Удавих голфа с вода......? Решено.....със снимки !!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Удавих голфа с вода......? Решено.....със снимки !!

Мнениеот Ronin » Нед 01 фев 2009 22:28

:banghead: :banghead: Здравейте....не за първи път си мия двигателя с водоструйката обилно...и единствения проблем е че известно време ми присвятква лампата за маслото...но след като загрее и покарам малко всичко си е ок....днес обаче освен лампата запали трудно 3-4 път въртене....после работи на място около 10 мин....на празен ход си беше пушка но като я форсирам загасваше.....после тръгнах след около 1 км. загасна пак въртене и след 30 сек. запали ....забелязах че като въртя без да натискам газта пали без проблем но докосна ли газта дори леко неще да запали...след 100 метра пак загасна и пак въртене след минута едвам препали на 1-2 цилиндъра и постепенно се нормализира....и газ към къщи...като неможе да вдигне повече от 70-75 ...като достигне тази скорост мотора гасне !Падне ли под 70 км. мотора си работи...и така след точно 10 км....реших че ще я издухам яко....беше стигнала 80 градуса и я настъпах стигна 80 км. и двигателя загасна и повече не запали........ :roll: Бензин има почти до горе 100 октана....газ няма...само бензин.....нялягане има от помпата(проверено) като я прибрах одеве в гаража проверих че няма искра от бобината......капачката на дистрибутора беше мокра от вътре но това не е важно в случая няма искра от бобината......мокрих доста и стъпковия мотор.....абе всичко съм мокрил яко .....та ако някой се сеща нещо от къде да я започна......Г3 1.6 АБУ......само бензин е както споменах.....аз ще си я правя (жичкаджия съм макар не и авто)като ми остане време та евентуално ел.схема ми трябва и пиновете на комутатора (три са на буксата) с + или (-) се управлява комутатора......

Последна промяна от Ronin на Сря 04 фев 2009 23:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Удавих голфа с вода......?

Мнениеот plamen032 » Пон 02 фев 2009 0:02

ако имаш съмнение за нещо може да пробваме със смяната му от мойта котура преди да го купиш, за да не събереш един гараж части :banghead: аз съм със същия двг въпреки че и аз имам някакъв дерт в момента. ако има нещо пиши на лс.

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Пон 02 фев 2009 0:30

Да не те плаша,ама може и да си опукал бобината...
Миналата седмица ми дотеглиха един от автомивка с пробита бобина.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 02 фев 2009 0:36

plamen032 написа:ако имаш съмнение за нещо може да пробваме със смяната му от мойта котура преди да го купиш, за да не събереш един гараж части :banghead: аз съм със същия двг въпреки че и аз имам някакъв дерт в момента. ако има нещо пиши на лс.

Мерси за предложението...ще пробвам утре вечер след работа....да проверя бубина,комутатор,датчика на хол...изчетох един менуал за абс.абу.аее....мономотроник били наще..та там пише с един светодиод и номерата на пиновете...ако нещо се закучи ще свиркам... :да:

m&m16v написа:Да не те плаша,ама може и да си опукал бобината...
Миналата седмица ми дотеглиха един от автомивка с пробита бобина.

Аааааа....това ми е най-малкия проблем...дано да е бобината...или комутатора :bowdown ...Това се лекува за 5 мин.....Само не става ясно откъде ще влезе водата след като е капсулована.......До момента с миенето на двигателя не съм имал никакви проблеми...напротив мога да твърдя че за 40000-50000 км. колата си работи безупречно...даже в най-големите студове я палех без да влизам в колата....само контакт ,секунда две и колата работи без да докосвам газта а аз през това време разчиствам снега.....

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пон 02 фев 2009 14:14

1.4 АБД е моя ... и аз така 2-3 пъти го мих и после 190 лева за ''дребните '' бобина+комутатор и датчик на хол...

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 03 фев 2009 21:58

Ivan4u написа:1.4 АБД е моя ... и аз така 2-3 пъти го мих и после 190 лева за ''дребните '' бобина+комутатор и датчик на хол...

