Проблем с мигачите (релето) на Пассат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Miro de la Valcea
Автомобил:
Двигател:

Проблем с мигачите (релето) на Пассат Б5

Мнениеот Miro de la Valcea » Чет 05 фев 2009 8:43

Добро утро колеги.Абе нещо ми за цикля релето на мигачите.Удрям по таблото там дето е и тръгва.Как да го отворя и по точно нали се намира,там дето са аварийните.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с мигачите (релето) на Пассат Б5

Мнениеот Rumen » Чет 05 фев 2009 9:45

"Релето" е в ключа за аварийните мигачи. Т.е. ключа за аварийните мигачи е един дебел блок в който е поместено цялото управление на мигачите. С тънка отверка (ама много тънка) или пластина може да успееш да го извадиш. Най-лесния начин за вадене е да се свали блока на климатика/климатроника (не е толкова трудно колкото на пръв поглед се предполага), да се напипат щипките и да се избута напред. Лошото е, че дори да го свалиш не можеш да направиш нищо повече от това да размърдаш/зачистиш клемите, което вероятно изобщо не е проблема. От там нататък всичко е капсулован блок, който не подлежи на ремонт. Така че цялата интервенция с струва само ако си с новия ключ-блок в ръка.
Успех!

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Чет 05 фев 2009 10:22

Ами аз взех същото копче втора употрепа за 50 лева то е едно дълго такова.Извадих го като свалих конзолата има 4 видийки май бяха ама първо това махнах климатроника.

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Чет 05 фев 2009 17:06

по-лесно е като се свали капачето под него и го избутваш напред.натискаш нагоре и напред.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 05 фев 2009 19:56

Какво го направихте човека с това разглобяване, колеги копчето се вади толкова лесно. Най-добре е да се извади ако има съседно празно капаче и през дупката да се избута копчето.Колега, аз ти предлагам да си намериш втора употреба, защото струва между 20 и 30 лева, аз го намерих за 20.Иначе можеш да го разглобиш като свалиш първо капачето с червения триъгълник, който не позволява вътрешността да излезе надолу, вътре има две съвсем тънки пластинки които,обикновено правят нагар,можеш да се пробваш да ги почистиш внимателно,но аз не съм го правил,защото вече си бях купил друго за 20 пева.

Върни се в “Passat”