10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 08 авг 2008 11:00

Интересна тема :!:

Аз подпитах познати, който са в бизнеса с горивата. Това, което получих като отговор ме изненада. Според тях измама с количество гориво в колонката, да промениш начина по-който се отчита сипаното гориво, е много трудно почти не възможно, защото колонките били електронни.

Но! :) тука вече стана интересно... Най-лесния начин на измама е да накараш колонката да глътне въздух. Получавало се при спирането на самата колонка. Резултата е 1-вия който сипва от тази колонка му се отчита повече количество. Или казано по друг начин сипваш си и въздуха и бензина.

Та на базата на това, което Аз дочух, ще си позволя Аз да ви дам един съвет, пък вие си решавайте дали да се вслушате.
Това, което аз бих правил от тук нататък е Да зареждам Само на колонка, на която съм видял че преди мен сипва друг.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Пет 08 авг 2008 11:15

Това не знам до каква степен се проявява, но аз точно миналата седмица сипвах рано сутринта и свърши бензина. Точно паркира цистерната и вкара маркуча и взе та потече. Като нямаше бензин, нищо не отчиташе, а като почна да отчита си течеше каквото трябваше.
Хубаво че в тази тема има и хора които са в бинзеса, може ли някой да ми каже как една цистерна има 3 различни маркуча за различните горива, върте разделена ли е?

Потребителски аватар
D'oh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот D'oh » Пет 08 авг 2008 13:27

на бургас като излизаш нали има 1 Лукойл и тарикатите сипали 32 литра газ в 30 литра ботилка , а газаджията каза че 28л. максимум !
а бе праат каквото си изкат в тая държава , защото няма кой да се "опълчи" срещу мафиотите и към държавата

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 08 авг 2008 13:43

Мен редовно в оригинална 5-литрова туба на Шел ми наливат 6л и отгоре.А на нея си пише ясно и точно МАКС 5л, което значи до ръба на гърлото.Аз обаче като типична българска овца винаги си мълча и си плащам. :oops: А не трябва така.Следващия път ше се нахъсам и ше го изям с парцалите управителя, ама кво от това?Най-странното е че при по-големи количества не лъжат.Само при малки, които са и най-разпространени.

ПП Не забравяй и остатъците по маркуча, който никак не е къс и винаги остава пълен с бензин, но пък от друга страна и преди да си заредил е бил пълен...абе незнам...

Потребителски аватар
Stiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiks » Пет 08 авг 2008 14:37

затова че надигаите тубите дето сте си ги купили на черно ако ще и на същата цена като на бениностанцията ама по 10 литрово шише ще е 10 8)

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пет 08 авг 2008 15:19

T.Spark написа:Има камери. Снимат номера.

И още нещо...има и други номера...това е ключа към успеха ! ;)

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 09 авг 2008 10:14

Lizard написа:Интересна тема :!:

Аз подпитах познати, който са в бизнеса с горивата. Това, което получих като отговор ме изненада. Според тях измама с количество гориво в колонката, да промениш начина по-който се отчита сипаното гориво, е много трудно почти не възможно, защото колонките били електронни.

Но! :) тука вече стана интересно... Най-лесния начин на измама е да накараш колонката да глътне въздух. Получавало се при спирането на самата колонка. Резултата е 1-вия който сипва от тази колонка му се отчита повече количество. Или казано по друг начин сипваш си и въздуха и бензина.

Та на базата на това, което Аз дочух, ще си позволя Аз да ви дам един съвет, пък вие си решавайте дали да се вслушате.
Това, което аз бих правил от тук нататък е Да зареждам Само на колонка, на която съм видял че преди мен сипва друг.
По лесно нещо от това да пипнеш електрониката няма! От там идват дивотиите,а колкото за въздуха там може да те излъже 10-20 млтр.което е нищожно.Значи да знаете,има доста некоректни бензиностанции които наливат по малко от колкото е заложено по закона,а той е:Разликата може да е +- 120мл.на 20лтр.Така че по, закон могат да ти налеята 120мл.по малко,но бензиноколонката е с електронно и механично управление,така че,никога не може да се постигне перфектаната точност.Отделно някоя колонка можеда се разцентрова и докато я усетят, бензиностацията може да се набута или да остане излишък.Абе...

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Пон 11 авг 2008 9:01

В петък в газовата ми бутилка която събира около 28-29литра ми наляха на ШЕЛ за 44 лв :shock :shock
Вчера на Лукоил ми наляха от изцяло празна бутилка до горе за 40 лв...т.е 35 литра при положение че на еко и на петрол повече от 29 литра не са ми слагали...

Просто положението у нас е трагично..Всеки те цака за нещо...

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: 10 = 11.6? Според OMV - да.

Мнениеот Дашо » Съб 14 фев 2009 14:49

Мисля че тук е подходящо място за следващия ми пост:
Сутринта като се прибирах към Перник, заредих газ, в ЕКО-то, на Околовръстното след Малинова долина. Газовата ми бутилка е 20 литрова.Беше празна и аз я напълних до горе. За моя най-голяма изненада побра 27 литра :shock :shock :shock :shock . Най-много до сега (от 2 години имам АГУ) са ми сипвали 22 литра, но това го отдавам като причина че газта, нали се свива и може да се побере повече. Но чак толкова никога не съм пълнил. За сравнение мога да кажа, че на ЕКО-то на Горнобански път винаги когато съм сипвал, а ми е била празна бутилката, съм пълнил най-много 19,8 литра. :shock
Въпроса ми е-работи ли КЗП през Събота и Неделя и какъв им е телефона? Аз имам касова бележка от ЕКО с която да докажа колко съм заредил.
Не ми е за тея 4-5 лв. които съм дал в повече. Постоянно харча пари за други глупости.Но това че при мен сипаха 27 литра в 20 литрова туба ме издразни. