не мога да се вържа с газовата уредба и това е. ето и къса хронология на събитията:
1. след доста канене най - накрая се сдобих с кабел за връзка (искам да вдигна температурата, при която превключва)
2. след доста търсене и разглобяване по колата най - накрая намерих куплунга (да кажем, че и аз съм виновен, че не попитах навремето къде е, но и както го бяха "завили" в един сноп

3. първи опит за връзка - нищо. още при самото вкарване на кабела в лаптопа не ми излиза никакво съобщение, че е намерен нов хардуер и т.н.
4. тръгнах да проверявам кабела - разпадна ми се в ръцете. след около 1 час игра да го възстановям и пак съм при колата.
5. вече имам някакъв успех - като вкарам кабела в лаптопа Windows ми изписва, че е намерил нов хардуер, инсталира драйвери и ми казва, че вече мога да го ползвам (преди това съм качил програмата за емулация).
6. стартирам програмата и тук всичко се сгомнясва - първо излиза съобщение Invalid com port и после се показва прозореца на програмата. отивам на Settings там има две възможности или Com3 или Com4. както и да ги въртя не успявам да се вържа с комп. на газовата.
сега, че утре е наред да проверя и кабелите за диагностика на газовата това е ясно, но се чудя дали проблема може да е и софтуерен - т.е. да се е сгомнясъл Windows или да потърся друга програма за емулация на Com порт? или има по спечифични настройки на портовете?
някой да е имал подобен проблем?