Защо да избера Passat, а не Scenic ???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо да избера Passat, а не Scenic ???

Мнениеот kiril_kirilow » Сря 04 фев 2009 17:38

syncro fen написа:
mufin написа:Няма да пропусна и един факт, примерно след 10 години: "16 годишен Пасат В5.5 ще се котира по-добре на пазара от 10 годишна Дачия!" :да:

Надявам се,каквато и кола да взема да не я карам 10 г.Максимум 4-5 и после да я сменя със по нова.Така,хем ще си е запазила в по-голяма степен цената на вторичния ( третичния,четвъртичния ..... :) ) пазар,хем и ще карам по нова кола.Това засега ми са плановете. 8)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 04 фев 2009 17:59

Щом колегата просто събира мнения, аз ще дам мойто, тъй като периодично карам Сценик, а редовно карам Сеат Толедо и Голф 4. За мен Сценика е приятна кола, удобна е. НО. Педалите са в хоризонтално положение както в автобус, а не във вертикално както в кола. Натискат се надолу, а не на вътре. Това за мен е достатъчен довод да не си купя такава кола. Също така за моя изненада относно имиджа на рено - това рено друса доста!! Управлението е доста не информативно, правят се адски много обороти на волана за пълен завой, в града е ок, защото така е много лек волана, но на магистрала в комбинация с клатенето на високата каросерия е доста страшно! Положителните му страни са че наистина е много по-семеен автомобил, отзад има адски много място за крака, хлапетата могат да цъкат футбол :)

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Сря 04 фев 2009 19:41

Сценика е Рено,Пасата е VW!Мойто не е пасат ама си е VW.Минал съм 90 000 км в България и като сериозни части съм сменил само:Бенз.помпа,бобина,задни лагери и малко тампончета и 1 шернир.90к километра 500лв поддръжка.не че се хваля ама нищо не му се чупи на мойто,дали е уникално или просто е VW.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 04 фев 2009 19:43

Защо да избера Passat, а не Scenic ???

Пасат защото е VW.Не Scenic, защото е Рено!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 04 фев 2009 22:18

kiril_kirilow написа:
syncro fen написа:
mufin написа:Няма да пропусна и един факт, примерно след 10 години: "16 годишен Пасат В5.5 ще се котира по-добре на пазара от 10 годишна Дачия!" :да:

Надявам се,каквато и кола да взема да не я карам 10 г.Максимум 4-5 и после да я сменя със по нова.Така,хем ще си е запазила в по-голяма степен цената на вторичния ( третичния,четвъртичния ..... :) ) пазар,хем и ще карам по нова кола.Това засега ми са плановете. 8)

и аз така си казвах за мойта старушка...ама след 3 месеца правиме 9годинки заедно вярна служба...и ми е толкова послушно и най-вече не ми бърка в джоба ...че въобще и не помислям да го сменям с някой съвременен своенравен капризен и придирчив префърцунен кокошкарник.... :D

Потребителски аватар
passat_for_life
Автомобил: Vw Passat B3 GT
Двигател: 9A 1992

Мнениеот passat_for_life » Пет 06 фев 2009 14:45

Айде и аз да си кажа мнението като човек учил за автомеханик и през свободното си време се занимава с ремонти разни по автомобилите.Преди три години исках да се цаня за автомеханик в сервиз на Ситроен,отивам при шефа и му кавам за намеренията ми а човека ми каза така,че ако съм учил за електротехник цял да ме вземе,при него работата в 90% е по електрониката на тези автомобили и 10% механика,а както знаем електрониката е в пъти по-скъпа за ремонт от механиката по автомобила.Но за съжаление новите автомобили са бъкани с електроника и поне според мен това ги прави ненадежни.Моя личен избор би бил да карам кола до 95-96,защото мога да я отремонтирам сам,и заради цената на авточастите.

поздрави :)

kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_kirilow » Пет 06 фев 2009 17:46

Честно казано,моят опит със електрониката на автомобилите се свежда до възможността да сменя крушките който ми са изгорели и да позная,като видя дали бушона ми е изгорял или е здрав.За двигателя мога да си проверявам маслото и най-основните неща.Това което умея много добре е да закарам колата в сервиз и : " Ъъъъъ,тва там нещо не работи както трябва ( трополи,шуми,ръмжи ) " :lol:
Така,че при всички случай ще се опира до майстор,все пак човека от тва живее и ако ги нямаше хората като мен те щяха да са без работа. :)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 06 фев 2009 22:17

лошото е че в сервизите са такива галфони .....че по-добре да не влизаш за нещо повече от обслужване на автомобила...в общия случай имат единствено фирмен гащиризон в повече от теб...

kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_kirilow » Пет 16 юли 2010 20:47

