Имам чуството, че са криви спирачните дискове, защото като спирам, не спира плавно, ами някак си на вълни, все едно са криви колелата.
Но пък като си карам и ускорявам го няма този (д)ефект.
Възможно ли е да съм изкривил дисковете ако съм влезнал в дупка с натисната спирачка или да ходя да си направя баланс на джантите ?
Колата е B5.5 4motion комби.
Не спира плавно, криви дискове? - B5.5
Re: Не спира плавно, криви дискове? - B5.5
Почти на 100% е от дисковете колега ,имах същия проблем, при мен над 120 км.ч при спиране биеше волана много неприятно и опасно, а на ниска скорост спираше на тласъци. Ако ги сменяш си смени и накладките.
- syncro fen
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на мнение, че е от дисковете и то най-вече предните!Слагай нови и всичко ще е ОК!
Друг вариант според мен ще е захабени накладки
. По възможно е обаче това , което казаха колегите преди мен.

И аз имах същия проблем,спираше на тласъци,смених предните дискове и накладки.
Здравейте колеги!
Търсих с търсачката и намерих тази тема като най - близка до моя проблем!
Колата ми е В 5 - комби и става въпрос за следното нещо, както е описал и в първия си пост колегата - като натисна спирачката, колата не спира плавно, някак си на вълни, все едно са криви колелата. Ходих при един майстор и човека ми каза че най - вероянто имам крив диск отпред, и тъй като дисковете са видимо нови /и накладките също, така взех колата/ майстора ми каза че е възможно да се разстържат съвсем млако при стругар и да се оправи проблема! А освен това ходих и при гумаджии и ми балансираха перфектно джантите - за да съм сигурем че не е от тях.
След това ходих при едни стругари и хората ми казаха че са правили хиляди пъти тези операции с криви дискове и се оправяли нещата безпроблемно.
Та от тук произтича и следният ми въпрос - Как точно да сваля предните дискове за да ги занеса на стругарите??? - като сваля спирачните апарати ще излязат ли дисковете или ще трябва и друго да се развърта някъде???
Вие като цяло какво ще ме посъветвате, някой от вас правил ли е такива процедури и дали имат ефект?
Колата ми е В 5 - комби и става въпрос за следното нещо, както е описал и в първия си пост колегата - като натисна спирачката, колата не спира плавно, някак си на вълни, все едно са криви колелата. Ходих при един майстор и човека ми каза че най - вероянто имам крив диск отпред, и тъй като дисковете са видимо нови /и накладките също, така взех колата/ майстора ми каза че е възможно да се разстържат съвсем млако при стругар и да се оправи проблема! А освен това ходих и при гумаджии и ми балансираха перфектно джантите - за да съм сигурем че не е от тях.
След това ходих при едни стругари и хората ми казаха че са правили хиляди пъти тези операции с криви дискове и се оправяли нещата безпроблемно.
Та от тук произтича и следният ми въпрос - Как точно да сваля предните дискове за да ги занеса на стругарите??? - като сваля спирачните апарати ще излязат ли дисковете или ще трябва и друго да се развърта някъде???
Вие като цяло какво ще ме посъветвате, някой от вас правил ли е такива процедури и дали имат ефект?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да стържете дискове, свалете ги и почистете повърхността на главината, дето ляга диска. Тъй като е икономисано центроващото болтче, понякога при сваляне на колело диска се размърдва и между него и главината попада някоя мръсотия. Ръжда например. Та ефекта е като от крив диск.
За престъргването. Целият проблем е в центроването на диска. Идете при стругар, за който е сигурно, че е правил и на друг ваш познат.

За престъргването. Целият проблем е в центроването на диска. Идете при стругар, за който е сигурно, че е правил и на друг ваш познат.

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
doi4i_n написа:Здравейте колеги!
сваляш спирачния апарат и бой с чука диска пада ,е понякога повече бой с чука щото е клеясал за главината,117 лв струва комплекта в http://www.euro07.bg/index.php не се занимавай с струговане ами ги смени за да не

ulipet написа:doi4i_n написа:117 лв струва комплекта в http://www.euro07.bg/index.php не се занимавай с струговане ами ги смени за да не
Попринцип това е най-добрия и правилен вариент колега.
Но дисковете са наистина почти нови и ако след пристъргването ми искарат 10000-15000 км. все файда нали, пък и честно казано доста се поохарчих с обслужването и затова на тоя етап прибягвам към компромисни варианти.
Да ви се похваля колеги!
Дисковете станаха перфектни и сега колата спира както си трябва без тласаци и вълни. За цялата процедура дадох 15 лв на стругарите, а дисковете си ги свалих сам - като откачик спирачните апарати те направо си излязоха без проблем. Ако някой има подобен проблем и дисковете му позволяват пристъргване да търси добри стругари и да действа без да се притеснява.
Дисковете станаха перфектни и сега колата спира както си трябва без тласаци и вълни. За цялата процедура дадох 15 лв на стругарите, а дисковете си ги свалих сам - като откачик спирачните апарати те направо си излязоха без проблем. Ако някой има подобен проблем и дисковете му позволяват пристъргване да търси добри стругари и да действа без да се притеснява.