отново проблем с обороти
-
irenast
- Автомобил:
- Двигател:
отново проблем с обороти
здравейте,на скоро смених дросела аее двигател 1.6,обучиха го в бош сервиз,но когато е загряла на 90гр.като изгася и запаля отново колата гасне.така е първите 5-6секунди,ако задържа газта 10 сек.колата отработва добре.от какво може да е проблема?благодаря предварително
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: отново проблем с обороти
Ламбда сонда - провериха ли я?
п.п. Какви бяха симптомите на стария ти дросел, че стигна до смяна?
п.п. Какви бяха симптомите на стария ти дросел, че стигна до смяна?
-
irenast
- Автомобил:
- Двигател:
държеше 1200 1500 об.на загрял двигател,но след смяна с новата пак същото,което ме навява че стария дросел е здрав.след като новата я обучиха няма проблем на студена,но на загряла 90гр казах по горе.в сервиза ми казаха че ламда сондата показва бедна смес,като превключа на газ си показва богата както трябва да е.казаха че мойе да са дюзите но не знам,затова се обръщам към вас за съвет
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
С ГИ ли си или обикновенна газова? Т.е. на бензин ламбда сондата подава едни данни, а на газ други, така ли?
Ти старата не я ли адаптира преди да сменяш с нова?
Ти старата не я ли адаптира преди да сменяш с нова?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А защо Магнет-Марели го обучават в Бош? Аз ако съм на тяхно място /на германците де/, ще бягам силно и надалеч.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
maslinkov написа:А защо Магнет-Марели го обучават в Бош? Аз ако съм на тяхно място /на германците де/, ще бягам силно и надалеч.
Защото Марелито се подава на адаптация само с Bosch EsiTronic. VagCom-а е безсилен пред жабарската глупост

- Каспър
irenast написа:здравейте,на скоро смених дросела аее двигател 1.6,обучиха го в бош сервиз,но когато е загряла на 90гр.като изгася и запаля отново колата гасне.така е първите 5-6секунди,ако задържа газта 10 сек.колата отработва добре.от какво може да е проблема?благодаря предварително
1.Тези 5-6секунди колата на бензин ли работи?
2.След колко секунди прехвърля на газ като е топла?
3.Ако не загасне и прехвърли на газ оправя ли се, има ли стабилен ПХ?
4.Ако караш само на бензин и я палиш и гасиш топла има ли проблем?
5.Какви са оборотите на ПХ на бензин и на газ?
6.Откакто си с газова ли го има този проблем или от преди това?
7.Каква марка е газовата и ГИ ли е?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Възможно е да са и дюзи, както са ти казали. Те затова хората отвреме навреме трябва карат на бензин за да не се шашка компа и да не се затлачва инжекциона, или карбуратора при други. Все пак имаш и междинни варианти - добавка за почистване на инжекцион-а и известно време да я караш само на бензин и другия начин да смениш температурния датчик, щото може и да е от него, макар на диагностика да не излиза. Успех!
-
irenast
- Автомобил:
- Двигател:
заговата е фобос.след като превключи газ няма проблеми и показва богата смес.старата не съм я обучавал с външен комп.,та може и да е здрава.след тези 5-6сек.си нормализира оборотите на п.х. и ги държи 650 както трябва.сега я карам само на бензин и ще видим.другия момент е че зимата почти я карам само на бенз.защото работата ми е на 1км.от вкъщи.настроиха ми ГИ да включва на 40градуса.
- Каспър
Покарай я 200-300км. само на бензин и пиши как се държи като я палиш топла. И при моето АЕЕ се случва нещо подобно. Бяха я направили топла да прехвърля на газ след 30сек. Тогава при паленето топла на бензин колата или угасваше или през тези 30сек. работеше неравномерно. Сега няма време да угасне защото е направена топла след 5сек. да прехвърля на газ, прехвърли ли на газ работи добре. Аз подозирам че дросела се шашва и не може да работи еднакво добре и на бензин и на газ или поне му трябва време да се обучи на всяко гориво. Като карам 200-300км. само на бензин и я паля топла няма ядове. След това обаче първите 100-200 км. на газ докато се настрой клапата са ужас, играене на обороти на ПХ, гаснене и т.н.
-
irenast
- Автомобил:
- Двигател:
karam q ve4e 300km.na benz no e syshtoto gasne si za tezi 5 sek.slojih dobavka za pochistvane na duzite no mai nqma faida.6te pokaram o6te malko taka i 6te vidq.sorry no ne6to kirilicata mi izchezna
Къде забрави кирилицата?
mod. edit: Sunny
Къде забрави кирилицата?
mod. edit: Sunny
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах такъв проблем миналото лято. При палнене на студена първите няколко секунди нестабилна работа и ако я изфорсирам се оправя. Мислех си, че нещо ламбда сондата се шашка на студено и щом загрее се оправя, но проблема изчезна от самосебе си.
Аз залагам на ламбда сонда. Но, ако сменяш, гледай да е оригинална. И аз имах подобен пронлем и един малоумен майстор ми беше сложил някаква сонда, която после в Бош ми казаха, че дори не била за Поло!!! В този Бош пък вда пъти ми слагаха сонда Бош-универсалана, като и двете дефектираха...накрая си взех оригинална, точно за моя модел и, да чукна на дърво, заспа. Така, че за електроники си ходи в Бош сервиз, че тия АЕЕ-та с магнети-минети са много чувствителни по въпроса.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Marto_Polo написа:Аз имах такъв проблем миналото лято. При палнене на студена първите няколко секунди нестабилна работа и ако я изфорсирам се оправя. Мислех си, че нещо ламбда сондата се шашка на студено и щом загрее се оправя, но проблема изчезна от самосебе си.
Добро обяснение, ама Ламбдата на студено просто не работи..../недей да я упрекваш/ - ако пак стане така си търси проблема другаде.
- Каспър
irenast написа:karam q ve4e 300km.na benz no e syshtoto gasne si za tezi 5 sek.slojih dobavka za pochistvane na duzite no mai nqma faida.6te pokaram o6te malko taka i 6te vidq.sorry no ne6to kirilicata mi izchezna
Щом и на бензин дава ядове провери ламбдата, температурния датчик на антифриза и датчика за Т на входящия въздух.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”