Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Мнениеот stanislav_s » Вто 03 фев 2009 13:44

И какво от това колега, нещо направено ли е по въпроса. Не че ми се налага да пътувам често натам, но тоя булевард(частта с паветата) е в лошо състояние поне от 5 години насам и накрая какво - извинителна табела. Най -обичам институциите като кажат "Това не е наша работа" и накрая какво - нищо.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 03 фев 2009 13:57

stanislav_s написа:И какво от това колега, нещо направено ли е по въпроса. Не че ми се налага да пътувам често натам, но тоя булевард(частта с паветата) е в лошо състояние поне от 5 години насам и накрая какво - извинителна табела. Най -обичам институциите като кажат "Това не е наша работа" и накрая какво - нищо.

Не е в лошо състояние от 5 години, така е било винаги! Живял съм в Княжево дълги години и не помня този булевард да е бил в добро състояние някога,а е част от Е 79 и всичко живо за Гърция минава от там. Да не говорим след Княжево нагоре за какъв тесен път става въпрос с колко опасни завои без никаква видимост. Става ли са стотици катастрофи (лично аз съм бил свидетел на десетки! и то фатални), но все още се чака отварянето на магистралата за да се пренасочи трафика от там. Това чакане е откакто се помня...Нещастна работа...

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 03 фев 2009 14:19

stanislav_s написа:И какво от това колега, нещо направено ли е по въпроса. Не че ми се налага да пътувам често натам, но тоя булевард(частта с паветата) е в лошо състояние поне от 5 години насам и накрая какво - извинителна табела. Най -обичам институциите като кажат "Това не е наша работа" и накрая какво - нищо.

Колега, на мен ми се налага точно по този път да минавам,много-много често и знам добре, но идеята на табелата, явно е да се разбере кой носи отговорност за поддръжката, точно на този път. По телевизията бяха казали от НАПИ (още на 20-ти Януари), че до няколко дни ще започнат да го правят.Вече 2 седмици няма никакво раздвижване по въпроса. :?

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 03 фев 2009 14:57

Вчера вечерта на караулката на околовръстното на люлин такава дупка отнесох,че днеска волана ми си мърдаше сам наляво надясно...има подобрения,но за жалост са много малко... :012:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 03 фев 2009 15:31

А бе така си е няма оправия! Да започнат от централните улички,а не да ми правят булевардите! Ето например няколко улици,които са в лошо състояние:Хан Крум,Лайош Кошут(там е ужас),Белчев,Неофит Рилски и т.н.
Ако имах средства сам щях да си асфалтирам улицата,но тогава се питам защо плащам тия данъци по дяволите?

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Вто 03 фев 2009 16:27

Да съгласен съм, че се прави уж нещо, но и то не е както трябва. Магистрала "Тракия" хубаво я удължиха почти до Стара Загора, но участъка след тунела към Пазарджик даже и с 60 е бързо да се кара, особено с ниските пружини и гуми си цъкам аварийките и продължавам в аварийната лента да пъпля. Другите първокласни пътища са що-годе добре, нямам оплаквания от тях... Доколкото за качествената работа, в Ямбол преасфалтираха повечето главни пътища, но все още липсва всякаква маркировка, първо преасфалтираха, а сега се сетиха да сменят шахтите и по цялата улица има трапове за шахти които са НЕОБОЗНАЧЕНИ, има хвърлена по 1 стара гума пред тях :? Пред една шахта, точно на завой пък имаше една каменна плоча хвърлена върху нея :shock На другия ден гледам беше кривнала настрани и застъгала асфалта, явно някой я целнал, а отдолу зейнала незатворената шахта... абе пародия, само се симулира работа :| И околовръсното уж преасфалтираха северната част, ама асфалта не са го изравнили хубаво новия и стария и както си карах с 80-90 и се нанизах на хълмчето имах чувството, че ще излети колата.. после пък на моста имаше някакъв трап при който така издрънча не знам макферсона как не проби предния капак и от тогава волана се размести, някой колега беше сметнал по колко пари отиват на година.. то само за реглажи и криви джанти отиват 300+. Южната дъга на околовръстното пък е толкова зле, водата в началото се събира на пътя като в корито и при един по силен дъжд за мен е невъзможно да се мине от там, защото все едно влизаш в корито на река :shock По-нататък пък вече е истинския лунен пейзаж, толкова много дупки са се отворили, че винаги си в тях пак следват аварийките, първа и бавно-бавно, а ям псувни от някакви бързаци дето дават газ по тия дупки :shock На Цар Борис паветата са ужасни, няма такива изкривявания там... а като говоря за изкривявания на паветата, се сетих за едни улички в центъра на Ямбол където са толкова деформирани и криви, че като се спускам по едно надолнище и идвам на правия път под такъв градус става това, че предния ми нож застъгва в земята... а, да, и да не говорим за хилядите фирмички като ВиК, където бъркат под земята и после правят смешни кръпки, а някой път хвърлят само пръст и чакъл и си оставят така пътя :shock :x

