Здравейте.
Собственик съм на Golf mk2 89-та 1.6карбуратор.Машинката е злобна и няма трошене.Много съм доволен само бензин се налива и се кара яко.Наскоро ми излезна мухата да я продам и да си взема някаква друга кола,обаче нещо не искам да се разделям с нея.Това е първата ми кола и наистина и се кефя въпреки първобитният и вид.След дълги и мъчителни главоблъсканици се сетих да я "тунинговам".Въпроса е следният.Да я продам и да взема някоя друга 2ка със по-мощен двигател и повече екстри или да налея директно в нея сумата от 7000-8000лв.Въпроса ми главно е породен от това ,че повечето части ги гледам са за инжекционните модели.Занимавам се с внасяне на неща от ebay и подобни сайтове и за тази пари,доста работи мога да си купя.Като за начало си мисля за окачване,джанти,спирачки и добри гуми.Като мощност не искам нещо повече от 150коня(които са доста до максимум 200коня) в този диапазон.Според Вас с тези пари може ли и да сменя двигател с приблизителна мощност 150 до 200максимум коне и да го направя стабилен.Не ми е за цел да правя "резачка" ,а кола която ще се кара всеки ден,но просто да има някаква сила в нея.Отделно поставянето на ел.стъкла и други шукаритетни екстри трудно ли е?Искат ли голямо преправяне?
Ако някой се отзове на темата ми ,му благодаря предварително!Даже ако ме намерите в скайп,мога да задам директно въпросите си с примери за части.Най-вече се интересувам кое точно трябва да сменя,за да знам какво да поръчвам.
Благоаря предварително.Дано сте ме разбрали!
Въпрос относно това дали да запазя тази 2ка или да я сменя?
- parabadabal
- Автомобил: VW Golf 3 GT
- Двигател: AEK
- Контакти:
Re: Въпрос относно това дали да запазя тази 2ка или да я сменя?
братле и аз така бях със старата ми колица (Джета). Беше ми първата кола и супер мн и се кефех,но си беше и мн стара. В крайна сметка я продадох защото реших че е по добре да се инвестира в нещо по съвременно, а и от автоморгите все ми казвахе че вече зареждат с части за голф 3 и нагоре...продадох я колата на един овечец за малко пари и сега като си я видя че още си е в движение и ми става мъчно,ама нали знаеш че за някой хора първата кола е като първата любов. моя съвет все пак е сменяй я. 

- kasidi
- Автомобил:
- Двигател:
И аз си мислех за подобна щуротия да си продам двоиката и да си купя четворка,но се отказах.Първото което се сещам са кинтите.Помисли за обслужването на четворка{ремъци,масла,ролки}примерно какви пари ще ти глътне.Вярно по-нова кола,но ако си направиш двоиката както ти я искаш ще и се кефиш повече-повярвай ми,поне при мен е така.Помисли си пак това ти го казвам само за насока сигурно и още много колеги мислят като мен.След време ще разберем

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Да, ама човека пише че иска 150-200 коня, не просто да сложи ел.стъкла климатик и т.н. Една форсирана от теб кола винаги ще е по-чуплива и сложна за подръжка от една "фабрично бърза" кола. Най-малкото трябва да смениш всичко, което при един GTI модел фабрично си е направено. Отделно че като я форсираш вече няма да е същата здрава кола, която е със 60-80 коня двигател, ами пак ще се чупи често и ще те ръси за подръжка. Освен това като тръгнеш да я продаваш все някога, никой не го интересува колко пари си вложил. Това за евентуалния купувач пак си е Голф 2 от 1989г с разни подобрения, за които ще продадеш колата за 3, вместо за 2 бона. С други думи - тая кола си е вечно твоя или я продаваш за без пари. Поне за мен наливането на пари в колата си струва до един момент - да я направиш напълно изрядна и приятна за каране. Но да достига себестойност на кола с 10-12 години и 2 модела по нова е безсмислено. Пак няма да е като голф4...
