Преместване на неизползваем автомобил?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Преместване на неизползваем автомобил?

Мнениеот Symptom » Чет 05 фев 2009 0:17

Колеги, има ли процедура според която Общината да накара даден собственик да премести автомобила си или да го глоби. Пред блока, където паркирам, има един пасатор който е блъснат, появи се от никъде, завит с найлон, с резервното колело което и то е изкривено, за скрап е. Тръснаха го там и сега заема златно място, а дори може да се избута напред и мястото да се ползва, но уви, собственика е г..з и грам не го интересува. Може ли законово да се разкара от там по сигнал ?

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Re: Преместване на неизползваем автомобил,?

Мнениеот baracuda681 » Чет 05 фев 2009 0:25

Мисля, че не. Наскоро гледах по господари на ефира репортаж за коли които не са в движение, но никой не го е еня, че заема използваемо място. :beat_butt2

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 05 фев 2009 0:27

Будно се интересувам от този проблем. Само дето пред нашия блок за 3. Ужас. При тази липса на паркоместа да държиш 37 годишен изгнил москвич /наистина е на толкова/, блъснат голф и ланчия на 2 000 000 километра си е грехота...след няколко спора със собствениците се отказах....

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Чет 05 фев 2009 0:43

Закачате за някой бус и дърпате в средата на улицата.
Викате полиция и им показвате къде са си спрели трошките... от няма на къде ще вземат някакви мерки :roll:

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Чет 05 фев 2009 1:07

Просто общината трябва да се намеси ама са идиоти.

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivankov » Чет 05 фев 2009 1:36

еми звъни в общината и кажи за проблема,дано имаш успех.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 05 фев 2009 11:50

А би трябвало да е толкова лесно /и по закон май е така/-оплакваш се,идва инспектор,констатира фактите,лепи стикер с едномесечно предупреждение и след този месец гробницата заминава към моргата весело клатушкайки се на паяка :lol: Ама нали живеем в една много подредена държава та затова.... :twisted:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 05 фев 2009 12:04

Stivi написа:А би трябвало да е толкова лесно /и по закон май е така/-оплакваш се,идва инспектор,констатира фактите,лепи стикер с едномесечно предупреждение и след този месец гробницата заминава към моргата весело клатушкайки се на паяка :lol: Ама нали живеем в една много подредена държава та затова.... :twisted:

Стив, би трябвало да е още по-лесно. Просто собственика трябва да продаде гълъбарника на вторични суровини и да не се стига до малоумни спорове, оплаквания и проблеми - носещи негативизъм и неприязън между съседите в едно затвоерно общество, каквото е блокът.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Чет 05 фев 2009 12:44

To дори и без сигнали трябва да става, съгласен съм, че се случва, да чакаш за ремонт или нещо друго, но колата е в ужасно състояние и собственика няма намерение да я прави, лично мое мнение е, че е безсмислено дори. Ми бутни я напред и готово; уви, де толкоз сиво вещество.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 05 фев 2009 13:01

Днеска някви трима, по всяка вероятност от общината, записваха номерата на разни коли пред блока, които бяха спрели на зелените площи. Бая изписаха върху някакви папки, не беше само номера. Направи ми впечатление, че колите, които бяха на тротоарите примерно не пишеха за тях, но може после и на тях да са минали, понеже тръгнах за работа. Някой да има инфо, за някаква акция?

One
Автомобил:
Двигател:

Re: Преместване на неизползваем автомобил?

Мнениеот One » Чет 05 фев 2009 13:11

Крайно време е да почнат да глобяват мързелите, които си катерят колите по зелените площи и тротоарите.
Защото това се прави от чист мързел, да не ходи 50-100 метра където има место за спиране, ми да си качи колата ако може в хола.

А иначе преди 3 години с един майл в общината дойдоха и описаха пред блока седем да не бяха и повече коли, залепиха им стикери и след месец ги вдигнаха.
Сега обаче не е така, по-тромава и тежка е процедурата.
Има няколко теми във форума и аз специално в тях бях описал какъв е реда и процедурата точно за това.

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Мнениеот Lookout2 » Чет 05 фев 2009 15:49

dermeister написа:Днеска някви трима, по всяка вероятност от общината, записваха номерата на разни коли пред блока, които бяха спрели на зелените площи. Бая изписаха върху някакви папки, не беше само номера. Направи ми впечатление, че колите, които бяха на тротоарите примерно не пишеха за тях, но може после и на тях да са минали, понеже тръгнах за работа. Някой да има инфо, за някаква акция?

Даваха за акцията по тв.Глобяват наред тези които са спрели автомобилите си върху зелени площи,защото стана голяма кал в София

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 05 фев 2009 18:45

Какъв всъщност е критерия за това нещо? Пред моя блок вече е сложно да се паркира - нощем няма места и се паркира където падне. Има поне 4-5 коли, които са с нови номера, външно нямат липсващи елементи по тях, но през последните 2-3 години не са помръдвали, с гаранция нямат преглед. С удоволствие бих викнал общината да ги принуди да ги върнат ако може - така или иначе няма да ги карат повече, но заемат ценно място за хората, които наистина ползват колите си.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 06 фев 2009 10:07

Аз да питам тези гробници имат ли Г.О.?
А трябва ли да имат?
Тук пред работа има един пасат и една фиеста. Пасата трева поникна в него, но има нови номера. Фиестата не е мърдана от миналото лято. Двете нямат стикер за гражданска отговорност, а явно не са спрени от движение. . .
Според мен проблема е, че никой не ги гони тез коли за нищо. Паркирал/избутал я там и нито данъци нито застраховки плаща. Защо да си прави труда да я разкарва като тя разходи не прави? Това че ви пречи на мен или вас, си е наш проблем не на собственика. Така излиза цялата ситуация.
Аз не мога да си представя, кой нормален ще си държи колата така ако трябва всяка година поне по 300 лв да дава под формата на данъци и застраховки.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 06 фев 2009 10:20

Lizard написа:Аз да питам тези гробници имат ли Г.О.?
.

eдно телефонче или факс Столичен инспекторат 9377 230
факс: 9377 221 ще ти даде отговор и решение :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”