Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя
Да де....който иска да му е евтино и да няма задръствания си взима скутерче. Тия с пистарките не може да ме убедите че карат за нещо различно от висока скорост. 100% не карат за икономия.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Какво скутерче бре? Та то е по-опасно от мотор, по-малко те виждат и още по-малко те уважават на пътя.
- stavrev
- Автомобил:
- Двигател:
[color=#BFFFFF][quote="Lizard"]Констатирам, че повечето колеги сме на едно мение:
Мотористите са опасни, защото не спазват правилата за движение!
През 2-3 мнения има поне по едно, което казва "не всички мотористи са черни". Да и тук съм съгласен, но на мен предполагам и на колегите проблема ни е със "черните". Ако кара по правилник моториста, аз нямам нищо против него и се съобразявам с него, защото го Виждам!
Според мен колегите са прави, не можем да опазим онези, които не искат да се пазят. Това не значи да гоним да ги плъскаме.
Голяма част от "донорчетата" дори нямат книжка или категория да карат мотор. Някой от тях нямат и години за да вземат книжка. Използват това, че са бързи и че нашите полицай не могат да ги гонят. В интернет може да се нагледаш на клипчета как не спират на полицай и как се гаврят с полицай.
Та като заключение, към колегите мотористи, моя отговор на въпроса "Какво ми е отношението към мотористите на пътя?" е :
1-ви Тип нормални, каращи по правилника: Внимавам, съобразявам се с тях. Пускам ги напред на светофарите! Не ми пречат и аз гледам да не им преча.
2-ри Тип "донорите": Надявам се да не ги срещам! Съобразявам се с тях, колкото и те се съобразят с мен, след като е преценил, че може да прелети със 200 м/у мен и мантинелата отговорността си я носи изцяло той, аз естествено ще се опитам по всякакъв начин да избегна удар.[/color]
Е това вече е позиция
а онова,което бях снимал по-горе в темата е бус лента, на която позволяват да се движат мотори ПО ПРАВИЛАТА
Мотористите са опасни, защото не спазват правилата за движение!
През 2-3 мнения има поне по едно, което казва "не всички мотористи са черни". Да и тук съм съгласен, но на мен предполагам и на колегите проблема ни е със "черните". Ако кара по правилник моториста, аз нямам нищо против него и се съобразявам с него, защото го Виждам!
Според мен колегите са прави, не можем да опазим онези, които не искат да се пазят. Това не значи да гоним да ги плъскаме.
Голяма част от "донорчетата" дори нямат книжка или категория да карат мотор. Някой от тях нямат и години за да вземат книжка. Използват това, че са бързи и че нашите полицай не могат да ги гонят. В интернет може да се нагледаш на клипчета как не спират на полицай и как се гаврят с полицай.
Та като заключение, към колегите мотористи, моя отговор на въпроса "Какво ми е отношението към мотористите на пътя?" е :
1-ви Тип нормални, каращи по правилника: Внимавам, съобразявам се с тях. Пускам ги напред на светофарите! Не ми пречат и аз гледам да не им преча.
2-ри Тип "донорите": Надявам се да не ги срещам! Съобразявам се с тях, колкото и те се съобразят с мен, след като е преценил, че може да прелети със 200 м/у мен и мантинелата отговорността си я носи изцяло той, аз естествено ще се опитам по всякакъв начин да избегна удар.[/color]
Е това вече е позиция

а онова,което бях снимал по-горе в темата е бус лента, на която позволяват да се движат мотори ПО ПРАВИЛАТА
- ivankov
- Автомобил:
- Двигател:
ABSOLUT написа:Какво скутерче бре? Та то е по-опасно от мотор, по-малко те виждат и още по-малко те уважават на пътя.

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
ivankov написа:ABSOLUT написа:Какво скутерче бре? Та то е по-опасно от мотор, по-малко те виждат и още по-малко те уважават на пътя.
падал сам от скутер знам какво е
е, как е ? а падал ли си от пистов със 120 ?

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
има си хора и хора както при коли,мотори,тротинетки
онзи ден като бе по топло гледам разумен човек,към 40-Р1 Ямаха и качил дъщеря си и двамата без каски и якета,да не казвам че задната гума беше баси слика,спрях до него с мотора на сфетофара и му соча каската без да говоря,а той вика,
А бе много се хлъзга не можеш да дадеш газ като хората
карам мотор от 15 годишен като съм минал през доста кубатури преди да се кача на 1000 кубика Дефорсак
и съм се пребивал веднъж докато бях гъзар още със скътера,оттогава да чукна на дърво ми дойде акъла сякаш
Дано продължи така и занапред,за съжеление ми е влезнал бензинец в дупето бая дълбоко
няма отказване
онзи ден като бе по топло гледам разумен човек,към 40-Р1 Ямаха и качил дъщеря си и двамата без каски и якета,да не казвам че задната гума беше баси слика,спрях до него с мотора на сфетофара и му соча каската без да говоря,а той вика,
А бе много се хлъзга не можеш да дадеш газ като хората

