лампа за ABS светва когато й скимне ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

лампа за ABS светва когато й скимне ?

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 11 фев 2009 12:57

при даване на контакт светва, мигва и угасва, като запаля светва и угасва след 1-2 секунди. Всичко е наред, работи всичко, нивото на спирачната течност е екстра. Но понякога както си карам и лампата светва, трябва да угася , да дам пак на контакт и всичко отначало като при първоначално стартиране за да угасне. Проблема е че като светне АБС-а не работи, установих го зимата , натиснах педала и просто влачеше без да рита... Може ли проблема да е някой от датчиците и някой имал ли е подобн проблем, за мен това е окисление някъде но да питам, може да имате бърз и свестен отговор :да:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: лампа за ABS светва когато й скимне ?

Мнениеот Winner25 » Сря 11 фев 2009 13:05

Не съм имал подобен проблен, но съм чел доста теми :wink:
Правилно си се ориентирал, най вероятно лош контакт на някой датчик.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Сря 11 фев 2009 16:12

Аз имах подобен проблем на два пъти. Първия път беше датчик - заден десен. Нещо май кабела се прецакваше постепенно докато светна съвсем.
Втория път се оказа реле 79. Смених го и за сега всичко е наред.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 11 фев 2009 16:53

почти със сигурност прекъсващ датчик.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 11 фев 2009 19:31

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 11 фев 2009 22:43

мсиял да ги прегледам всичките датчици, да ги почистя и да пръсна контактен спрей, дано се оправи, днес при обилните дъждове абс-а светваше още от самото стартиране, след време угасваше. Ще пиша какво съм направил

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Чет 12 фев 2009 8:11

Колега вече разбрах, че дори и да ги пръскам с контактен спрей ефекта беше че си искаше нов датчик! Ако датчиците ти са здрави - в смисъл външно не са наранени, то нищо не може да се направи, освен смяна с нови. Аз лично ги пръсках моите, но нищо не стана. Пък не бяха наранени, нито те, нито прилежащите им кабели, имат си много яка гумена изолация в самите букси, която предотвратява попадането на вода при клемите. Така че отиваш на диагностика и всичко после си е ок. Оригиналните ми датчици са марка АТЕ, а сега си купих Фленор от Евро 07 - аз работя там и съм много доволен от качеството на фленора.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 12 фев 2009 19:05

каква им е цената и ти 4-те ли смени ?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Чет 12 фев 2009 19:20

При мен беше по различно. Първо така ми святкаше и угасваше лампата, докато накрая съвсем престана да изгасва! :D Аз смених само преден ляв 28,45 лв. Дано при теб да не се окаже проблема в задните,че много са скъпи 165,00 лв за бройка :banghead: Виж по-горе съм ти писал какво съм направил- в предния ми отговор.

buzi339
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buzi339 » Пон 16 фев 2009 16:38

колега DoH_KuXoT аз имам същият проблем на пасат В4, но след като отидох на диагностика ми казаха, че повредата ми е в всмукателен клапан в АВS-a

Потребителски аватар
MAYAVETA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYAVETA » Пон 16 фев 2009 18:01

Привет на всички. Имах подобен проблем с лампата на ABS-а преди няколко години. След палене на двигателя тя премигваше за известно време, а понякога мигаше и лампата на въздушните възглавници. След това и двете си светнаха за постоянно и както спомена колегата ДоН КиНоТ ABS-a не работеше със сигурност( за въздушните възглавници предположих, че е същото) затова направих една диагностика. Човека от сервиза каза, че е акумолатора, когато волтовете му паднат под 11 (не помня колко точно беше) дава грешка и изключва и двете неща. Решението беше нов акумолатор и ресетване. От тогава нямам проблеми с тези лампи. Малко в страни от темата:- Декември месец при смяна на спирачното масло( не го бях сменял от доста години- грешка- голяма грешка! :cry: момчетата от сервиза успяха да блокират напълно ABS- a и то така, че и една капка спирачно масло не стигаше до предните колела. Целия блок беше сменен защото на B4 клапанчетата са неразглобяеми и немогат да се почистват! Така, че кога за последно сте си сменяли спирачното масло? :012:

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Вто 17 фев 2009 10:25

MAYAVETA написа:Привет на всички. Имах подобен проблем с лампата на ABS-а преди няколко години. След палене на двигателя тя премигваше за известно време, а понякога мигаше и лампата на въздушните възглавници. След това и двете си светнаха за постоянно и както спомена колегата ДоН КиНоТ ABS-a не работеше със сигурност( за въздушните възглавници предположих, че е същото) затова направих една диагностика. Човека от сервиза каза, че е акумолатора, когато волтовете му паднат под 11 (не помня колко точно беше) дава грешка и изключва и двете неща. Решението беше нов акумолатор и ресетване. От тогава нямам проблеми с тези лампи. Малко в страни от темата:- Декември месец при смяна на спирачното масло( не го бях сменял от доста години- грешка- голяма грешка! :cry: момчетата от сервиза успяха да блокират напълно ABS- a и то така, че и една капка спирачно масло не стигаше до предните колела. Целия блок беше сменен защото на B4 клапанчетата са неразглобяеми и немогат да се почистват! Така, че кога за последно сте си сменяли спирачното масло? :012:

Преди две седмици сменях спирачната течност/помпене на педала и обезвъздушаване/, като следих казанчето да не остава на "сухо" и няма проблем.Задължително се сменя на 2 год.

Потребителски аватар
vlad0o
Автомобил: Golf IV
Двигател: AJM 2001

Мнениеот vlad0o » Съб 21 мар 2009 19:18

buzi339 написа:колега DoH_KuXoT аз имам същият проблем на пасат В4, но след като отидох на диагностика ми казаха, че повредата ми е в всмукателен клапан в АВS-a

Аз имам същият проблем...
Къде се намира този клапан и подлежи ли на ремонт/смяна или трябва да се сменя целият блок?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 22 мар 2009 16:20

чистих датчиците , короните с зъбите , куплунзите, масите на датчиците намасах с грес, уж не свти вече, но онзи ден за няколко минути пак светна и угасна после след рестарт...

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Нед 22 мар 2009 18:50

Аз имам същия проблем,като запаля си светва,диагностицира ли незнам точно....изгасва и след това когато и скимне от време на време де....светва за 10 сек и изгасва,като няколко пъти ми се е случвало да не изгасне и трябва да загася колата и да я запаля отново ,за да се оправи,като свети лампата,абс-а не работи ,тествано е !
забелязах ,че имам една букса която влиза на капчката на спирачната течност и като я размърдам понякгоа угасва понякога светва,възможно ли е от нея да прави така или и аз съм за датчици?

Върни се в “Passat”