проблем с двигателя в3
- IVELINN
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с двигателя в3
здравеите колеги пасата ми е в3 2е мотор на последак не варви много като му дам гас забива и после трагва да наема на празен хот претреперва мотора ниакои има ли идеа от какво може да е
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Re: проблем с двигателя в3
Колега, добре дошъл. Има поне 10 теми с подобни симптоми, потърси първо. Иначе съвет - почни да проверяваш от най-елементарното - кабели, делко, палец, свещи... Иначе така отдалеч можем само да гадаем.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Това м/у 1 800 и 2 500 оборота, нали?
Споко, имам чувството, че това си е стандартен проблем заради газоразпределението.
Но пък и зависи колко е изразен
Още като нов (на нам си колко стотин хиляди) като го взех моя, го правише това нещо, но ужасно силно изразено!
Карам зад някой- реша да изпреваря- мигач, насрещно, газ и... пасатора се почесва по повдигачите на 3-ти цилиндър и пита:
-Ъъъ?! Кво, кво?
И чак след полвин, до 1 секунда се сеща и вика:
-Аааа.. Ясно!
...и се изстрелва!
Та още преди да се регистрирам в този форум и да разбера, че там не е желателно да се бара (
), взех, че свалих, отворих и почистих с памучно парцалче и спирт датчика за положението на дроселната клапа. Не, че напълно се изчисти замислянето, но беше с пъти по-добре!
За празния ход- освен почистване на стъпковото моторче- провери и най-добре направо смени и въздушния филтър. Замърсен ли е- не успява да си дръпне достатъчно въздух в необходимия момент и оборотите много играят. Мотора потреперва и аха-аха да загасне!
Впрочем, с едно чипче, с малко заигравка по делкото и разпределителния вал със зъб напред замислянето при натискане на газта на практика изчезна, но тогава пък губиш високите обороти!
от място до 100 без никакви проблеми ги набирам под 10 сек (с 2 човека, фарове, вентилатор на парно..), но на 180км/ч умира!
Така е! Безплатен обяд няма!
Иначе мотора ми е същия

Споко, имам чувството, че това си е стандартен проблем заради газоразпределението.
Но пък и зависи колко е изразен

Още като нов (на нам си колко стотин хиляди) като го взех моя, го правише това нещо, но ужасно силно изразено!

Карам зад някой- реша да изпреваря- мигач, насрещно, газ и... пасатора се почесва по повдигачите на 3-ти цилиндър и пита:
-Ъъъ?! Кво, кво?
И чак след полвин, до 1 секунда се сеща и вика:
-Аааа.. Ясно!
...и се изстрелва!

Та още преди да се регистрирам в този форум и да разбера, че там не е желателно да се бара (

За празния ход- освен почистване на стъпковото моторче- провери и най-добре направо смени и въздушния филтър. Замърсен ли е- не успява да си дръпне достатъчно въздух в необходимия момент и оборотите много играят. Мотора потреперва и аха-аха да загасне!
Впрочем, с едно чипче, с малко заигравка по делкото и разпределителния вал със зъб напред замислянето при натискане на газта на практика изчезна, но тогава пък губиш високите обороти!

от място до 100 без никакви проблеми ги набирам под 10 сек (с 2 човека, фарове, вентилатор на парно..), но на 180км/ч умира!
Така е! Безплатен обяд няма!

Иначе мотора ми е същия

- IVELINN
- Автомобил:
- Двигател:
преди 2 дена сидито ми както свиреше започна да пишти много остар звук а преди два месеца пак направи така и ми изгоря бобината може ли пак да изгори новата бобина а новата бобина е марка хуго ли беше нешто такова мисля че от там ми пада мощноста
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Пронизителното пищене на висока честота (над 5kHz) обикновено е признак за елементарно самовъзбуждане на усилвателя.
Може да е по хиляди причини, основната от които да е щото е ... примерно, марка ЕЛИТ.
Ако пищенето, обаче, е на по-ниска честота и най-вече се влияе от оборотите на колата- това са вече смущения по захранването. Тябва да огледаш за добре стегнати кабели, най-вече нулите на купето.
От пищенето на СД-то бобината няма да изгори. Но може СД-то да пищи заради проблеми в инсталацията.
Може да е по хиляди причини, основната от които да е щото е ... примерно, марка ЕЛИТ.
Ако пищенето, обаче, е на по-ниска честота и най-вече се влияе от оборотите на колата- това са вече смущения по захранването. Тябва да огледаш за добре стегнати кабели, най-вече нулите на купето.
От пищенето на СД-то бобината няма да изгори. Но може СД-то да пищи заради проблеми в инсталацията.
- IVELINN
- Автомобил:
- Двигател:
скоро ми смениха реле регулатора в динамото с някакво ново което зарежда 14.5 волта може ли да ми прави проблем по високиа волтаж