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Цялата работа е защото колата има чар за мене си.Има някаква много добра черта в нея.Въпроса ми е дали е по-добре да взема по-нова двойка с цел по-малко и по-лесни преправки по окачването и прочия.Знам че налея ли пари в нея никога няма да ги взема.Все пак мисля с тази кола да си остана докато свят светува*отделно си имам фаворит за неделна кола и дай боже ще я направя*
Не искам лукса на голф 3-4-5-6 и така нататъка.относно това за 150-200 коня...да малко пресилено е.И все пак колко е най-мощният двигател за двойка?Имам предвид тези KR и подобни без VR6...
За чупливостта..прав си и е така.Напълно съм наясно с това.
theultimate написа:Да, ама човека пише че иска 150-200 коня, не просто да сложи ел.стъкла климатик и т.н. Една форсирана от теб кола винаги ще е по-чуплива и сложна за подръжка от една "фабрично бърза" кола. Най-малкото трябва да смениш всичко, което при един GTI модел фабрично си е направено. Отделно че като я форсираш вече няма да е същата здрава кола, която е със 60-80 коня двигател, ами пак ще се чупи често и ще те ръси за подръжка. Освен това като тръгнеш да я продаваш все някога, никой не го интересува колко пари си вложил. Това за евентуалния купувач пак си е Голф 2 от 1989г с разни подобрения, за които ще продадеш колата за 3, вместо за 2 бона. С други думи - тая кола си е вечно твоя или я продаваш за без пари. Поне за мен наливането на пари в колата си струва до един момент - да я направиш напълно изрядна и приятна за каране. Но да достига себестойност на кола с 10-12 години и 2 модела по нова е безсмислено. Пак няма да е като голф4...
За чупливостта..прав си и е така.Напълно съм наясно с това.

- mupk0
- Контакти:
Аз гледах една Nissan Primera P10 eGT....154 коня с 4 врати,климатроник,ел ала бала...дълга и широка.
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
Не искаш бегачка а нещо до 150-200 к.с.
е тва кво е 
-
theultimate
Разбери, че колкото и пари да вложиш пак си остава голф. Колкото и да е тунингован пак вози твърдо, особено ако искаш стабилност. Характерните недостатъци за марката си остават. Спортна кола 150 коня ще е предвидена наистина за спорт, не да се опитваш от бюджетна кола за нормално каране да направиш бегачка.
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
продай я.
в форума се продават G60 (160коня) - вземи си една и си прави кефа..
ако ти се занимава с турбиниране гепи един КР или ПБ и си ти.. колегата nero продава доста запазен ПБ.
ако ти се занимава с турбиниране гепи един КР или ПБ и си ти.. колегата nero продава доста запазен ПБ.
- mupk0
- Контакти:
LuIS написа:продай я.
Tова и май ще направя.Отностно покупката се згледах по голфа на забравих как се казваше пича.КР с турбо.Черен с регистрация в Бургас....нещо ми хвана окото,а и може да успея да си го позволя!
deyan_petrov написа:Не искаш бегачка а нещо до 150-200 к.с.е тва кво е
Сега всеки втори кара "бегачка" 150 коня...ако това е мощно незнам.Вярно не е малко,ама всеки може да има 150коня,нагоре е кефа

theultimate написа:Разбери, че колкото и пари да вложиш пак си остава голф. Колкото и да е тунингован пак вози твърдо, особено ако искаш стабилност. Характерните недостатъци за марката си остават. Спортна кола 150 коня ще е предвидена наистина за спорт, не да се опитваш от бюджетна кола за нормално каране да направиш бегачка.
Е какво е твоето предложение за база?
-
theultimate
Предложението ми за база е някоя кола, която фабрично си е 150 коня и всичко - купе, скоростна кутия, полуоски, окачване и т.н си е предвидено за тези коне и за бързо каране. И като цяло кола, която е с по-устойчиво окачване и поведение при високи скорости. Голфа като започнем че му е лека задницата, не е особено аеродинамичен, нестабилен е при неравности и лош път, просто не е подяходящата кола за това. Пък за конете - карат и 200 коня ама на 2 тона купе. На 1 тон и 150 коня са си много.
-
eng.Kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей колега,
пред голяма дилема си изправен виждам. Моето лично мнение е че МК2 е кола доста по трайна от останалите модели. Вероятно самият факт, че изпълнението на тези модели (особено произведените в Германия - с начало на вин VWV) е доста качествено. И други колеги са го казвали - МК2 се кара докато върви. Не се продава! Относно мощността на двигателя ти - само 70-75 конски сили на двигател 1600 няма толкова много възможност за усилване, без да се ускори износването му. Из тунинг форума се подвизават разни теми на хора, които са си сменили двигателите и са доволни. Дори по спомени на една джета на твой съгражданин и бяха присадили двигател от МК3. Поинтересувай се дали няма да се изнамери някой двигател, който само да смениш и да нямаш ядове (G60).
