бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

бензинова помпа

Мнениеот empaher » Пет 06 фев 2009 23:37

интересува ме дали на 1,4 абд мога да сложа помпа от 1,6 101коняГ#,поло1000,или 1,8 моно..и какви проблеми бих срещнал...или въобще има ли опция да сложа различна помпа от тази която е за 1,4....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: бензинова помпа

Мнениеот Tyan » Съб 07 фев 2009 9:14

ако пасва хардуерно и има нужният дебит няма проблем да сложиш .... вероятно няма да усетиш каквато и да е разлика....
ако обаче регулатора за горивото ти не е в час и започне да изпуска ще харчиш повече ...ако е една идея повече няма ядове защото ще вървиш повече ..... ако е много повече рискуваш да си запушиш лапмбдата ...тя ще стане ленива или въобще ще даде красива права линия ....което ще ти прецака тотално сместта защото ламбдата при монотата е единственото нещо което дава фиидбек на еку и следователно то ще вземе някакви осреднени стойниости и нито ще харчи малко нито ще върви :)....

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Съб 07 фев 2009 18:35

Tyan написа:ако пасва хардуерно и има нужният дебит няма проблем да сложиш .... вероятно няма да усетиш каквато и да е разлика....
ако обаче регулатора за горивото ти не е в час и започне да изпуска ще харчиш повече ...ако е една идея повече няма ядове защото ще вървиш повече ..... ако е много повече рискуваш да си запушиш лапмбдата ...тя ще стане ленива или въобще ще даде красива права линия ....което ще ти прецака тотално сместта защото ламбдата при монотата е единственото нещо което дава фиидбек на еку и следователно то ще вземе някакви осреднени стойниости и нито ще харчи малко нито ще върви :)....

сложих помпа от 1,6 101 коня афт мисля че се вди...помпата е на 3 бара...покарах малко и ми се стори че върви добре,пък ще видим какво ще става занапред...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 07 фев 2009 19:03

На моноинжекциите помпите са с работно налягане около 1,5 бара,на инжекционите около 3,5.
Понеже VW си имат регулатори на налягането няма проблем моноинж. да ползва помпа от инж.
Помпите на външен вид са еднакви.

Потребителски аватар
Plebeian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plebeian » Съб 07 фев 2009 20:28

Здравейте,

моят въпрос е малко по-различен, но пак е свързан с бензиновата помпа.

Имам Голфара 3, 1.8 моноинжекцион, и сега си слагам газова уредба. Вече почти целия процес е завършил, но ми трябва някакво техническо ръководство или ел.схеми, защото искам да прекъсна захранването към въпросната помпа и към инжекциона. Тоест, не знам кое реле отговаря за помпата и кое за инжекциона...

Дали някой може да даде акъл? :shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”