Ако не съм си регистрирал МПС-то в данъчното?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 04 мар 2008 23:41

Green_Madness написа:
wili98 написа:
SnowMaster написа:такса регистрация-2% от оценката на ...

Ха къде го чете това?
да не се бъркаш с таксата за договор покупко-продажба при нотариус?

Вярно е на 100%!
или 2% от фактурната стойност на колата, ако я купуваш с фактура.

някой да каже ако я продавам колата и преведа дължимия данък за текущата година по банков път и представя платежното пред нотариус, дали ще има проблем като не съм я регистрирал в данъчното.

Имам един мотор, който скоро ще продам, а той не е регистриран вече 3 години.

Потребителски аватар
Velingrad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Velingrad » Сря 05 мар 2008 0:55

абе как без бележка за платен данък ? невъзможно..има врътка също внасяш в банката 20 лв. и с тази бележка дето ти е дават пак минава номера..ама без никаква?! абсурд

Потребителски аватар
saint_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint_ » Сря 19 мар 2008 14:01

тия по общините са много зле. Аз като ходих да си регистрирам колата ме питаха защо не съм плащал данък на друга кола която бях продал преди повече от 2 години и съм им занесъм всичко каквото има трябва за да я отпишат. Ама така става като имаме хартиени архиви няма никаква компютърна грамотност от служителите.

annie-bg
Автомобил:
Двигател:

Re: Ако не съм си регистрирал МПС-то в данъчното?

Мнениеот annie-bg » Пет 13 фев 2009 10:23

Здравейте, разбрах за давностният срок от 2 години и 2 месеца, но се чудя дали той се прекъсва, ако
съм получила съобщение от общината. Съобщението не е получено с обратна разписка, просто е пуснато в пощата и пише, че в 7 дневен срок от получавенето му да се увя да си декларирам колата.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Layer » Пет 13 фев 2009 12:21

Vlad777 написа:

и мен точно това ме интересува :roll:
само дето аз съм две и половина години

fastanddrift
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fastanddrift » Чет 19 мар 2009 17:02

Вчера за 2 месеца забавяне ми написаха в местни данъци Варна фиш за 10лв. и искат само веднага да го платиш! Ако си драстично пропуснал, изчакваш 2год и 2месеца и отиваш да я регистрираш! Тогава янма давност и няма глоба. Същото е и за КАТ. Ако изтървеш 14дневния срок да представиш документите - изчакваш 1 год и 15дни и си ти!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re:

Мнениеот batmilko » Пет 20 мар 2009 13:00

Vlad777 написа:някой да каже ако я продавам колата и преведа дължимия данък за текущата година по банков път и представя платежното пред нотариус, дали ще има проблем като не съм я регистрирал в данъчното.

не, така продадох голфа

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 20 мар 2009 13:17

При нотариуса се попълва декларация, че нямаш данъчни задължения, не ти искат квитанция за платен данък.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Съб 21 мар 2009 12:29

аз купих колата си септември 2007 и не съобразих 4е трябва да платя данък,година по късно отидох платих за 2008 и 2009 общо към 40 лева и жената ми пусна акт/глоба,сега разбрах че е дошла-20лева!ама каква случка имах,колата ми е 90коня а те в КАТ я писали 96 киловата,ама кой да гледа документите ,и лелката като ми обяви една сума кам 200 и колко лева данък откачих,че ходих в КАТ пак да сменям талона,оня малоумник ми вика "ами че те Голфчетата бегачки така ги пишем ние" и се смее,аз му викам "че плати ги ти"-така че колеги оглеждайте за грешки!

0214
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот 0214 » Вто 12 яну 2010 17:48

А възможно ли е въз основа на платежното от банката след време да ме търсят за стари неплащания, въпреки че колата ще е с друг номер и друг собственик?
batmilko написа:
Vlad777 написа:някой да каже ако я продавам колата и преведа дължимия данък за текущата година по банков път и представя платежното пред нотариус, дали ще има проблем като не съм я регистрирал в данъчното.

не, така продадох голфа

Потребителски аватар
buci1971
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот buci1971 » Сря 24 мар 2010 19:31

Viso написа:Ако продаваш колата първо трябва да представиш на нотариуса документ за платените данъци, второ подписваш една декларация за платените данъци, в която ако излъжеш носиш наказателна отговорност и пр.

даваш 25лв. на нотариуса и ти прехвърля колата на купувача без проблем аз съмият го направих преди две седмици като си купих пасатчо продавача не беше плащал данъци въобще и ми я прехвърлиха без проблеми аз платих всичко 90лв. сега обаче проблема ми идва с това че не мога да си отпиша крайслера тъй като му дължа около 300лв. данъци а за прехвърлянето няма да имам проблем при същия нотариус Чакъров

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Re:

Мнениеот icoico » Нед 28 мар 2010 2:32

buci1971 написа:
Viso написа:Ако продаваш колата първо трябва да представиш на нотариуса документ за платените данъци, второ подписваш една декларация за платените данъци, в която ако излъжеш носиш наказателна отговорност и пр.

даваш 25лв. на нотариуса и ти прехвърля колата на купувача без проблем аз съмият го направих преди две седмици като си купих пасатчо продавача не беше плащал данъци въобще и ми я прехвърлиха без проблеми аз платих всичко 90лв. сега обаче проблема ми идва с това че не мога да си отпиша крайслера тъй като му дължа около 300лв. данъци а за прехвърлянето няма да имам проблем при същия нотариус Чакъров

За него ли става дума?
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... icle=25556

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Нед 28 мар 2010 9:51

докато има глоба от 1000лв за Нотариус, който не си върши работата, ще има измами... Както прехвърля кола с неизправни документи за 25лв, така за 250лв ще ти прехвърли апартамента на някой циганин...
Не е ли по-лесно да си платиш мижавия данък отколкото да даваш пари на тоя крадец...

На джипа на жена ми не беше плащан 3-та година... Оня ден се изръсих 510лв вкл 35лв лихви пък тоя дето щеше де я купува се отказа :)... Сега поне е платен данъка :)

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 09 мар 2011 0:51

Колеги, 2г и половина откакто купих колата и не е регистрирана в данъчното, нямам спомени да са ми пращали някакви глоби по пощата ...това за 2г и2м дали важи още или ....
... да си нося ли вазелин с две думи :roll: :mrgreen:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 09 мар 2011 7:41

JC написа:Колеги, 2г и половина откакто купих колата и не е регистрирана в данъчното, нямам спомени да са ми пращали някакви глоби по пощата ...това за 2г и2м дали важи още или ....
... да си нося ли вазелин с две думи :roll: :mrgreen:

Давноста е 5 години за несъбрани вземания - всякакви - данъчни, топлофикация, междуфирмени :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”