Ми моя е почти кат твоя....всичко накуп ли смени...?....Инъче схема си намерих само време нямам за сега...надявам се в събота да успея....ще пиша какво съм сътворил

stanimir_0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir_0 » Вто 03 фев 2009 22:51

провери си вакумните маркучета кам карбуратора може някое да се е извадило по време на миенето и от там да смуче повече въздух ***идърпаи ги и пак ги намести всички* ... защото ако е от там е нормално да запали да бръмчи малко странно и на по ниски обороти и да влиза бедна смес...

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Сря 04 фев 2009 10:46

Ами всичко накуп , да :) Бобината е на 2 болта + една маса , но датчика на Хол ти предлагам някой електричар , мен за всичко ми взеха 10 лева , просто не си заслужава играчката :lol:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 04 фев 2009 23:03

Решено.... :D оказа се пробила бобина...... :lol:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
А ето го и виновника !!

Последна промяна от Ronin на Пет 13 фев 2009 22:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
victech
Автомобил:
Двигател:

Re: Удавих голфа с вода......? Решено.....със снимки !!

Мнениеот victech » Сря 04 фев 2009 23:16

Колега имах същия проблем. Колата ми беше със същата бобина като твоята и проби на същото място. След като купих колата, на първия дъжд умря и повече не запали докато не спря дъжда и не я изсуши напълно слънцето. Тярсих и четох много време за бобини и накрая си взех пак стара но Telefunken (която изглежда доста по сериозно от тая смешка която беше). Ето такава:
Изображение
И до сега не съм имал никакви проблеми с нея :да:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 04 фев 2009 23:24

А как захвана комутатора...Аз утре ще ида да взема една бобина от автоелектроника...бившо държавно предприятие в Пловдив бубините им са много добри и известни измежду таксиметровите шофьори ...аз карам такава на опел вече 8 години....искрата е доста по добра само се чудя как ще ги захвана на голфа....на опела е доста лесно...даже отворите съвпаднаха.......

Потребителски аватар
victech
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот victech » Сря 04 фев 2009 23:40

Тази която купих (от някакъв голф 93та година беше) беше с комутатор и се хваща на същите отвори.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 06 фев 2009 0:16

Ето я перфектната бобина...за 15 лв....без ддс...... :D :D :D Уважавам търговците на авточасти но тук е момента да ги поздравя....най-евтината бобина по магазините беше 88 лв...без гаранция някаква неизвестна...цените средно бяха около 135 лв...Тази бобина е доста по едра(тежка) има една година гаранция без условности....и даже ако гаранцията е изтекла завода си ги изкупува ако им я занесете...тази бобина дава видимо по мощна искра и очаквам след около 2000-5000 км. да сменя централния кабел до капачката...на другите ми коли така стана поради мощната искра и остаряли кабели....а от завода ми казаха че напрактика нямат повредена бобина защото медния тел за намотките е два пъти по дебел от оригиналните...завода е автоелектроника Пловдив...все още държавно предприятие с руско участие.....такива бобини съм сложил около десет като 3 от тях са на мои коли преди 7-8 г....аз лично съм възхитен от тях.......
Изображение

Одеве я монтирах като комутатора го сложих под бобината,само резнах ония четирите дето стърчат ....получи се чудесно на оригиналните крипежи....пробвах я на максимално скорост,работа на място и ускорение...няма забележки...не се лъжете да давате луди пари за ментаци по магазините...това е бобината.....работа за 20 мин.....за тези бобини аз разправям от години ама никой не ме слуша....

Ето го сайта на фирмата http://www.ael-bg.com/index.html

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Вто 10 фев 2009 16:40

Мойта като умря и ме остави една неделя вечерта насред пътя в най-големия дъжд на 200км от нас,в Левски едно момче в някакъв сервиз ми я смени с няква негова втора употреба оребрена.Незнам каква е и от какво е сваляна,но от тогава нямам никакви грижи.Ако не забравя,ще я снимам и ще я покажа.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Вто 10 фев 2009 19:09

Колеги, като се отвори дума за бобините да ви покажа и аз как си реших проблема.

Изображение

Бобина от ВАЗ 2108 - лада самара 22 лв. Моята се предаде в петък и оттогава нямам проблеми с това решение.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”