карам мотор от 15 годишен като съм минал през доста кубатури преди да се кача на 1000 кубика Дефорсак

Дано продължи така и занапред,за съжеление ми е влезнал бензинец в дупето бая дълбоко

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
ABSOLUT написа: Вие разсъждавате "аз като не мога да мина, епа и той да не може". Нали за това е двуколесно, да може да се справяш по-лесно в задръстванията. Естествено че не говориме да ми отнесе огледалото, това не е ок.
Пистовия мотор не е създаден за справяне със заддръстванията

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
моето мнение за мотористите няма да се промени никога-това са хора който си купуват ковчези!
честно казано понеже съм всеки ден на волана като се затопли времето много ме е страх като излизам от път без предимство да не ме връхлети някой малоумник с мотор каращ в града с 150-200 км.ч. защото няма как да го видя а после ще излезна аз виновен!
ако имам власт ще ги забраня със закон
както казва един колега идва пролет и донори колкото искаш!
честно казано понеже съм всеки ден на волана като се затопли времето много ме е страх като излизам от път без предимство да не ме връхлети някой малоумник с мотор каращ в града с 150-200 км.ч. защото няма как да го видя а после ще излезна аз виновен!
ако имам власт ще ги забраня със закон

както казва един колега идва пролет и донори колкото искаш!
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да забравя първия ден като си взех скутер един боклук с г2 как мина на червено и ми се хилеше мазно.
В Гърция и Италия като се стопли и колите прашасват

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Да. Като ходих в Кавала половината хора бяха с мотори. Ама караха нормално - с 40-50, въпреки че тяхните улици нямат дупки и с колата съвсем спокойно можеш да си джиткаш с 80+. Когато това стане тук....евала. Тая кочина с минаването на червено и отнемането на предимство е и с моторите и с колите. Въпроса е че колата и да й стопиш буталата пак няма да вдигне кой знае колко от светофар до светофар и пак ще чакаш. Докато с мотора по-лесно можеш да направиш нещо клошарско.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
baracuda681 написа:Няма да забравя първия ден като си взех скутер един боклук с г2 как мина на червено и ми се хилеше мазно.
Не е точно така ама карай да върви.Бил съм в Гърция и знам кво е.Движението е два пъти по-голямо от тук,ама хората имат колтура,не са кат бай ти Ганя.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
stoqn_g60 написа:ISRalien,aз до сега не съм виждал моторист да кара с позволената му скорот в населено място за София говоря .А относно за Цариградско там ограничението е 80.Това са мои виждания за нещата,ясно е чe ako видя някой разумен моторис ще се съобразя с неговото положение на пътя,но някакъв бастун да си тества максималната на мотора...Groznika,добре го е казал "ако сам не се пазиш и Господ не може да те упази"
пп.не мисля да превръщам темата в чат
Говориш глупости.
Сам знаеш, че в София е почти невъзможно да караш до 50 км/ч.
Сам знаеш, че ежедневно извършваш десетки нарушения.
И въпреки това спориш.
Я ми обясни ти специално като ме видиш в огледалото на мотор, как ще разбереш, че карам разумно? И всъщност - дори и да разбереш, дори и да не карам разумно, какво ще направиш? Ще ме засечеш ли?
Аз ще ти обясня друго нещо.
Нито мотористите нито останалите шофьори карат според правилата (говоря за повечето).
Разликата е, че като шибнеш моторист с голфа на голфа му е изкривена бронята, а моториста вече не е на тоя свят. За това си позволявате да разсъждавате "те да се пазят, па аз ше си карам как си знам".
Истината е, че ако всички караха скутерчета (както е масово в другите страни), най-вероятно и вие ще се качите на едно такова. Защото няма да има коли, които да ви мачкат.
П.П. НИКОГА не съм карал мотор (освен веднъж на село като бях на 10 години на поляната). Радвам се, че някой повдигна темата, но определено съм разочарован от колегите.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
icoico написа:http://www.vbox7.com/play:1a22b213
Коментари?
май трябва да пусна тема "Мотористи, моля пазете ме!"
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosen79 написа:baracuda681 написа:Няма да забравя първия ден като си взех скутер един боклук с г2 как мина на червено и ми се хилеше мазно.
Не е точно така ама карай да върви.Бил съм в Гърция и знам кво е.Движението е два пъти по-голямо от тук,ама хората имат колтура,не са кат бай ти Ганя.
Май не си слизал по на юг от Лариса и не си броил кандилата по завоите,колега(Тва на аватара ми е мостът Рио-Антирио). Мотористите в Гърция са точно толкова самоубийствено настроени и нахални както и у нас,а от количеството пияни шофьори нощем пък останах потресен.И между другото,поне докато не понапредне глобалното затопляне(или нефтената криза)у нас колите няма изгледи да прашасват през лятото.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”