Автоматична скоростна кутия - смяна на масло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
floyd
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматична скоростна кутия - смяна на масло

Мнениеот floyd » Чет 05 фев 2009 20:59

Имам и по-добра идея - направо да си сменяме колите, както правят белите хора! :063:
Малко се пие в тази държава........... :Mr Green Fun
Да взема да пиша до Волфсбург, белким ми дадат компетентно мнение?....... :bowdown

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 06 фев 2009 12:33

floyd написа:Имам и по-добра идея - направо да си сменяме колите, както правят белите хора! :063:
Малко се пие в тази държава........... :Mr Green Fun
Да взема да пиша до Волфсбург, белким ми дадат компетентно мнение?....... :bowdown

това с писането е много ама много добра идея

floyd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот floyd » Вто 10 фев 2009 10:42

Само дет не знам немски!.................... :drunk

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 10 фев 2009 14:04

давай на инглиш ще се справят гаранция!

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Вто 10 фев 2009 14:53

:lock: Настана спам.

Потребителски аватар
TheBlackDevil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheBlackDevil » Пон 23 фев 2009 20:25

Нека и аз да се изкажа за смяната на маслото на автоматичната скоростна кутия. Ако кутията на полото е с ATF Dextron 3 (как и се предполага че е) маслото се сменя на 20 000 мили(приблизително 35 000км) Ако маслото е LifeGuard 5 смяната се извършва на 60 000км. Препоръчвам ти да си ги сменяш редовно масло филтър и гарнитура картер за да ти е мирно на глава за по-нататъка. Естесвено има и други фактори за скапване на автоамта и 1 от тях е спукан воден радиатор и от меши вода с маслото на кутията тъй като маслото и минава от там за да се охлажда. VW Audi Seat нямат щека за мерене на маслото всичко това се извършва през контролна пробка на картера. Споделям ти че масло на авт. кутия се мери при запален двигател. Надявам се да съм бил полезен.

П.П: Преди да се изкажи някои разбирач да отбележа че работя в сервиз за автоматични скоростни кутии !!!

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Вто 24 фев 2009 23:03

TheBlackDevil написа: VW Audi Seat нямат щека за мерене на маслото всичко това се извършва през контролна пробка на картера.

Това за щеката само за полотата ли важи или да ви докарам в сервиза на майка ми Голф 3-ката, че да се ограмотите малко? (стига да си навит да платиш бенц-а от Чепеларе до Пловдив)

TheBlackDevil написа:П.П: Преди да се изкажи някои разбирач да отбележа че работя в сервиз за автоматични скоростни кутии !!!

Айде стига глупости, сам предизвикваш "разбирачите" да се обаждат с това си изказване.

Потребителски аватар
TheBlackDevil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheBlackDevil » Сря 25 фев 2009 0:00

doc_j написа:
TheBlackDevil написа: VW Audi Seat нямат щека за мерене на маслото всичко това се извършва през контролна пробка на картера.

Това за щеката само за полотата ли важи или да ви докарам в сервиза на майка ми Голф 3-ката, че да се ограмотите малко? (стига да си навит да платиш бенц-а от Чепеларе до Пловдив)

Това за щеката важи за всичко от 98-a нататък. По Г3 не съм работил.И мисля че колега с полото е с по-нова кутия от тази на голфа на майка ти. Такаче нз кой ще се ограмотява и кой не. И междудругото на колега с полото искам да му кажа че на 90% съм сигурен че е със синтетично масло в кутията

П.П: Само искма да допълня за колега с полото че това какво казва производителя на автомобила за маслото в кутията е съвсем различно от това какво казва производителя на кутията. Няма такъв вариант да не се смеян маслото.5.7 литра е общия обем на маслото в цялата кутия. А като се сменя то не изтича всичкото все пак остава и в турбината.Кутията ти про смяна събира някъде към 3.5-4 литра.

floyd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот floyd » Пет 27 фев 2009 18:29

Там е работата, 4е според сервиза на VW маслото не е ATF от 20лв. а е някакво на VW за 40лв. литара. Как моге от толкова много производители никои да не прави масло за VW? И кои е според вас производителя на скоростната кутия и какви препораки дава тои? А пак според едни разбира4и на автомати4ни трансмисии в софия на ул.козлодуи /по обява в аутиобилд/ трябва да се слага минерално масло. Изоб6то свят 6ирок, мнения разни......................
А някои да знае какво зна4и горивна и запалителна система 1AV ?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”