Бензинова помпа от GTI 2.0 на 1.8 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
adrenaline
Автомобил:
Двигател:

Бензинова помпа от GTI 2.0 на 1.8 ?

Мнениеот adrenaline » Нед 01 фев 2009 22:30

преди 2 дни , отидох при един майстор , понеже ми беше изгоряла бензиновата помпа , да ми сложи друга , той каза че имал.

Моя голф 3 е с 1.8 двигател , 90 коня, 1994-та декември

Сложи ми оригиналната бензинова помпа Bosch (втора ръка) от GTI 2.0, като каза че няма да има проблеми , даже така е по добре щото тая помпа ще бъде по издържлива на този двигател , щом като по принцип е за по големия двигател.

Нямаше проблеми , колата работеше безотказно след като сложихме помпата. След 2-3 дни се появи друг проблем в дюзата и отидох този път при друг майстор, и той докато беше отворил дюзата попита защо помпата хвърля толкова много бензин , обясних му че тва е помпа за 2.0 и т.н. и човека каза че тва не било много хубаво за тая кола , понеже тая помпа правела по голямо налягане в дюзата (3 бара , а обикновената помпа за 1.8 правела 1 бар, понеже помпата за 2.0 дава гориво на 4 дюзи , а обикновената на 1 дюза) и каза че ако и давам повече зор (дори и без зор , но след по продължителна работа на колата на бензин) може да изпусне някой маркуч бензин, понеже няма да издържи продължителното налягане, на GTI-ките били други маркучите, подсилени и т.н. и на тая ,нямало да и издържат маркучите просто щото не били направени за такова налягане.

въпроса ми е , наистина ли е възможно тва нещо да стане , предния майстор каза че нямало такава опасност , другия каза по добре да си намера оригиналната помпа за 1.8 за да съм сигурен и да не стане някоя беля с маркучите , кажете ми вашия съвет :)

adrenaline
Автомобил:
Двигател:

Re: Бензинова помпа от GTI 2.0 на 1.8 ?

Мнениеот adrenaline » Пон 02 фев 2009 18:44

никой ли не знае , баси :(

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 02 фев 2009 20:01

Търси си оригинална ,всичко което втория майстор ти е казал е вярнои помпата работи на друго налягане и бензинопроводите са други ,по пътя на логиката щом налягането в системата е 3 пъти повече ,все ще избие от някъде! :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 03 фев 2009 16:35

Хубаво, де, ама... то налягането в системата нали се определя от регулатора на налягането на бензина?! :dontknow:
Освен това, помпата на 2Е, примерно, само като помпа трябва да даде поне едно 4.5-5 бара налягане, а вече регулатора го сваля на 3 или 2,5 бара (в зависимост от режима на работа).
Същото е и за моноинжекциона: Помпата, като такава, дава 3 бара. Но регулатора вече го сваля на макс 1.2 бара.
И това би трябвало да е и максималното налягане в системата.
Иначе казано- не трябва да има проблем.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”