Липства литър масло!!!
Липства литър масло!!!
Помагайте!!!Вчера си проверявам маслото и се изумих като видях че е на минумум.Ползвам Кастрол,двигателя ми е 1.4 а пе кю,след като я купих и смених маслото от тогава до сега съм минал 2700км.Долях и 1 литър и сега отново е на нивото което беше(1л. за 2700км)като и сменяха консумативите не обърнах внимание на резбата на свещите която беше зацапана с масло.При студен двигател пуши сиво,когато загрее си е нормално(безцветен дим)
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Re: Липства литър масло!!!
кога мериш маслото, ако е на горещ двигател няма да измери точно!
- borkata31
- Автомобил:
- Двигател:
golden5 написа:Помагайте!!!Вчера си проверявам маслото и се изумих като видях че е на минумум.Ползвам Кастрол,двигателя ми е 1.4 а пе кю,след като я купих и смених маслото от тогава до сега съм минал 2700км.Долях и 1 литър и сега отново е на нивото което беше(1л. за 2700км)като и сменяха консумативите не обърнах внимание на резбата на свещите която беше зацапана с масло.При студен двигател пуши сиво,когато загрее си е нормално(безцветен дим)
Колега ти видяли на кои цилиндър свеща е омаслена.Както казваш сегментите са свърши ли курса.Но все пак за да се убедиш,като запалиш двигателя извади щеката на маслото ако пуши от там нее добре...Може маслото да е супер менте .Не трябва да пуши.
Меря го на студен двигател сутрин преди да запаля,винаги паркирам на едно и също място и няма следи от теч на масло.От щеката на запален двигател нито пуши,нито духа,направо съм в шах!!!
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мене, ако си й долял цял литър това е точно до горния маркиран край на щеката, /от минимум първоначално/, което прави маслоразход 1/2700 км, или 370мл на 1000 км и е отлично за ФВ /под 500мл на 1000км няма какво повече да искаш, освен кола друга марка, защото от ФВ дават допустим маслоразход 1л/1000км, колкото и да ти се вижда невероятно/
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
maslinkov написа:Според мене, ако си й долял цял литър това е точно до горния маркиран край на щеката, /от минимум първоначално/, което прави маслоразход 1/2700 км, или 370мл на 1000 км и е отлично за ФВ /под 500мл на 1000км няма какво повече да искаш, освен кола друга марка, защото от ФВ дават допустим маслоразход 1л/1000км, колкото и да ти се вижда невероятно/
И 500мл на 1000км не е никак нормално. На мен за 9000 км бях доливалоколо 4л, след което смених гумички на клапаните и вече го няма този проблем. Така, че колегата да пробва първо с смяна на гумичките, ако не се оправи отива на сегменти.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Marto_Polo написа:maslinkov написа:Според мене, ако си й долял цял литър това е точно до горния маркиран край на щеката, /от минимум първоначално/, което прави маслоразход 1/2700 км, или 370мл на 1000 км и е отлично за ФВ /под 500мл на 1000км няма какво повече да искаш, освен кола друга марка, защото от ФВ дават допустим маслоразход 1л/1000км, колкото и да ти се вижда невероятно/
И 500мл на 1000км не е никак нормално. На мен за 9000 км бях доливалоколо 4л, след което смених гумички на клапаните и вече го няма този проблем. Така, че колегата да пробва първо с смяна на гумичките, ако не се оправи отива на сегменти.
Дори и на Рено дават до 350-400мл нормален маслоразход. Ако ти се струва много, по - икономично ще е да сложи 15В40-50 и разходът му веднага ще падне, само че минералните масла не проникват за сметка на това до най - закътаните места, затова аз му препоръчвам както е сега - в това масло да сложи присадка за повишаване на вискозитета /аз съм с Мотул/ и ще престане да го гори толкова, а ще запази положителните качества на полусинтетиката.
Колега,аз лично не мога да се съглася че е нормален този разход на масло.Досега съм имал няколко марки автомобили и никога не сум имал такива липси.Днес ходих при един майстор,който ми каза че колата е била прегрявана и със сигурност ще се стигне до смяна сигменти(стандарт),гумички,гарнитура глава,гарнитура картер.Цена на труда 180 лв,как ви се струва?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи на теб как ти се струва. Моето мнение съм го писал и преди - само наливам и карам /баста с майсторите/
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
maslinkov написа:Зависи на теб как ти се струва. Моето мнение съм го писал и преди - само наливам и карам /баста с майсторите/

От доливането до сега,минах 750км без загуба на масло!!!Странно а?Няма и пущек от ауспуха!!!Маслото е същото!!!
сам ли си смени маслото?
Ако да-наля ли масло в новия маслен филтър,преди да го монтираш?
Ако не-майсторите напълниха ли го...?
Имай впредвид че само във филтъра се събира около половин литър(зависи от големината му...)
Отделно от това-ако е сменяно в сервиз-колко са сипали?Колкото пише в измисления им каталог...????
По тоя измислен каталог на моето 2Ф му набиха 4 литра-при нормални 3(първата и последна смяна на масло,която правят други хора на колата ми)...ти тогава да видиш "бел вук у воденица"

п.п. ако искаш-поправи това "липства"...ще те пишат в конкурса

Ако да-наля ли масло в новия маслен филтър,преди да го монтираш?
Ако не-майсторите напълниха ли го...?
Имай впредвид че само във филтъра се събира около половин литър(зависи от големината му...)
Отделно от това-ако е сменяно в сервиз-колко са сипали?Колкото пише в измисления им каталог...????
По тоя измислен каталог на моето 2Ф му набиха 4 литра-при нормални 3(първата и последна смяна на масло,която правят други хора на колата ми)...ти тогава да видиш "бел вук у воденица"

п.п. ако искаш-поправи това "липства"...ще те пишат в конкурса
Защо да го поправям,момчетата при които е карам не са вчеращни!!!Доволен съм от работата им до момента.Днес отварях свещите,те са на 3000км,3те са със златист нагар и изглеждат супер само едната със късия кабел е черна и има малко масло по резбата.Интересно че 3те кабела са сменени а късия на омаслената свещ е стар.850км са изминати до момента и няма липса на масло. 
според мен също разхода на масло не е в норма,аз съм минал около 9-9к км от предната смяна и не съм и доливал въобще,по щеката съдя че е изгубила около 300-400мл не повече,но и не я вкарвам в обороти,масло 10w40 полусинтетика galaxis extra 2! немско някакво..
Уважения към всички колеги ама 1литър на 1000 км разход на масло, не е хич ама хич нормално ... 10 000км = 10л масло !?
Нормално е да има някаква загуба ама за какви количества се говори ...
Провери хубаво дали не губиш масло от някъде ...
Иначе за тоя разход на масло ... Моето мнение е че е време за ремонт
:
Едит: 180 лв си е приемлива цена за тези неща..
Сметни колко масло ще налееш само
Нормално е да има някаква загуба ама за какви количества се говори ...
Провери хубаво дали не губиш масло от някъде ...
Иначе за тоя разход на масло ... Моето мнение е че е време за ремонт
Едит: 180 лв си е приемлива цена за тези неща..
Сметни колко масло ще налееш само
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”