проблем с оборотите на AUDI A3 1,8Т AGU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

проблем с оборотите на AUDI A3 1,8Т AGU

Мнениеот luboveliki » Пон 09 фев 2009 23:52

Пиша тук защото GOLF 4 има същия двигател! Оборотите играят само когато колата е в движение ,изключена от скорост(между 500 и 900),на място не мърдат!!Преинсталирахме компютъра ,грешки и тем подобни няма,само дава грешка дебитомер когато се изреже двигателя много (до червеното)!!Последно майстора каза ,че може да е деботомера щом само в движение го прави !!Почистих дебитомера със спрей за карбуратори(беше си чист) и ефект няма!!!С тия обороти сме се видяли в чудо!!Не ми се купува деботомер да пробвам дали е от него ,и не мога да намеря от приятел за проба!Проблема тръгна от преди 1 месец,сменяхме централата на аербеговете и след смяната почнаха тия клатения!!Адаптирах дроселовата клапа(първо даде грешка дроселова клапа ),какво ли не софтуаерно не правихме и сега след преинсталацията не дава никакви грешки но и проблема си остана!Според мойта скромна логика и на майстора е нещо свързано с входящия въздух,за оригинален дебитомер(Бош) в ауто+ искат 300лв но се намериха и на други марки по 130 лв.Ако някой има идея от какво се клатят тия обороти да помага че :bishop...

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с оборотите на AUDI A3 1,8Т AGU

Мнениеот luboveliki » Вто 10 фев 2009 19:33

никой ли няма идея?????

Ge.Georgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ge.Georgiev » Вто 10 фев 2009 23:40

luboveliki написа:Пиша тук защото GOLF 4 има същия двигател! Оборотите играят само когато колата е в движение ,изключена от скорост(между 500 и 900),на място не мърдат!!Преинсталирахме компютъра ,грешки и тем подобни няма,само дава грешка дебитомер когато се изреже двигателя много (до червеното)!!Последно майстора каза ,че може да е деботомера щом само в движение го прави !!Почистих дебитомера със спрей за карбуратори(беше си чист) и ефект няма!!!С тия обороти сме се видяли в чудо!!Не ми се купува деботомер да пробвам дали е от него ,и не мога да намеря от приятел за проба!Проблема тръгна от преди 1 месец,сменяхме централата на аербеговете и след смяната почнаха тия клатения!!Адаптирах дроселовата клапа(първо даде грешка дроселова клапа ),какво ли не софтуаерно не правихме и сега след преинсталацията не дава никакви грешки но и проблема си остана!Според мойта скромна логика и на майстора е нещо свързано с входящия въздух,за оригинален дебитомер(Бош) в ауто+ искат 300лв но се намериха и на други марки по 130 лв.Ако някой има идея от какво се клатят тия обороти да помага че :bishop...

Под двигатела има един датчик , казва на компютъра или на датчик-сензора на горивната помпа къде се намира дорсела спрямо натиснат педал на газта , това е от пластмаса със две нишки , със промивка може да го оправиш за 2-3 хиляди километра но след това пак, нов за тоя двигател е около 100-150 лева , препоръчвам бош ( същия като оригиналния) и монтаж със настройка !

И малък съвет , не пренисталирайте така своеволно без да е ясна причината компютрите , защото ми омръзна да тичам с поялника по сервизите :)

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 12 фев 2009 14:47

досега събирам мнения(безплатни :D )Може ли да е дроселова клапа,като само в движение прави така,поне тя да отпадне ,че е най скъпа..?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 12 фев 2009 15:46

luboveliki написа:досега събирам мнения(безплатни :D )Може ли да е дроселова клапа,като само в движение прави така,поне тя да отпадне ,че е най скъпа..?