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Вто 03 фев 2009 18:00

Това нащо не са пътища бе колеги!!!!
Няма оправия в тая държава и това е!!!
:не: :не: :не:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 03 фев 2009 18:39

Гледам доста софиянци се оплакват. Що така бе, колеги, кмет като слънце имате, :mrgreen: :mrgreen: а сте недоволни. Тая година ако искате осигурете на лицето Б.Б. още по-високо място в управленската йерархия, та да оправи и магистралата, която срамота е че се строи сигурно 30 години вече, не стига че има две платна на кръст в едната посока, не стига че общата дължина сигурно няма и 500 километра, ами и се излагаме.
Ама и само с писане по форуми и като има разни дето ни пращат в немските кенефи - така ще е, за кенеф говорим, в кенеф си живеем.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 03 фев 2009 19:15

Ще помоля , най-учтиво , да престанете да намесвате името ми /никнейма ми/ и да се заяждате с мен :!:
КАЗАХ ГО И ПАК ЩЕ ГО КАЖА , КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ , НЕ СЕ ПЕНЯВЕТЕ ПО ФОРУМИТЕ А ХОДЕТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ , ДО СТУДЕНТИ , ФЕРМЕРИ И Т.Н И Т.Н

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 03 фев 2009 21:40

iv4o9999 написа:Мдам след зимата е напълно нормално да зейнат кратери, но аз лично съм виждал как пълнят дупки, а отгоре вали дъжд да си ----------- майката. А е задължително дупката да се изравни и да се изсуши, после се налива асфалт, а не в пълна с вода дупка. И какво спирам и викам "абе пичове кво правите бе при тоя метод след 1 месец дупката си е както преди - по-добре не пипайте" и какво ми отговаря той "знам, колега, обаче шефовете казаха няма значение - работа трябва да се отчита" А да не си отварям устата че новите пътища се правят с наполовина от количеството асфалт, което трябва да се сложи. И какво става - проекта се възлага на фирмата дала най-добра оферта, но никой не гледа че тази фирма работи със скапани материали и намалени количества, мисля си, че именно това отговаря на въпроса защо Цариградско е на вълни в началото до Яворов. Все пак го направиха някак си - признавам, но трябва качество, не отбиване на номера.
И да колегата е прав - трябват радикални мерки не само да чешем езици,но съм адски щастлив че пуснах тази тема и толко колеги писаха и то не само от София защото цялата страна ни се превръща в една голяма дупка :012:

За целта, колега, има строителен надзор. Друг е въпроса, горепосочения до каква степен ще си свърши работата.
По темата: По силистренско отдавна не се беше правило нищо по-мащабно, но тази година предстои начало на основния ремонт по пътищата Силистра-Добрич и Силистра-Русе. Което за нас, хората от провинцията си е нещо не малко. За улиците в града мога да кажа, че досега, всяка година все нещичко се е правило... къде по-малко, къде повече...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 03 фев 2009 22:25

propparo написа:Гледам доста софианци се оплакват.що така бе колеги,кмет като слънце имате :mrgreen: :mrgreen: а сте недоволни.Тая година ако искате осигурете на лицето Б.Б. още по-високо място в управленската йерархия,та да оправи и магистралата,която срамота е че се строи сигурно 30 години вече,не стига че има две платна на кръст в едната посока,не стига че общата дължина сигурно няма и 500 километра,ами и се излагаме.
Ама и само с писане по форуми и като има разни дето ни пращат в немските кенефи--така ще е,за кенеф говорим,в кенеф си живеем.
То щото оня "Ватмана" ни оправи или онези другите също, та за това... само не разбрах какво общо има кой да е кмет с която и да е национална магистрала! Това не беше въпрос, ясно ми е мнението ти.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 04 фев 2009 7:02