Още един минус към идеята за друг автомобил е, че при по-новите автомобили нещо счупи ли се е възможно да изпаднеш в големи разноски.
Още една подкрепа за двойката ще дам от следните видео материали:
http://youtube.com/watch?v=xE4mhjg4yL8 - 400 метра 10.578 сек.
http://www.myvideo.de/watch/184486/VW_Golf_2_VR6_Turbo_ueber_600_PS_und_knapp_900_NM друг бърз голф.
Явно не е случайно, че доста хора са се захванали да тунинговат именно голф 2-ки.
Дори и да решиш да си вземеш друг автомобил (за 7000 8000 би могъл да си вземеш голф 3 ABF двигател 150кс.) съвета ми е запази си двойката и пак прави другия автомобил.
Надявам се съм помогнал в избора.
Поздрави
пред голяма дилема си изправен виждам. Моето лично мнение е че МК2 е кола доста по трайна от останалите модели. Вероятно самият факт, че изпълнението на тези модели (особено произведените в Германия - с начало на вин VWV) е доста качествено. И други колеги са го казвали - МК2 се кара докато върви. Не се продава! Относно мощността на двигателя ти - само 70-75 конски сили на двигател 1600 няма толкова много възможност за усилване, без да се ускори износването му. Из тунинг форума се подвизават разни теми на хора, които са си сменили двигателите и са доволни. Дори по спомени на една джета на твой съгражданин и бяха присадили двигател от МК3. Поинтересувай се дали няма да се изнамери някой двигател, който само да смениш и да нямаш ядове (G60).
Още един минус към идеята за друг автомобил е, че при по-новите автомобили нещо счупи ли се е възможно да изпаднеш в големи разноски.
Още една подкрепа за двойката ще дам от следните видео материали:
http://youtube.com/watch?v=xE4mhjg4yL8 - 400 метра 10.578 сек.
http://www.myvideo.de/watch/184486/VW_Golf_2_VR6_Turbo_ueber_600_PS_und_knapp_900_NM друг бърз голф.
Явно не е случайно, че доста хора са се захванали да тунинговат именно голф 2-ки.
Дори и да решиш да си вземеш друг автомобил (за 7000 8000 би могъл да си вземеш голф 3 ABF двигател 150кс.) съвета ми е запази си двойката и пак прави другия автомобил.
Надявам се съм помогнал в избора.
Поздрави
Колега, разбирам любовта ти към двойкта понеже и аз наскоро се разделих с моята, която ми служеше вярно и безаварийно цели 16 годинки, но все пак твоята двойка струва към 2000лв. имаш намерение да налееш към 8000лв., което прави общо 10000лв. Колега знаеш ли за 10000лв. каква кипра 4-ворка ще си намериш?
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
2ката си има един непоправим чар, чудесно и балансирано поведение на пътя, много леко купе, с едно леко ъпгрейднато окачване става много по-приятна за управление от 4ка. Това че вози твърдо не мисля че е проблем за един истински голфаджия, даже е + (на мен поне ми допада). Аз например си търся 2ка която да е с климатик и двигатели PB или PF и без селски тунинг, но до сега не съм харесал нищо(и да е на приемлива цена до 3000 разбира се), ако намериш нещо подобно и го доразвиеш както ти е кеф не само ще събираш погледите много повече отколкото в обикновена 4ка, но и ще караш по-дълго и безаварийно. Ето и едно филмче в 2 части което подкрепя твърденията ми.
http://www.youtube.com/watch?v=SFCcUSbdtzI
http://www.youtube.com/watch?v=KtpsKV-8C_k
Ако не намериш запазено ГТИ си търси двигател 2ра ръка и действай.
http://www.youtube.com/watch?v=SFCcUSbdtzI
http://www.youtube.com/watch?v=KtpsKV-8C_k
Ако не намериш запазено ГТИ си търси двигател 2ра ръка и действай.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”