Защо все повече патрулки са без стационарни буркани?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Защо все повече патрулки са без стационарни буркани?

Мнениеот The Red Guy » Чет 05 фев 2009 15:19

Позволява ли им това закона? Все повече забелязвам "чакалящи" полицаи с патрулки без стационарни буркани, днес в Русе видях, че дори са смъкнали бурканите на едни стари лади, за които преди съм убеден, че бяха с лампи, и стоят и дебнат с тях (даже номерата на тези лади им знам). Някви идеи?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо все повече патрулки са без стационарни буркани?

Мнениеот Ludia » Чет 05 фев 2009 15:20

The Red Guy написа:Позволява ли им това закона? Все повече забелязвам "чакалящи" полицаи с патрулки без стационарни буркани, днес в Русе видях, че дори са смъкнали бурканите на едни стари лади, за които преди съм убеден, че бяха с лампи, и стоят и дебнат с тях (даже номерата на тези лади им знам). Някви идеи?

предлагам да ги питаш другия път като минеш покрай тях :roll: със сигурност ще ти отговорят.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 05 фев 2009 15:26

Ludia написа:
The Red Guy написа:Позволява ли им това закона? Все повече забелязвам "чакалящи" полицаи с патрулки без стационарни буркани, днес в Русе видях, че дори са смъкнали бурканите на едни стари лади, за които преди съм убеден, че бяха с лампи, и стоят и дебнат с тях (даже номерата на тези лади им знам). Някви идеи?

предлагам да ги питаш другия път като минеш покрай тях :roll: със сигурност ще ти отговорят.

Нищо не ми пречи да спра и да питам, не бях се сещал, тва съвсем сериозно, ама все си викам, че някой от пишещите тук може да е запознат.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 05 фев 2009 15:41

А на тези въпросните лади имат ли поне надписи "полиция", защото аз съм виждал поне 2ва пъти, тук в София, полицаите си стоя на улицата, спират си колите и всичко се извършва до абсолютно цивилна кола, от нея пишат, в нея и до нея стоят :shock

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 05 фев 2009 15:43

blinder написа:А на тези въпросните лади имат ли поне надписи "полиция", защото аз съм виждал поне 2ва пъти, тук в София, полицаите си стоя на улицата, спират си колите и всичко се извършва до абсолютно цивилна кола, от нея пишат, в нея и до нея стоят :shock

е кво е чудното немога да разбера ?
може и до фадрома да застане и да пише.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 05 фев 2009 15:47

Teя имат надписи, имат всичко, но забелязвам такива коли и извън града да правят проверки. Това законно ли е?

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Чет 05 фев 2009 15:49

Имаше едно време на границата със Сърбия, точно като влезнеш в България една голяма табела, да се спира на полицаи, само с обозначени автомобили и да са Опел Астра. Незнам дали неможеш да се заядеш, ако те спрат с необозначена кола....то може да е всеки. Аз 2 пъти не съм спирал на СТОП палка през нощта, когато колата не беше Астра. Не са ме гонили, нито съм имал последствия! :)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 05 фев 2009 15:49

Ludia написа:
blinder написа:А на тези въпросните лади имат ли поне надписи "полиция", защото аз съм виждал поне 2ва пъти, тук в София, полицаите си стоя на улицата, спират си колите и всичко се извършва до абсолютно цивилна кола, от нея пишат, в нея и до нея стоят :shock

е кво е чудното немога да разбера ?
може и до фадрома да застане и да пише.

Е да, ама не стои ВЪВ фадромата и не пише нали :?:

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Чет 05 фев 2009 17:37

Тея дето спират по улиците за проверки и стоят в някакви си коли май по принцип трябва да са без кола, но си ходят с личните, че да има къде да поседнат...Живея точно до рпу и всеки ден ги гледам като тръгват. Отидат на паркинга и " Днес с моята или с твоята? -Айде днес с моята, вчера нали бяхме с твоята..."

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 05 фев 2009 18:13

АКО си изряден какво ти пука?
ако нарушаваш закона - на форума не му пука!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 05 фев 2009 18:15

В момента ,специално в Пловдив, има програма за снимане. Обикалят няколко астри, които даже не са бели и снимат нарушители. Реално ако е бяла ще хване по-малко. Една от причините за цивилни коли. Другата е естествено финансова.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Чет 05 фев 2009 18:20

ако ти махне с палка си длъжен да спреш, без значение с каква кола е и дали изобщо има кола. иначе преди бяха задължени да пускат бурканите без значение дали движат или дебнат, но изглежда е отпаднало.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 05 фев 2009 18:27

paagrio написа:ако ти махне с палка си длъжен да спреш, без значение с каква кола е и дали изобщо има кола. иначе преди бяха задължени да пускат бурканите без значение дали движат или дебнат, но изглежда е отпаднало.

Сега и ако се обосновеш.....

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Чет 05 фев 2009 18:41

На магистрала или където и да е било извън града, на патрулка без буркан пуснат и на неосветено място не спирам, ако ще и с 200 да карам... В града който има палка спирам...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 05 фев 2009 19:50

Чл. 6. Участниците в движението:
. изпълняват разпорежданията на лицата, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, независимо от светлинните сигнали, пътните знаци, маркировката на пътя и правилата за движение.
Чл. 103. При подаден сигнал за спиране от контролните органи водачът на пътно превозно средство е длъжен да спре плавно в най-дясната част на платното за движение или на посоченото от представителя на службата за контрол място и да изпълнява неговите указания.
Чл. 170. (3) При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване на съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал със стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща полукръг червена светлина. Униформен полицай може да спира пътните превозни средства и чрез подаване на сигнал само с ръка. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет.
(4) Контролираните лица съдействат и осигуряват безпрепятствен достъп на представителите на службите за контрол до обектите за контрол при осъществяване на техните правомощия.
(5) Служителят, осъществяващ контрол, представя на спрения за проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта. Когато е необходимо, той може да покани спрения водач да излезе от превозното средство.
Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
3. откаже да предаде документите си на органите за контрол или по какъвто и да е начин осуети извършването на проверка от органите за контрол;
4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението;

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”