Питане за Бендикс (или там както се пише )
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
Питане за Бендикс (или там както се пише )
Здравеите колеги от няколко дена полото нещо не ще да пали, с едно момче го гледахме и остановихме, че е от бендикса, там точно нз как е превърта ли ко праи, но пак си пали чак след няколко завъртания на ключа, та мога ли да сменя четките само и да се оправи или трябва целия бендикс ?
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Re: Питане за Бендикс (или там както се пише )
Вчера питах един който казаха, че бил "бог" на VW точно за бендикса, понеже и моя прави така като е студено. Та...той ми каза, че бендикса е капсулован и не може да се отваря (става въпрос за VW Polo) и направо нов трябва да се купи, а ако се отвори и се почисти там...смажи с какви ли ти не работи по бързо щял да замине. И аз реших...като събера парички направо нов да си купя или направо със стартер.
- Rad3v
- Контакти:
Говорих с баща ми ( не е кой знае какъв разбирач, но каза, че май можело да се сменят някфи четки там) и щяло да се оправи, но ще си го закарам да го погледнат професионалисти, че да не стане някоя беля, просто пуснах темата случайно някой ако се е зблъсквал с този проблем.
edit: Става въпрос за Поло 97-ма 1.0 двиг
edit: Става въпрос за Поло 97-ма 1.0 двиг
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
2006 лятото смяна на бендикс 50 лв с труда.
Няма четки по бендикса
Бендиксът е една ос със зъбно колело, лагер и пружина. Няма какво да му се ремонтира. Като се разбие лагера бендикса изтърва и позволява въртене и в двете посоки, нормално трябва да се върти само в едната.
Бендиксът като чарк, трябва да предаде движението от стартера на двигателя, за това като изтърве чувате стържещ звук и колата не пали....
Няма четки по бендикса
Бендиксът е една ос със зъбно колело, лагер и пружина. Няма какво да му се ремонтира. Като се разбие лагера бендикса изтърва и позволява въртене и в двете посоки, нормално трябва да се върти само в едната.
Бендиксът като чарк, трябва да предаде движението от стартера на двигателя, за това като изтърве чувате стържещ звук и колата не пали....
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Лятото на мен почна да ми пали от 2-3 път докато накрая спря да пали напълно. Майстора смени четките, но пак не палеше, след това смени и бендикса и стана
Струваше към 25лв бендикса.
Последна промяна от Marto_Polo на Нед 08 фев 2009 17:46, променено общо 1 път.
миналата година го сменях в София.50лв.за бендикса и между 10и15лв.за сваляне и качване.Става за около 1час.
- Rad3v
- Контакти:
Мерси много колеги, ще го водя на майстор да го излекува 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”