VW Polo-пак тия обороти!!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW Polo-като позагрее и почват оборотите да играят и не ...?

Мнениеот maslinkov » Пет 13 фев 2009 9:06

Аз съм със същият двг. и имах същият проблем - сменяш температурния датчик, евентуално ако не се оправи, слагаш на крачето към компа 262 ома съпротивление за да си "мисли" че температурата е 70гр. /той после ще разбере че го лъжеш след около 2 месеца/ и ако пак играят на загрял двг. леко на ръка си връщаш предварението докато играенето изчезне. Стига с тия дросели че са скъпи, а не е сигурно че те са виновни. /провери го като на загрял двг. задържиш с педала 2000 об/мин. - ако ги държи стабилно, нищо му няма. Пък и да не става той трябва да жужи постоянно, щото компа не може да го управлява ефективно. В е-веу е пълно с дросели втора употреба, явно сменяни без причина от собствениците./Успех!

Потребителски аватар
enime
Автомобил: VW POLO
Двигател: AER 1998

Мнениеот enime » Пет 13 фев 2009 17:54

Интересното е че задарйаь педала на гаста на 2000 оборота но не се променя6е ништо.Маи ште жзема да го почистя отново,тогажа малко се поопражят нештата за извесно време.Ама тжа не е решение според мен.

Потребителски аватар
enime

Мнениеот enime » Съб 14 фев 2009 8:19

Хаиде колеги няма ли някои които би могал да ми помогне :077:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 14 фев 2009 11:22

enime написа:Хаиде колеги няма ли някои които би могал да ми помогне :077:

Добре де, а ти защо не ми вярваш и да опиташ това което ти предлагам? Каква помощ друга очакваш? Предложих ти да се видим и да сравним колите - тогава ще знаеш кое краче на темп. датчика е за компа и остава само да му сложиш съпротивлението/262/ и после, ако се налага да върнеш малко центровката към себе си. От това по - голяма помощ....с 4стотинки за съпротивление.....и малко "труд" от тебе....здраве му кажи. Впрочем ако искаш, можеш да минеш и по трънливия път - сменяш всичко, което може да ти даде тези симптоми - реле- регулатор на напрежението, Ламбда сонда, температурен датчик и тпс/дросел и да не забравиш вакуумите и центровката /лошо е че за нея се сещаме последно/. А между другото защо не почниш с нея? Върни я малко и виж как ще е - може да нямаш нужда да си вдигаш оборотите.
Ако не помогни , обади се да пробваме предния вариант. Явно на клапата ти нищо й няма - кво ще я "изтриваш" от почистване.Успех!

Потребителски аватар
enime

Мнениеот enime » Съб 14 фев 2009 13:50

Маслинков казжа6 кога и ште ги сражним с твоята.М/у другото преди малко взеь една клапа и ште видя да я пробвам.Първо шпте сравня номерата дали са саштите.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 14 фев 2009 15:05

ОК, значи тръгваш по трънливия път. Тогава сравни само номерата - буквите D,F, FA са взаимозаменяеми.Но като слагаш "новата" клапа смени и гумения уплътнител под нея /ще ти го изпишат за 12-13лв. "от Германия"/В руския сайт се препоръчва подмяната му при всяко снемане на клапата. След това като дадеш на контакт, изчакай преди да запалиш да престане да жужи клапата. И ни дръж в течение за ефекта, а за срещеата ще я уговорим като се постопли и ако все още не си решил проблема.

Потребителски аватар
enime

Мнениеот enime » Съб 14 фев 2009 15:26

Сега жидяьме сбрат ми и 4е има пукнатина на бубината на комутатора.Пиша го вав вразка с това 4е колата сяка6 и не иска да се изфурсира и патка понякога(брат ми вика че от бобината ште да е,заштото се губел част от тока.Вика че за сега жаржи докато не здаде багажа нацяло.Според вас може ли да е от бобина?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 14 фев 2009 15:53

Ох, и оттам съм минал - сложихме друга и пак така с оборотите. Пробвай с друга втора употреба и ще разбереш - поне се държи само на два болта и кабел.

Потребителски аватар
enime

Мнениеот enime » Съб 14 фев 2009 16:22

Аз имах предвид за бобината вав вразка с това че нешто не иска да се форсира сякаш нешто от тока,затова казвам че бобината мойе да има нешто обшто с това.Иначе за оборотите евентуално си остава дросел или термо датчик.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Re: VW Polo-пак тия обороти!!!!

Мнениеот Uneek » Съб 14 фев 2009 21:06

Пробвай с чистене на дросела първо - може и да се оправи ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”