(така показва стреката на таблото),като перката се включва на 110 градуса.При старият датчик колата едва достигаше 70 градуса.Антифриза е смянян много скоро и изклучвам да е от него,казанчето не ври и маркучите са сравнително меки,когато колата е загряла.Колата е GOLF 3 1,6 MI ABU двигател.Чувал съм,че тези двигатели греят малко повече ,ама чак пък толкова ли?Проблем с много висока температура на водата?
-
mitko23
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Проблем с много висока температура на водата?
Здравейти колеги,появи се много странен проблем,когато смених темп. датчик с нов(оригинален и е взет от Юнитрейд).Колата започна да загрява до много вискои температури 100-110 градуса
(така показва стреката на таблото),като перката се включва на 110 градуса.При старият датчик колата едва достигаше 70 градуса.Антифриза е смянян много скоро и изклучвам да е от него,казанчето не ври и маркучите са сравнително меки,когато колата е загряла.Колата е GOLF 3 1,6 MI ABU двигател.Чувал съм,че тези двигатели греят малко повече ,ама чак пък толкова ли?
(така показва стреката на таблото),като перката се включва на 110 градуса.При старият датчик колата едва достигаше 70 градуса.Антифриза е смянян много скоро и изклучвам да е от него,казанчето не ври и маркучите са сравнително меки,когато колата е загряла.Колата е GOLF 3 1,6 MI ABU двигател.Чувал съм,че тези двигатели греят малко повече ,ама чак пък толкова ли?- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с много висока температура на водата?
Колега,не вярвай много на тези датчици,нищо че е оригинален.Отиди някъде да ти замерят истинската температура,или вземи от някой мултицет,който може да измерва и температура.Направи сравнение между стрелката и уреда,сигурен съм,че ще има разлика.Успех.
-
mitko23
rosen79 написа:Колега,не вярвай много на тези датчици,нищо че е оригинален.Отиди някъде да ти замерят истинската температура,или вземи от някой мултицет,който може да измерва и температура.Направи сравнение между стрелката и уреда,сигурен съм,че ще има разлика.Успех.
Благодаря за тоговора колега,а да попитем кой кабели (като цвят да замеря),понеже датчика е с четири кабела.
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
възможно е и датчика на вентилатора да е преплякан и да не включва първа степен на перката а директно 2ра
-
mitko23
plamen032 написа:възможно е и датчика на вентилатора да е преплякан и да не включва първа степен на перката а директно 2ра
Прости моето невежество колега,но къде се намира този датчик,че изчетох бая за него, но така и не разбрах как изгрежда и къде се намира?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика за перката е на самия радиатор май.А за измерването на температурата не са ти нужни кабели.Отваряш казанчето и от там се мери.Има такива мултицети мисля се казваше дето мерят и температура.Хем ще си видиш истинската температура,хем ще видиш и на колко градуса ти включва перката.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
защо не си провериш и термостата дали ти отваря нормално,аз имах същия проблем,купих и смених 2-та датчика с нови-но напразно!оказа се термостата един път едвам отвори,дръг път изобщо не отвори....направи мост с едно кабелче на крачетата на буксата на перката на радиатора където датчика подава инфо и виж дали ти работят и двете степени.може и първа да не ти бачка и затова така да става,пробваи да смениш и самия датчик да не прави тои белята,но намен както ти казах термостата отваря помалко и затопля долния маркуч и така ме беше заблудил че дори смених цялото табло(мислех че е стрелката)!
-
krasi_vw
- Автомобил:
- Двигател:
КИРИЛИЦАТАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Последна промяна от vaskoto1 на Съб 07 фев 2009 21:01, променено общо 1 път.
Причина: извинявай, ти тъп ли си?
Причина: извинявай, ти тъп ли си?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”