приятел е с б4-ка и като гледаме таваните от терасата определено талана на 3-ката е с по голяма площ от на аудито,иначе отстрани аудито изглежда по-широко,но стъклата са му заоблени и към тавана доста е стеснено!

drdos
Автомобил: golf 3
Двигател: aft

Мнениеот drdos » Съб 30 мар 2019 17:48

аз малки точки ръжда на неотговорни места ги лекувам за поне 2-3 години да спрат да работят като го мацна с ръждепреобразувател, обезмаслявам /но не търкам и не зачиствам до гол метал/ и го напоявам с каноконлит... седи си черно и спира да ръждясва..малоумно ама работи , поне спира да яде.. на вратата имах такава точка колкото 1 стотинка и след тая процедура 5 години по късно не е мръднала

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 30 мар 2019 17:55

Ръждопреубразователя на Вюрт върши чудеса...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”