проблем с двигателя в3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
IVELINN
Автомобил:
Двигател:

проблем с двигателя в3

Мнениеот IVELINN » Съб 07 фев 2009 19:19

здравеите колеги пасата ми е в3 2е мотор на последак не варви много като му дам гас забива и после трагва да наема на празен хот претреперва мотора ниакои има ли идеа от какво може да е

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Re: проблем с двигателя в3

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 07 фев 2009 20:33

Колега, добре дошъл. Има поне 10 теми с подобни симптоми, потърси първо. Иначе съвет - почни да проверяваш от най-елементарното - кабели, делко, палец, свещи... Иначе така отдалеч можем само да гадаем.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 07 фев 2009 23:32

Това м/у 1 800 и 2 500 оборота, нали? :Mr Green Fun
Споко, имам чувството, че това си е стандартен проблем заради газоразпределението.
Но пък и зависи колко е изразен ;)
Още като нов (на нам си колко стотин хиляди) като го взех моя, го правише това нещо, но ужасно силно изразено! :(
Карам зад някой- реша да изпреваря- мигач, насрещно, газ и... пасатора се почесва по повдигачите на 3-ти цилиндър и пита:
-Ъъъ?! Кво, кво?
И чак след полвин, до 1 секунда се сеща и вика:
-Аааа.. Ясно!
...и се изстрелва! :lol:
Та още преди да се регистрирам в този форум и да разбера, че там не е желателно да се бара ( mhihi ), взех, че свалих, отворих и почистих с памучно парцалче и спирт датчика за положението на дроселната клапа. Не, че напълно се изчисти замислянето, но беше с пъти по-добре!
За празния ход- освен почистване на стъпковото моторче- провери и най-добре направо смени и въздушния филтър. Замърсен ли е- не успява да си дръпне достатъчно въздух в необходимия момент и оборотите много играят. Мотора потреперва и аха-аха да загасне!

Впрочем, с едно чипче, с малко заигравка по делкото и разпределителния вал със зъб напред замислянето при натискане на газта на практика изчезна, но тогава пък губиш високите обороти! :(
от място до 100 без никакви проблеми ги набирам под 10 сек (с 2 човека, фарове, вентилатор на парно..), но на 180км/ч умира!
Така е! Безплатен обяд няма! :(
Иначе мотора ми е същия ;)

Потребителски аватар
IVELINN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IVELINN » Вто 10 фев 2009 20:54

преди 2 дена сидито ми както свиреше започна да пишти много остар звук а преди два месеца пак направи така и ми изгоря бобината може ли пак да изгори новата бобина а новата бобина е марка хуго ли беше нешто такова мисля че от там ми пада мощноста

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 10 фев 2009 23:24

Пронизителното пищене на висока честота (над 5kHz) обикновено е признак за елементарно самовъзбуждане на усилвателя.
Може да е по хиляди причини, основната от които да е щото е ... примерно, марка ЕЛИТ.
Ако пищенето, обаче, е на по-ниска честота и най-вече се влияе от оборотите на колата- това са вече смущения по захранването. Тябва да огледаш за добре стегнати кабели, най-вече нулите на купето.
От пищенето на СД-то бобината няма да изгори. Но може СД-то да пищи заради проблеми в инсталацията.

Потребителски аватар
IVELINN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IVELINN » Вто 17 фев 2009 7:59

скоро ми смениха реле регулатора в динамото с някакво ново което зарежда 14.5 волта може ли да ми прави проблем по високиа волтаж

Върни се в “Passat”