пасат Б5 1.9 тди пд омасляване около ЕГР
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
пасат Б5 1.9 тди пд омасляване около ЕГР
здравеите колеги,парво се извинявам,че си нямам на представа от нито частите по двигателя,нито от друго.просто си купих вече собствена кола обаче на едно място се вижда малко масло,сигурно не е нормално да има,но дали е голям проблем това.понеже незнам какво е това ште поставя снимка за да видите.извинявам се за неграмотността,но нали не е грях да се пита и да се учи човек,все пак сме тука да си помагаме и да си даваме савети.по турбото,него го знам каде е,там няма изобшто масло.
Последна промяна от dobrin на Вто 10 фев 2009 22:37, променено общо 1 път.
Причина: По-конкретно заглавие!
Причина: По-конкретно заглавие!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: пасат Б5 1.9 тди пд масло по мотора
Това ти е ЕГР, или т.нар. клапан за рециркулация на изгорелите газове. Екология, кво да я правиш ...
Защо обаче на мен ми се струва, че се втелясваш. Къде го видя това масло? Гори ли ти масло? Други проблеми?
Защо обаче на мен ми се струва, че се втелясваш. Къде го видя това масло? Гори ли ти масло? Други проблеми?
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: пасат Б5 1.9 тди пд теч на масло по мотора
Най-вероятно ЕГР-клапана се е задръстил със сажди и маслените пари избиват навън,а може и колекторите да са пълни
Иначе нее болка за умиране това...

Иначе нее болка за умиране това...
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б5 1.9 тди пд масло по мотора
dobrin написа:Това ти е ЕГР, или т.нар. клапан за рециркулация на изгорелите газове. Екология, кво да я правиш ...
проверявам маслото постоянно понеже наскоро я купих колата.маслото си е все сащото откакто го проверих за парви път.почти 7000 км изминах вече.питам защото някои ме плашат,4е ако е духало от турбото е било голям проблем.пак аз по турбото нямам масло,никаде на друго място няма намаслено,само тука-дето казвате че е бил някав клапан е малко омаслено.благодаря за отговорите.значи да не се притеснявам много за това.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Я си карай колата и не се занимавай с глупости. Щом за 7000 км. нямаш разход на масло, значи няма от какво да се притесняваш. Щом колата си върви, не се терзай, слагай пластмасовия капак отгоре и само хубава нафта и прави, широки пътища.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
4исто нов клапана да сложиш и пак ще има следи от масло-нормално е дори за нови коли
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сменил съм поне 5 ЕГР клапана, течащи като лейка, лошото е че текът върху генерацията и смърди на масло в колата. С новите вече няма и капчица масло. Довечера мога да ви снимам 2-3 в кошчето 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
покажи снимки след 5-10000км от смяната,макар 4е е достатъ4ен пробег от няколкостотин кмнепрекъснато каране, за да се пооцапа egr клапана с масло
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наскоро идва един пич дет му го бях сменял миналата година март месец и не беше пропуснал. Нали говорим за теч от страничните две дупки ? Че вътре си е постоянно омаслен.
Аз смянам само безобразно протеклите а не омаслените!
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
Ventoman написа:Наскоро идва един пич дет му го бях сменял миналата година март месец и не беше пропуснал. Нали говорим за теч от страничните две дупки ? Че вътре си е постоянно омаслен.
да точно за тези дупки става въпрос,от там имаше протекло масло.но щтом казвате,че постоянно се срешта този проблем там,няма да бутам ништо и ште ва слушам.благодаря ви колеги за помощта
Аз съм със същия мотор При мен течеше здраво! Проблема се решава много лесно и евтино. Махнах си ЕГР-то, видях че "О"-пръстена който уплътнява между ЕГР-то и колектотите се е опекъл до степен която го накара да се счупи при опит да го извадя от каналчето в което е поставен. Отидох до най близкия магазин в който продават маслоустойчиви "О"-пръстени (Взех и ЕГР с мен за да мога да налагам и да открия същия размер пръстен) Платих го на цена 60 стотинки, набих го в канала на ЕГР, Монтирах ЕГР на мястото му и сега има леко омасление от парите около дупчицата което го има на всяко едно ЕГР. Вче не ми ОЛЬОСКВА целия двигател!!!
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
И моя ЕГР омасляваше доста откъм дупчиците. Първо му затапих генерацията и второ му сложиш един найлон на вакумното маркуче. Сега няма масло. Съвсем за без пари.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: пасат Б5 1.9 тди пд омасляване около ЕГР
Те такова омазване около ЕГР-а - нормално ли е??? Не е почиствано поне от 45000км.
AVF 131ps

AVF 131ps

Колко парички е този клапан? Скъп ли е? Моя вече здраво си капе.
-
- Автомобил:
- Двигател:
От 300-450лв оригиналния е 450лв тка ми казаха де
и аз имам такъв проблем моя е passat b4 1.9 116 помпа дюза това да ли е признак че турбината ми е заминала има леко сълзене 

Върни се в “Дизелови агрегати”