Спойлер на 5та врата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Спойлер на 5та врата

Мнениеот VW GOLF3 » Нед 08 фев 2009 20:01

Интересуваме как се закрепя това спойлерче или антикрило което му викат още , не говоря за някакъв супер тунинг спойлер :D а за това което много голфчета тройки имат , моето голфче няма таква "екстра" , но ми харесва как стои и искам и аз да си сложа само че незнам как се монтира и дали изобщо ще може да се сложи при положение , че колата си няма такова заводско ... колата е Голф3 , 1992год, 1.4 60коня , ако това изобщо е от значение ;)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Спойлер на 5та врата

Мнениеот Дашо » Нед 08 фев 2009 20:09

Колега ако пробваш с търсачката ще намериш каквото ти трябва.Има тема която е писано точно за това.
Иначе има 2 варианта- да се пробие задното стъкло и да се захване или чрез мотажен силикон да се залепи без да се пробива нищо.
заповядай
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=1981&hilit

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Нед 08 фев 2009 20:33

Колега да те попитам , ако го залепя с такъв силикон какъвто ми казваш и без обаче да пробивам стъклото ще стане ли здраво , да не като го бутна или като мина през някоя дупка и да падне :D и какви пари е този силикон (долу горе)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 08 фев 2009 20:49

Лепи със силикон за стъкло и черен на цвят. 4г. няма разлепяне.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Нед 08 фев 2009 23:10

Силикона ти е единствения вариант. Стъклото не може да се пробие....

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 09 фев 2009 0:20

GRUEL написа:Силикона ти е единствения вариант. Стъклото не може да се пробие....

До колкото съм запознат при Голф 3 стъклото е пробито на 3 места и така е захванат спойлера. Ето какво пише и в темата към, която дадох линк
prj57 написа:Г2 е различен от Г3 от гледна точка на спойлера отзад. На Г2 се захваща между гуменото уплатнение на джама докато на Г3 минава с 3 болта ПРЕЗ самия джам.....

А относно варианта със силикона, по форума ласкаво са се изказали за него.За да не се вкарваш в излишни приключения,най-добре първо пробвай със силикона.Отиди в първата срещната Железария и ги питай за монтажен силикон-100 % ще имат :wink:

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 10 фев 2009 23:50

Да, оригинално при голф 3 спойлерчето е хванато с болтове през прозореца, и моя си е така. Но ако на прозореца няма дупки, пробиването на такива е невъзможно. При опит за дупчене секурита се пука...Така че вариантите на колегата са си все същите - или силикон (черен), или да си търси заден прозорец/врата с дупки на стъклото. Но цената на второто го обезмисля като вариант пред силикона...

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Сря 11 фев 2009 0:11

Благодаря ви колеги за съветите , които ми давате , както забелязвам почти всички ми казвате със силикон , ОК така да е , само че все се чудя дали ще държи наистина този силикон :| , толкова здраво ли лепи , че всички към него ме насочвате :roll: , и да ми кажете ориентировъчна цена на един такъв силикон и в какъв магазин мога да го намеря т.е. в железарски ли или за авточасти ?

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 11 фев 2009 14:29

Търси го в Практикер, там видях че има, полиуретанов се води, да не вземеш просто черен силикон, че нищо няма да стане. Държи здраво (до 220 км/ч съм го пробвал), но след залепването не мърдай колата 12 часа, поне...може и повече. Този силикон (полиуретановия) е като пластилин малко, не е като нормалния точно. Аз ходих в Кобра, за 10лв ми го залепиха, толкова струва и силикона. Но не го слагай директно върху боята ами намажи с черна боя едно кръгче, изчакай малко и слагаш силикона върху черната боя (така нправиха в Кобра).

пп; Ако решиш да идеш в Кобра, не минавай през касиерката, ами направо отиди отзад при момчетат и си говори с тях, защото касиерката ще ти каже "Ама ние не извършваме такива услуги!"

пп: сега видях, колега, че си от Силистра...може да няма там Практикер и Кобра :( Силикона изглежда като нормалния, но пише Polyuretane или нещо подобно и има кола на картинката.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Сря 11 фев 2009 23:22

Много ти благодаря колега , ето затова питах дали ще стане здраво с този силикон , а ти ми казваш , че не става с обикновен черен силикон ами някакъв друг, по-специален , още веднъж ти благодаря , беше ми изключително полезен :)

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 12 фев 2009 11:19

Значи преди малко ходих да търся в някой друг магазин такъв силикон , в единия даже не го и бяха чували ( и те като мене :D ) , в другия пък ми показаха за 7.90лв , някакъв ПОЛИУРЕТАНОВ МАСТИК (Akfix-excellent adhesion P650) , за същия силикон ли става дума ?! :roll:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 12 фев 2009 12:31

Опаковката на полиуретановото лепило е като салам и се нанася със пистолет. Ето в тази тема колегата relaxx е показал как изглежда лепилото и пистолета:
viewtopic.php?f=11&t=54488&start=15

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 12 фев 2009 13:30

Мхм в магазина също ми казаха , че имат някво такова лепило като салам и било сиво , ама ми казаха , че става и с този силикон , даже незнам ако не се лъжа дали не е един и същ , само че да е в друга опаковка , аз даже го и снимах ама като не мога да ( т.е. незнам ) как да кача снимката да го покажа , ако някой е наясно с "тези силиконища" моля да ме намери в скайп да му пратя снимката

Skype --- motorboy2

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Пет 13 фев 2009 0:10

Ето го и въпросният силикон ;)
Прикачени файлове
ABCD0001.JPG

Потребителски аватар
Thriller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Thriller » Пет 13 фев 2009 0:17

Аз имам същия въпрос,само че се отнася за голф 4 и моя несе залепя на стаклото а излиза малко и на капака от страни,мисалта ми е сас силикон мисля,че няма да може да даржи стой малко под напрежение как да го захвана ???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”