Въпрос относно бутон на лявата колонка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kostenurko
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно бутон на лявата колонка

Мнениеот kostenurko » Сря 11 фев 2009 23:25

Привет от още един новобранец :) . От около 10 дена и аз съм горд собственик на Поло 1,4, v16, 2000 г. Искам да попитам за какво служи един бутон, който е разположен в долната част на лявата колонка, която се намира м/у двете врати. На същия има едно изображение на автомобил и в него някакви полукръгове. Забелязах, че когато автомобила не е запален същия свети в червено, а когато го запаля изгасва. Натискал съм го и в двете положения, но не забелязвам да се случва нещо. Също така забелязах, че има някаква пластмасова решетка на тавана от страната на същата колонка,като от двете страни на решетката има нещо като обемни сензори, каквито има на предното стъкло. Това ме наведе на мисълта, че това копче и тази решетка са свързани нещо по между си и имат нещо общо с алармата на автомобила, която си е заводската. Това обаче са само мои разсъждения по въпроса. Надявам се, че някой ще може да ми каже със сигорност за какво точно е това копче. Благодаря предварително на всички, които ще отговорят на въпроса ми и :beer :)

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Въпрос относно бутон на лявата колонка

Мнениеот hooligans » Чет 12 фев 2009 0:09

kostenurko написа:Привет от още един новобранец :) . От около 10 дена и аз съм горд собственик на Поло 1,4, v16, 2000 г. Искам да попитам за какво служи един бутон, който е разположен в долната част на лявата колонка, която се намира м/у двете врати. На същия има едно изображение на автомобил и в него някакви полукръгове. Забелязах, че когато автомобила не е запален същия свети в червено, а когато го запаля изгасва. Натискал съм го и в двете положения, но не забелязвам да се случва нещо. Също така забелязах, че има някаква пластмасова решетка на тавана от страната на същата колонка,като от двете страни на решетката има нещо като обемни сензори, каквито има на предното стъкло. Това ме наведе на мисълта, че това копче и тази решетка са свързани нещо по между си и имат нещо общо с алармата на автомобила, която си е заводската. Това обаче са само мои разсъждения по въпроса. Надявам се, че някой ще може да ми каже със сигорност за какво точно е това копче. Благодаря предварително на всички, които ще отговорят на въпроса ми и :beer :)

колега , а фотоапарат имаш ли ? ако да , снимай и пусни , по ясно ще ни стане от това обяснение...
така обяснено си мисля, че е нещо с алармата , ама все пак , по добре дай снимка :)

kostenurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenurko » Чет 12 фев 2009 0:11

ОК, утре ще гледам да го снимам и ще пусна снимка :)

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Чет 12 фев 2009 8:19

За автомобила с полукръговете в него служи когато си пусниш климатика и натиснеш това копче, да ти върти въздуха САМО от купето а не да взема от вънка въздух (това е много добра функция според мен) а за другото не знам за какво е :)

kostenurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenurko » Нед 15 фев 2009 2:22

Найнакрая съм готов със снимките. Не са с много добро качество, но се надявам, че все пак ще стане ясно за какво става дума. Ето ги и самите снимки:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 15 фев 2009 7:46

Ако не греша, този бутон изключва обените датчици, за да можеш да пуснеш алармата и да оставиш вътре нещо живо, което се движи.

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Нед 15 фев 2009 8:05

а според мен може да е панинг бутон.някои аларми имат такива опции.аконякои те напада натска6 и хоп някои дофтасва но това си е боло за дарйавата от която е колата предполагам.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 15 фев 2009 11:49

myrshavija написа:Ако не греша, този бутон изключва обените датчици, за да можеш да пуснеш алармата и да оставиш вътре нещо живо, което се движи.

Не грешиш 100% е за това. :wink:

kostenurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenurko » Нед 15 фев 2009 15:19

може би myrshavija и Vladko са прави, има логика в това, което казват. Ще го пробвам тия дни и после ще пиша. Благодаря за отговорите!

kostenurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenurko » Нед 22 фев 2009 9:24

Вчера проведох най- накрая теста, обаче не стана ясно за какво в краина сметка е това копче. Проведох експеримента по следния начин - заключих автомобила като останах в него и изпробвах да включа алармата катао махам с ръка пред обемните датчици, но тя не се включи, което ме наведе на мисълта, че нещо не работят. Възможно ли е това, след като алармата си работи и как да проверя да ли те наистина работят? След това погледнах към копчето и видях, че то не свети. Натиснах го но нямаше никакъв ефект, нито светна, нито задейства обемните датчици.След това повторих отново опита, като заключих с централното от копчетатат на самия ключ, ефекта беше същия. Когато автомобила обаче е отключен и не е запален, копчето свети в червен цвят, както вече бях писал. Когато обаче се запали двигателя или се включи алармата, то изгасва, което ме навежда на мисалта, че то явно е активно само при спрян автомобил и отключени врати. Имам още няколко идеи, които ще изпробвам, след което отново ще пиша. Ако някой все пак мисли, че знае за како точно е това копче или има в своя автомобил, нека пише, че много ме дрази като не знам за какво е :shock .

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 22 фев 2009 9:49

Имам същото и според книжката е за обемните датчици на заводстакта аларма.

kostenurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenurko » Нед 22 фев 2009 9:57

Оk, това ясно, ама как точно се действа с него, кога и как ги изключва тия датчици и кога ги вклуючва. Моята аларма си е оригиналната. Щот като я заключа и сам вътре копчето изгасва и колкото и да го натискаш нищо не става.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”