смяна температурен датчик на моно инджекцион 1.8 ми
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна температурен датчик на моно инджекцион 1.8 ми
че се самнявам повече в стъпковия мотор(автоматичния смокач) но тои е 120 лева нов не ми се рискува мн мн за тва се допитвам до вас
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
GT_3 написа:jonn_krissy написа:П.С. Гоце Дялчев...и я оттам...нявгa
Та какво искаш да кажеш с това колега че не те разбирам нещо
Нищо.
Не искам да обидя никой!!!
Просто се разчуствах че допреди 6 години живях в ГД.![]()
Айде да не пълним темата на колегата(все пак проблем има),че токувиш някой може да ни се разсърди
Имаш ли брат сашо кото беше по германия
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
jonn_krissy написа:GT_3 написа:jonn_krissy написа:П.С. Гоце Дялчев...и я оттам...нявгa
Та какво искаш да кажеш с това колега че не те разбирам нещо
Нищо.
Не искам да обидя никой!!!
Просто се разчуствах че допреди 6 години живях в ГД.![]()
Айде да не пълним темата на колегата(все пак проблем има),че токувиш някой може да ни се разсърди
Имаш ли брат сашо кото беше по германия
Не!
Последна промяна от GTspecial на Пет 13 фев 2009 17:36, променено общо 1 път.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
vulio_ написа:че се самнявам повече в стъпковия мотор(автоматичния смокач) но тои е 120 лева нов не ми се рискува мн мн за тва се допитвам до вас
Аз си взех 1 бр . от една морга за 30 лв. но трябва да си сигурен че НЕработи

Но щом мени обороти ...значи си е наред.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Айде обещания отговор:
Датчика за температурата седи на един пластмасов фланец, който е закрепен на главата и от там продължава с дебел маркуч към радиатора, предния. Може да има и тънко маркучле към разширителния съд. това маркучле служи за самообезвъздушаване на системата.
При теб трябва да са 2 датчика в един корпус. Има 4 изводчета и се включва към куплунг. 2 от изводите са за уреда на таблото, другите 2- за инжекциона.
Закрепен е за пластмасовия фланец с една скобичка, често оранжева или зелена на цвят. Просто я издърпваш настрани и можеш да вдигнеш датчика нагоре и да го извадиш.
Имай предвид, че на него има едно гумено О-пръстенче. Струва 0.5-1 лв. Купи си ново.
Задължително прави упражнението на студен мотор, като преди това си развил и отново завил капачката на разширителния съд, за да няма налягане и за да не остане отворена системата, да изтече много антифриз.
Обърни внимание на цветната ивица на корпуса на датчика. Цвета е кодировка за кой вид двигатели е съответния датчик.
Лично според мен- по-добре е да се купи датчик от официалните вносители. Малко по-скъп е, но доста колеги си разнасят по 3-4 бройки от 'евтините' в багажника, неработещи.
Все пак, като описваш нещата- струва ми се, че от стъпковото моторче ще излезе белята!
Подсигури се, че и въздушния филтър ти е чист
Зацапа ли се моя- почва да мени оборотите на низки
Датчика за температурата седи на един пластмасов фланец, който е закрепен на главата и от там продължава с дебел маркуч към радиатора, предния. Може да има и тънко маркучле към разширителния съд. това маркучле служи за самообезвъздушаване на системата.
При теб трябва да са 2 датчика в един корпус. Има 4 изводчета и се включва към куплунг. 2 от изводите са за уреда на таблото, другите 2- за инжекциона.
Закрепен е за пластмасовия фланец с една скобичка, често оранжева или зелена на цвят. Просто я издърпваш настрани и можеш да вдигнеш датчика нагоре и да го извадиш.
Имай предвид, че на него има едно гумено О-пръстенче. Струва 0.5-1 лв. Купи си ново.
Задължително прави упражнението на студен мотор, като преди това си развил и отново завил капачката на разширителния съд, за да няма налягане и за да не остане отворена системата, да изтече много антифриз.
Обърни внимание на цветната ивица на корпуса на датчика. Цвета е кодировка за кой вид двигатели е съответния датчик.
Лично според мен- по-добре е да се купи датчик от официалните вносители. Малко по-скъп е, но доста колеги си разнасят по 3-4 бройки от 'евтините' в багажника, неработещи.
Все пак, като описваш нещата- струва ми се, че от стъпковото моторче ще излезе белята!

Подсигури се, че и въздушния филтър ти е чист

Зацапа ли се моя- почва да мени оборотите на низки

-
- Автомобил:
- Двигател:
ок отре сам свободен ште го сменя да вида кво схте стане
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”