hooligans написа:Ще помоля , най-учтиво , да престанете да намесвате името ми /никнейма ми/ и да се заяждате с мен :!:
КАЗАХ ГО И ПАК ЩЕ ГО КАЖА , КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ , НЕ СЕ ПЕНЯВЕТЕ ПО ФОРУМИТЕ А ХОДЕТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ , ДО СТУДЕНТИ , ФЕРМЕРИ И Т.Н И Т.Н

Първото изречение става, но второто може да си го изтриеш, както си направил с другите постове в тази тема. Имаш мнение, повечето не са съгласни с него но не ти дават наклон на х.я да ходиш да миеш кенефи, нали? Редно е да се държиш учтиво и да защитиш мнението си с аргументи, а не да казваш на всички да вървят на майната си.
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 04 фев 2009 7:24

myrshavija написа:
hooligans написа:Ще помоля , най-учтиво , да престанете да намесвате името ми /никнейма ми/ и да се заяждате с мен :!:

Първото изречение става, но второто може да си го изтриеш, както си направил с другите постове в тази тема. Имаш мнение, повечето не са съгласни с него но не ти дават наклон на х.я да ходиш да миеш кенефи, нали? Редно е да се държиш учтиво и да защитиш мнението си с аргументи, а не да казваш на всички да вървят на майната си.
Предварително благодаря!

На никой не съм казал да върви на майната си.
Така е в цял свят , не си доволен от нещо , излизаш на улицата да протестираш.
От подобна тема , няма да се оправят пътищата , а само всеки ще казва , как не е доволен , но всичко ще си е по старому.
А за кенефа , всеки би разбрал, че е ирония , но както и да е, явно сте се хванали всички за думата кенеф и това си е...
Днес, 1 декември, с протестното писмо, подписано от 1500 жители на този район, бе запознат Областният управител д-р Ердинч Хаджиев. Последвал е телефонен разговор с шефа на Областно пътно управление Стефан Желязков, който е поел ангажимент тази седмица при благоприятни климатични условия да започне изкърпването по това направление. Наред с това е информирал, че през 2009 г. целият участък е включен в програмата за т. нар. „Среден ремонт”.

Ето така се прави :idea:
Както помолих по-горе , моля не ме намесвайте в тази тема повече.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 04 фев 2009 10:34

vasstop написа:То щото оня "Ватмана" ни оправи или онези другите също, та за това... само не разбрах какво общо има кой да е кмет с която и да е национална магистрала! Това не беше въпрос, ясно ми е мнението ти.

И на Ватмани ,и на Батмани,и на Командири и на всякакви отдавна съм им теглил по една.
Прочети добре заглавието на темата и тогава пак ме питай какво общо има кмет с път вътре в общинския град /София/.Мнението ми е невъзможно да си го разбрал,освен ако за модератори и администратори вече не се избират хора с телепатични умения.
Като се открива нова отсечка от булевард,всеки се кипри като мома на Гергъовден за да среже лентата,да обере овациите на публиката и да каже че благодарение на неговите усилия всичко това е станало възможно.
С писане по форумите не става,колеги.Трябва все по-често който има щета в следствие произшествие от лоша пътна настилка да завежда дело срещу общината/държавата/.Ние само мрънкаме като стари баби,а като се случи нещо такова вадим парите от собствения си джоб.Като феномени по медиите се пишат случаите на някой осъдил представители на местна власт заради щета на автомобила му.А такива трябва да станат ежедневие.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 04 фев 2009 11:23

propparo написа: ....Като феномени по медиите се пишат случаите на някой осъдил представители на местна власт заради щета на автомобила му.А такива трябва да станат ежедневие.

И като го осъдиш кой плаща ??? Бай хуй дето е на висок пост или пак данъкоплатеца ???
Тоталното безхаберие, произтичащо от липсата на търсене на отговорност и корупцията ебаха майката (без извинение) на държавата.

Върни се в “Пътеводител”