Настройка на пръскалка на задното стъкло.
Настройка на пръскалка на задното стъкло.
Пръскалката на задното стъкло нещо се прецака и вместо да пръска на задният прозорец пръска по хората
. Опитах се да я настроя с кърфица ама никак не се справих. Как да я настроя тая пръскалка?

- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Настройка на пръскалка на задното стъкло.
diyang написа:Пръскалката на задното стъкло нещо се прецака и вместо да пръска на задният прозорец пръска по хората. Опитах се да я настроя с кърфица ама никак не се справих. Как да я настроя тая пръскалка?
Ами с нещо такова - кламер, телбод...
- Payton
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ей аз колко ядове брах с тази пръскалка. Дано сега да съм в помощ на другите. Значи възможно е дюзичката да се е спекла. При мен първо не искаше да се мърда въобще. Пръснах я 2-3 пъти с WD 40 и я оставих една нощ да стои така. След това вземате тънка карфица и я пъхате през дюзата докато опре и тогава пробвате да я размърдате. При мен стана от първия път. Преди това не пъхах иглата, а само я допирах до отвора на дюзата но нищо не ставаше. Сега, обаче, си я нагласям както си искам
. Преди това пък трябваше да отпуша системата, свалях кората на 5- тата врата и целия механизъм, докато усетя как са нещата, но си струваше. 

- Evtoo
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
- Контакти:
Значи и аз имах подобен проблем задната чистачка ми пръскаше вода на предния прозорец
Значи на много Голфове съм виждал, че проблема е в самата дюза, но не че е запушена а просто тя се изважда и се размества. Аз просто изместих капачката на цялата чистачка(тя се върти) и под нея се намира дюзата след това си наместваш дюзата както ти харесва и всичко е OK
Успех.

Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”