Като включиш големи консуматори (климатик, дълги светлини) или като я изрежеш на място бързо ли стабилизира оборотите? Докато е студена как се държи? Щом е само в движение провери от някъде да не смуче въздух.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 12 фев 2009 18:22

Само в движение мени оборотите,на място няма проблеми,включвам всякакви консуматори и няма ядове.Нещо на входящия въздух е,ама какво???? :cry: Само дебитомера да сменя за проба,но в крайна сметка ще си дам пари за нов и после ако не е от него ще си го имам за спомен :cry: Още няколко дена ще изчакам и ,май на нов деботомер отиват нещата,оф знам ли....с тия обороти се побарках :banghead:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 15 фев 2009 12:32

Още изчаквам някой колега с подобен проблем да сподели какво е правил.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 15 фев 2009 12:36

Дросел клапа - чистене?
Откачи буксата на дебитомера и вижте дали пак прави така.Компота ще влезе в сервизен режим и ще ограничи сигурно оборти и т.н.,но колкото за проба едва ли ще е проблем.После гасиш,слагаш буксата,палиш.

G O T I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G O T I » Нед 15 фев 2009 12:40

На голф4 има една машинка, която е за оборотите(незнам как са казва, може да сте я спомена ли), ама като ходих при Цоков във Варна каза от това е. И на мен ми играят малко.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 15 фев 2009 12:49

точно такива експерименти мислех да си правя но после ще отчете грешка и айде пак 20лв на комп да се чисти(омръзна ми да давам по 20 лв.),само това ме спира,но в крайна сметка и така става по 20лв и ще си платя дебитомера

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 15 фев 2009 12:53

luboveliki написа:точно такива експерименти мислех да си правя но после ще отчете грешка и айде пак 20лв на комп да се чисти(омръзна ми да давам по 20 лв.),само това ме спира,но в крайна сметка и така става по 20лв и ще си платя дебитомера

Начи на моя котурник,може да му откачаш датчици,дебитомери и други такива глупости,не трупа грешки.Проверено.Системата е SIMOS 4S,дебитомер Hitachi.
Само,когато махам или закачам не съм на контакт.
За другите - не зная.
Карах близо седмица с откачен дебитомер,но само градско,защото го бях забравил като сменях възд.филтър.Нищо не стана,освен че вдигна леко разхода.И беше по-пъргаво :D .Не съм развивал макс.обороти без дебитомер и не знам дали не ги ограничава по-рано.

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Пон 30 мар 2009 15:21

Колега имам голф 4 със същия двигател AGU и същите проблеми другия месец чакам една финансова инжекция и смятам да се справя с тези проблеми първо диагностика после вече чаркалъци. Един приятел ме насочи освен към дебитомер и дроселова клапа да видя и ланда сондата защото моята освен че играят оборотите ами и ми дава "приятния" разход от 14-15.5 градско А95(Бургаско) нежно каране до 2000-2100 оборота... също и колата няма мощност преди 4 месеца като е взех си вървеше доста доволно но сега не ми прави толкова голям кеф бая коне липсват... Като реша проблема ще споделя какво точно е. :?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 31 мар 2009 10:26

Ge.Georgiev написа:Под двигатела има един датчик , казва на компютъра или на датчик-сензора на горивната помпа къде се намира дорсела спрямо натиснат педал на газта

Туй май се водеше TPS Throttle Position Sensor и има голяма вероятност да е от него.

Ето какво казва Аутодатата за проблема: На първата снимка има списък със възможните заподозряни, а на втората как се тества TPS. Дано помогне.

http://picbg.net/pic.php?u=13833Bt3Jv&i=296830&file=.jpg
http://picbg.net/pic.php?u=13833Bt3Jv&i=296831&file=.jpg

ThEBlazZeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ThEBlazZeD » Чет 10 апр 2014 12:48

Колеги, имам подобрен проблем:
Колата е Ауди а3 8pa 2007г. двигател: BSE 1.6 бенз.(102к.с)
Мени обороти без значение топла - студена.Но основно като затопли на 90....Понякога забива до 2 и трябва да я форсирам, за да спре.
*Закачана е на компа(няколко пъти)- НИЩО!
*Сменях уплътнители на колекторите - НИЩО!
*множество майстори ми казват дросела, заедно със стъпковото моторче...НО не ми се иска пробата е скъпа!
---Когато припомпвам спирачка леко мени обороти,при включени всякакви консуматори почва да мени обороти стабилно...
Това е колеги, моля ако знаете нещо по въпроса ....
БЛАГОДАРЯ!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”