Проблем с паленето на топъл двигател - Голф 3 2Е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Saider4o
Автомобил:
Двигател:

Проблем с паленето на топъл двигател - Голф 3 2Е

Мнениеот Saider4o » Пон 09 фев 2009 1:47

Значи моя проблем е следния.Когато паля колата сутрин и е студен двигателя си пали без никакви проблеми.Просто врътвам ключа и пали от четвърт.Обаче като загрееее и достигне нормална работна температура почва да пали супер трудно.Върти 5-10 сек на стартер и 4ак тогава пали и почва да мерише на суров бензин супер яко.Парадока обаче е че ако я огаса и до 5-10мин я запаля няма проблеми дори когато е топла колата,обаче остава ли я за по дълго огасена и пак върти много време докато запали.Карах я до един сервиз до нас и ми казаха че нищо и нямало :shock Колата попринцип има и газова уредба но аз от 3 месеца карам само на бензин и изобщо не съм я префърлям на газ.И другото ми претиснение е че откакто почна да пали трудно разхода на колата скочи с 4-5л бензин което ме притеснява супер яко.В момента колата я карам макс на 2500 оборота и ми дава разход от порядъка на 17-18л/100км :(
Много ще съм благодарен на секи който помогне за разрешаването на проблема ми.Мерси предварително колеги

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с паленето на топъл двигател - Голф 3 2Е

Мнениеот radotom » Пон 09 фев 2009 15:47

Лелементарно, Вотсон! :idea: :lol:
Температурен датчик. :!:

При студен старт (това компа го разбира от датчика за антифриза), при развъртане на стартера компа изработва импулси до 5-ата дюза (дюза за студен старт).
Тя се намира отстрани на смукателния колектор, посока казанчето на спирачките.
В следствие на това, че датчика не ти работи (или връзките от него към компа са прекъснати) тази дюза ти преобогатява горивото при топъл старт и колата дави.
За това вони на гориво!
Ако палиш с натиснат докрай педал на газта- ще запали по-лесно ;)
Но разхода като за световно ще си ти остане ;)

Всъщност, за да не те вкарам в разходи ненужно- вземи първо един имбус 5 или 6 (забравих колко) и развий двете болтчета на тази 5-а дюза. Подай на контакт (но без да въртиш стартер) и гледай дюзата да не изпуска. Не трябва да се овлажнява въобще!
Появи ли се капчица- тя е виновника! Не затваря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”