От извесно време се чува странно 4укане от скоросната кутия,като натисна съидинителя и спира.Реших че мойе да е аксиален лагер,смених съидинителя пълен комплект (VALEO)такъв беше и стария,без това и трябваше да се сменя макар че не бе толкова наложашто го смених,но ужи чукането си го има и то не винаги.VW POLO 98 1.0
Ако моье да ми дадете съвет от каде може да е.Мерси предварително.
Странно чукане от скорусната кутия
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Странно чукане от скорусната кутия
Не е било от аксиалният лагер ,а от демферните пружини.Но щом си сменил целият комплект ,си сменил и тях,те са на феродовият диск
Съвета ми е ...ако съеденителя работи коректно (включваш си скоростите без проблем) - не го закачай
С такъв звик купих сегачната си кола: навъртях и почти 30 000 км и звука пак си го има ,ама к'во от туй
Съвета ми е ...ако съеденителя работи коректно (включваш си скоростите без проблем) - не го закачай
С такъв звик купих сегачната си кола: навъртях и почти 30 000 км и звука пак си го има ,ама к'во от туй
- enime
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AER 1998
Един приятел които ми сменя ремаците тои е мотьор ми каза че се обирал някава хлабина.Има едно капаче на кутията от там ми каза че има нешто ама аз не го и разбрах много штот докат не го видя ми е малко трудно.То почна да се чува преди 2000-3000 км,преди тожа го нямаше.
- sub4o
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AUB 2003
enime написа:Един приятел които ми сменя ремаците тои е мотьор ми каза че се обирал някава хлабина.Има едно капаче на кутията от там ми каза че има нешто ама аз не го и разбрах много штот докат не го видя ми е малко трудно.То почна да се чува преди 2000-3000 км,преди тожа го нямаше.
OFF: Aко нямаш какво да кажеш, по-добре си замълчи!
Китайска поговорка
- enime
Ми ти колега като имаш кво да кажеш што не го направиш.
- enime
Не мисля 4е е съидинителя,заштото го смених.Наистина на стария аксиалния лагер неставаше и на феродожия диск тялото с шлиците хлопаше.Обче пак се 4ужа това чукане.
Проблема ти е в лагера на първичния вал на скоростната кутия.Не се занимавай с ремонти защтото ще ти излезе по скъпо и гаранция няма,че като ти отворят кутията ще ти я напаснат правилно.Казвам го от собствен опит.И на моята кола имам същтия проблем и вече близо 40000км. нямам проблем.Съвет от мен откажи се и от добавките само ще си дадеш парите на вятара.Примири се ,че скоростните кутий на масовите VW са си слабото им място,а и немеца не е мислил,че тази кола ще се кара 300000-500000 км.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”