Да попишем отново в една стара тема,хубаво е разказите да си имат край и за предпочитане щастлив.
Повече от година по късно аз вече имам - семейна кола.Междувременно се случиха доста неща - ожених се,смених работата и станах татко.
Колата която купих е в разрез със тукашният форум,а и със другият където темата беше обратно (тазбирай Рено и Фолсваген форуми).
Закупеният автомобил е Toyota Carina TD 97г комби,83 кс.Ел.стъкла 4,ел огледала със подгряване,климатик,ABS,2 Airbeg ........... и т.н.В момента е на 232 000 км.Абе има всички благинки който исках.
Във момента служебната ми кола е Skoda Oktavia Tour комби 1,9 TD 101 кс,2007г.В момента е на 80 000 км.Най-отговорно мога да заявя,че единственото преимущество на Шкодата ( въпреки,че е с 10 г.по нова ) е двигателя.Този двигател наистйна върви.Във всичко останали Тойотата е с класи над Шкодата.
Тойотата е по широка - зад мен спокойно сяда човек във Шкодата е почти невъзможно.
Отпред има много повече място за краката.
Возията на Шкодата е "абсолютно дървена" - Тойотата е кораб.
Двигателя на Тойотата е около 4 пъти по безшумен по време на работа ( бъркали са я с бензин - сериозно )
Фаровете на Тойотата са просто мечта.
Климатика на Тойотата веднага почва да духа хладно,докато на Шкодата иска "да загрее" известно време.
Тойотата е много по стабилна на завойте.
Това е сбито казано.Много съм доволен от покупката си и си пожелавам много и безаварийни километри.
Същото го желая и на всички колеги.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 16 юли 2010 21:18

За Рено добра дума само за ново от магазина и максимум до изтичане на гаранцията. специално за Сценика знам за много "детски" болести от 2ма потърпевши ...
Ако избора беше между Пасата и Пежо Партнер/Ситроен Берлинго щях да те подкрепя, но с това Рено давам глас за Пасата
Успех

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 16 юли 2010 21:20

alexx написа:За Рено добра дума само за ново от магазина и максимум до изтичане на гаранцията. специално за Сценика знам за много "детски" болести от 2ма потърпевши ...
Ако избора беше между Пасата и Пежо Партнер/Ситроен Берлинго щях да те подкрепя, но с това Рено давам глас за Пасата
Успех

Ти чете ли въобще преди да пишеш :applause:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 16 юли 2010 22:00

Tedo- написа:как пък винаги се намират разбирачи, да кажат, че дадена марка е зле щото емблемата приличала на еди-какво си...

Ако се прави сравнение със стар пасат /95г/ не бих казал, че и комфортът ще е по-добър от на мегана...

Моят съвет е вземи си сценик от "бай-бек" - първи собственик, сервизна история и т.н. или си го докарай сам от Европа! Пасат 95г. вече е морално остарял автомобил за друг тип "пътници" /които предпочитат сами да си ремонтират МПС-то...

Това за емблемата беше в сферата на майтапа.

Аз съм от малкото, да не кажа единствения от форума, който не си мисли за разбиарач.
За мен най-добрия критерии за автомобил е ПАЗАРА. Не може един автомобил да е пълен боклук и да се купува. А всички знаем, че щом нещо се купува то държи цена. Тук е момента за запитам защо един автомобил 94-95 година струва колкото друг с поне 3-4 години по-нов? Не знам, не разбирам.
ФВ далеч не е най-добрия автомобил на света - има и по-добри(определено Рено не е от тях) има и по-лоши марки. За мен ФВ просто е най-добрия компромис - цена, здравина, разход, обслужване(за това вече карам трети). Доволен съм.
Също подържам мнението за френските автомобили - много са добри, но не благодаря. Нека да ги карат хора, които искат комфортен автомобил, с багажник и много екстри - 99 година, 3000лв.

Потребителски аватар
Flanker
Автомобил: Megane ІІ
Двигател: F4R 2006

Мнениеот Flanker » Пет 16 юли 2010 22:20

kiril_kirilow написа:Да попишем отново в една стара тема,хубаво е разказите да си имат край и за предпочитане щастлив.
.....

Много съм доволен от покупката си и си пожелавам много и безаварийни километри.
Същото го желая и на всички колеги.

Това е най-важното - да те радва. Бях позабравил тази тема. Хубаво е, че разказа за решението си. :да:
Да беше качил снимчица...
Такава ли е?
1997_toyota_carina-pic-51704.jpeg

kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_kirilow » Пет 16 юли 2010 22:40

Абсолютно същата,само че цвета е Тъмно Сив металик. :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 16 юли 2010 23:27

kiril_kirilow написа:...Междувременно се случиха доста неща - ожених се,смених работата и станах татко.....

По-важно от това няма - да сте живи и здрави , да ви радва най-малкия член на семейството . И-и-и ... не го ставяйте сам (-а) , нека да си има братче/сестриче , но това след година-две разбира се :да: .

ПП А и Пасатите няма да свършат , сам ще се убедиш след време :Mr Green Fun .

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”