Някой ползва ли спирачна течност DOT5.1/мотул примерно/?
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DragoGT написа:аз бях с 5.1 сега съм с нормална
никва разлика
за 200к.с. нагоре може и да има разлика ама при мен... нъц
предимството при по-добра спирачна течност е, че с по-високо точка на кипене, сиреч конете нямат нищо общо с това, но ако екстремно спираш и спирачната ти система е натоварена, момента, в който ще кипне се премества по нататък. Обикновено преди това ще усетиш, че си палнал накладките и спирачните дискове са посинели (или почервенели) .. (или направо започват да гори с пламък .. не излъчихме как запалих едни спирачни апарати на една кола, която снимахме

Много хора не подменят спирачната течност никога, и особено по-старите абсорбират влага, която съчетана с екстремно използване кипва и балончетата се събират в един момент и резултира МНОГО НЕПРИЯТНО в хлътване на педала точно, когато не трябва!
Аз имам доста неприятен опит с един автомобил и само, защото запазих хладнокръвие и взех завой за 80км/ч с около 120 на врати ми дава удоволствието да пиша тук

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой ползва ли спирачна течност DOT5.1/мотул примерно/?
А с какъв препарат да се почисти системата след като е източена спирачната течност ?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
С чиста спирачна течностjonn_krissy написа:А с какав препарат да се почисти системата след като е источена спирачната течност.

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:С чиста спирачна течностjonn_krissy написа:А с какав препарат да се почисти системата след като е источена спирачната течност.
Точа старата и наливам новата ли колега
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Търсенето върна 93 резултата
Търсен термин: +как +сменя +спирачна +течност
Търсен термин: +как +сменя +спирачна +течност
- Rado GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,ДОТ 3 е за обикновенна спирачна система а ДОТ 4 е за АБС,слагай Дот 3 ине се притеснявай,няма да се пресече,а за по сигурно я източи и си сложи нова,тя малко пари...Поздрави.....
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Преди бях с такава на Мотул,добре се държеше колата без забележки беше,но се наложи да я сменям заедно със накладки ,маркучета,дискове и прочие .Сега съм с някаква на Bosch,250ml към 10лв май беше.Четох за нея все хубави неща и реших да я пробвам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
съвместими са Дот 3 4 5.1
дот5 е несъвместима с тях.
А какво значи "трябва да долея малко спирачна течност?!"
Или си за смяна на накладки или имаш теч и тогава след отстраняване по-добре да замениш цялата течност, колко литра се побират в системата
дот5 е несъвместима с тях.
А какво значи "трябва да долея малко спирачна течност?!"
Или си за смяна на накладки или имаш теч и тогава след отстраняване по-добре да замениш цялата течност, колко литра се побират в системата

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
След като има ДОТ 5.1 ще слагам от нея, докато не излезе по-нов и добър клас!
Защо не карате колите си с минерално масло клас от преди 10-15г, като колите са призведени или конструирани тогава? Производителите дават минималния необходим клас/стандарт на всички консумативи за автомобила - това не означава че не може да се използва нещо което е по-добро.
Защо не карате колите си с минерално масло клас от преди 10-15г, като колите са призведени или конструирани тогава? Производителите дават минималния необходим клас/стандарт на всички консумативи за автомобила - това не означава че не може да се използва нещо което е по-добро.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”