Здравйте колеги,
След като никой не се трогва от протестите има и друг начин за по-ефективен протест. Когато всички спрем да си купуваме винеки и да си плащаме данъците, тогава ще ни обърнат внимание.
Аз например се излъгах и си купих месечна винетка, но като видях за какви "пътища" ми искат винетка, реших вече да не купувам. Единият месец вече изтече а аз продължавам да си карам и смятам да карам така поне до края на годината.
Някой замислял ли се е колко винетки се купуват всяка година, колко пари са това и къде отиват тези пари? Все пак, щом плащаме, трябва да знаме за какво плащаме и да изискваме да плучим нещо срещу нашите пари. До този момент освен разбити коли и нерви друго не сме видели.
Да не говорим, че не е нормално за един междуселски път да се изисква винетка. Аз съм пътувал в много европейски държави и там където изискват винвтки, те са само за магистралите.
А за цените на винетките, просто нямам думи. Само ще дам за сравнение Швейцария, там годишнта винвтка струва 40 франка (около 50 лв), а миинималната им заплата е 3000 франка (4000 лв). Освен това винетката е нужна само за магистралите.
Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!
Mercaptan написа:...
Колега, една птичка пролет не прави.
Такъв вид протест има смисъл когато болшинството от шофьорите решат да постъпят като теб.А ако случайно те спрат,наказанието за без винетка е:
чл. 179 ал. 3 т 4 Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!
Винетката не е толкова скъпа, но наистина е пародия за тези пътища. В Гърция си пътувам без никви винетки по първоклани и второкласни пътища, на които можеш да си сложиш чаша кафе на таблото и няма да падне. И тук трябва да е така - но всичките ни магистрали имат нелоши алтернативи, които ако не пътуваш всеки ден всеки би избрал, ако ще мине по-евтино.