Проблем с много висока температура на водата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Проблем с много висока температура на водата?

Мнениеот mitko23 » Пет 06 фев 2009 17:02

Здравейти колеги,появи се много странен проблем,когато смених темп. датчик с нов(оригинален и е взет от Юнитрейд).Колата започна да загрява до много вискои температури 100-110 градуса :banghead: (така показва стреката на таблото),като перката се включва на 110 градуса.При старият датчик колата едва достигаше 70 градуса.Антифриза е смянян много скоро и изклучвам да е от него,казанчето не ври и маркучите са сравнително меки,когато колата е загряла.Колата е GOLF 3 1,6 MI ABU двигател.Чувал съм,че тези двигатели греят малко повече ,ама чак пък толкова ли?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с много висока температура на водата?

Мнениеот rosen79 » Пет 06 фев 2009 17:11

Колега,не вярвай много на тези датчици,нищо че е оригинален.Отиди някъде да ти замерят истинската температура,или вземи от някой мултицет,който може да измерва и температура.Направи сравнение между стрелката и уреда,сигурен съм,че ще има разлика.Успех.

mitko23

Мнениеот mitko23 » Пет 06 фев 2009 17:20

rosen79 написа:Колега,не вярвай много на тези датчици,нищо че е оригинален.Отиди някъде да ти замерят истинската температура,или вземи от някой мултицет,който може да измерва и температура.Направи сравнение между стрелката и уреда,сигурен съм,че ще има разлика.Успех.

Благодаря за тоговора колега,а да попитем кой кабели (като цвят да замеря),понеже датчика е с четири кабела.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 06 фев 2009 17:55

възможно е и датчика на вентилатора да е преплякан и да не включва първа степен на перката а директно 2ра

mitko23

Мнениеот mitko23 » Пет 06 фев 2009 19:27

plamen032 написа:възможно е и датчика на вентилатора да е преплякан и да не включва първа степен на перката а директно 2ра

Прости моето невежество колега,но къде се намира този датчик,че изчетох бая за него, но така и не разбрах как изгрежда и къде се намира?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 06 фев 2009 20:35

Датчика за перката е на самия радиатор май.А за измерването на температурата не са ти нужни кабели.Отваряш казанчето и от там се мери.Има такива мултицети мисля се казваше дето мерят и температура.Хем ще си видиш истинската температура,хем ще видиш и на колко градуса ти включва перката.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 07 фев 2009 13:03

защо не си провериш и термостата дали ти отваря нормално,аз имах същия проблем,купих и смених 2-та датчика с нови-но напразно!оказа се термостата един път едвам отвори,дръг път изобщо не отвори....направи мост с едно кабелче на крачетата на буксата на перката на радиатора където датчика подава инфо и виж дали ти работят и двете степени.може и първа да не ти бачка и затова така да става,пробваи да смениш и самия датчик да не прави тои белята,но намен както ти казах термостата отваря помалко и затопля долния маркуч и така ме беше заблудил че дори смених цялото табло(мислех че е стрелката)!

krasi_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_vw » Съб 07 фев 2009 20:45

КИРИЛИЦАТАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последна промяна от vaskoto1 на Съб 07 фев 2009 21:01, променено общо 1 път.
Причина: извинявай, ти тъп ли си?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”