Проблем с Голф 5 ТДИ
Проблем с Голф 5 ТДИ
Голф 5 ТДИ 140 к.с.2004 г. Малко инфо.Предстои покупка, колата е добре външно, вътре перфектна.Цената приемлива, от собственик, но двигателя се тресе на празен ход.При подаване на гас се вижда придърпване., като при потегляне. Вътре в купето се усеща поклащане и някакво леко съскане.Отделно при подаване на гас има леко присвирване.Карам Пасат ПД има вибрации, но в купето се усеща само работата на ПД.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Re: Проблем с Голф 5 ТДИ
придръпване + тресене на празен ход- тампони на двигател или скоростна кутия
присвирване - пистов ремък
представи си колко е хайдакана тая кола ,за да има тия проблеми
Колега, наскоро едно момче се оплакваше, че след ъпдейт на софтуера му са се получили вибрации на празен ход, на 2.0TDI. Твоят случай да не е същият?
Последна промяна от morfei1 на Чет 05 фев 2009 11:30, променено общо 1 път.
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
dokros написа:придръпване + тресене на празен ход- тампони на двигател или скоростна кутия
4е не е пистов ремък не е ;възможно е да са тампони ,но може да е и от маховик,а относно присвирването ,наи вероятно турбината да прави шума
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Колега, аз си мисля, че собственика знае какъв е проблема и за това я продава, ест. Аз не бих я купил, защото замисли се, постави се на негово място и си кажи "Абе аз тука имам едно хубаво голфче 140 коня дизелче...о супер, няма да го продавам, ще си го карам" и после си кажи "Абе тука тоя голф, тотално го прееб.х, дали му е станало нещо, като загря до 142 градуса...нещо не работи как трябва... я ще го продам, пък ще си купя друго" 
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
e нормално да се усеща поклащане при подаване на гас в купето.колата автоматик ли е или ръ4на?
Колеги благодаря са отговорите, съвпадат с мойте съмнения, ако диагностицираме проблема и го решим ще го споделя. Vdskoto не се изнервяй все пак и това е Голф, разбирах те!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”