Извинявам се за шантавата рисунка, ама това успях да сътворя на пейнт. Много прилича на символите за проблем с абс-а или пък вдигната ръчна, но не е нито едното, нито другото. Най-странното е, че и на упътването на сервизните ми документи въобще го няма описан на таблото. Появява се на правоъгълния дисплей най-горе в средата? Мисля да не е някакъв датчик за износване на накладките, но не съм сигурен... Някой ако има идея какво е, ще съм много благодарен
Странен символ на дисплея - Голф 4?
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Странен символ на дисплея - Голф 4?
Колеги здравейте, питане имам относно един символ, който се появява от няколко дена в движение на колата. Проблема е, че за пръв път виждам подобно нещо и не мога да открия източник, откъдето да си разтълкувам какво значи
Значи въпросната индикация представлява нещо от сорта:

Извинявам се за шантавата рисунка, ама това успях да сътворя на пейнт. Много прилича на символите за проблем с абс-а или пък вдигната ръчна, но не е нито едното, нито другото. Най-странното е, че и на упътването на сервизните ми документи въобще го няма описан на таблото. Появява се на правоъгълния дисплей най-горе в средата? Мисля да не е някакъв датчик за износване на накладките, но не съм сигурен... Някой ако има идея какво е, ще съм много благодарен
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Re: Странен символ на дисплея - Голф 4?
Правилно си се насочил. Това е символа за изн. накладки и/или ниско ниво на спирачната течност. Щом ти свети, направи един оглед, виж накладките и течността, щото може да останеш без спирачки в най-неподходящия момент. 
- chinadracon
- Контакти:
мерси колега, явно е от това, ще взема мерки! 

- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Колега, извинявай, допуснах лека грешка. Този символ е само за износени накладки. За ниско ниво на спирачната течност е друг. Сори!

- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Дам плачещ за смяна на накладки !! Въпреки, че ще изкара още някой друг километър 
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
На мен ми светна преди 2 дни. Въпреки това колата си спира както преди, нито се чува стържене при спиране, нито тегли нанякъде когато натисна спирачката. Някой може ли да ми каже колко км приблизително мога да изкарам при нормално софийско каране (доколкото може да бъде нормално) преди да се погрижа по въпроса... щото съм и за смяна на дискове и сметката накрая си излиза цифра...
- chinadracon
- Контакти:
m2595 написа:Колега, извинявай, допуснах лека грешка. Този символ е само за износени накладки. За ниско ниво на спирачната течност е друг. Сори!![]()
споко колега, пак ме ориентира достатъчно, за което благодаря сърдечно!!!
нивото веднага го проверих след това, няма проблем, така че и аз стигнах до накладките по метода на изключване. Утре колата влиза в бокса иначе по последния пост, колега, не съм спец по механиката, ама не го отлагай много-много. и при мен иначе колата няма никакви сериозни ядове, забелязвам само леко увеличен спирачен път, но както правилно си отбелязал в скобите, термин като "нормално софийско каране" няма
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
аз онзи ден г и смених,само предните,вземи си пак с дат4ик.
- chinadracon
- Контакти:
Americanec написа:аз онзи ден г и смених,само предните,вземи си пак с дат4ик.
а колко пари ти излезе комплекта?
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
theraven написа:На мен ми светна преди 2 дни. Въпреки това колата си спира както преди, нито се чува стържене при спиране, нито тегли нанякъде когато натисна спирачката. Някой може ли да ми каже колко км приблизително мога да изкарам при нормално софийско каране (доколкото може да бъде нормално) преди да се погрижа по въпроса... щото съм и за смяна на дискове и сметката накрая си излиза цифра...
Колега преди време карах една 4-ка и при нея светеше въпросната лампичка, навъртях и за няколко дена 500-600 км градско и никакви проблеми.....Предполагам, че около 1000 км ще изкарат, но не претоварвай спирачките....
theraven написа:На мен ми светна преди 2 дни. Въпреки това колата си спира както преди, нито се чува стържене при спиране, нито тегли нанякъде когато натисна спирачката. Някой може ли да ми каже колко км приблизително мога да изкарам при нормално софийско каране (доколкото може да бъде нормално) преди да се погрижа по въпроса... щото съм и за смяна на дискове и сметката накрая си излиза цифра...
е, щом ще сменяш и дисковете няма проблеми, карай до откат
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колегите са ме изпреварили това е символ за износени накладки.
Намерих нещо в нета но е от Ауди но символа го дават че е за износени накладки
http://www.audiburgas.com/bg/download/b ... ngen/1.pdf
Намерих нещо в нета но е от Ауди но символа го дават че е за износени накладки
http://www.audiburgas.com/bg/download/b ... ngen/1.pdf
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Някой знае ли на какъв принцип работи и сигнализира този датчик? Как така ще е в накладките?
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
paagrio написа:theraven написа:На мен ми светна преди 2 дни. Въпреки това колата си спира както преди, нито се чува стържене при спиране, нито тегли нанякъде когато натисна спирачката. Някой може ли да ми каже колко км приблизително мога да изкарам при нормално софийско каране (доколкото може да бъде нормално) преди да се погрижа по въпроса... щото съм и за смяна на дискове и сметката накрая си излиза цифра...
е, щом ще сменяш и дисковете няма проблеми, карай до откат
Абе аз до откат няма да карам, щото ще се откина някъде накрая пази боже... надявам се само да изкарат до март месец, когато ще вкарвам колата в бокса да слагам спортното и да пооправя каквото има разбито, та поне да е наведнъж.
А до колегата с поста над мен - в самата накладка има проводник на края на феродото, който при накладки, в които има още 'ляп затваря една ел. верига. И когато феродото се износи този проводник се протрива и накрая се прекъсва, както и ел. веригата
Aма и аз едно обяснение ти дадох... дано ме разбра...
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
При всички Г4 ли има такава (активна) сигнализация?? 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”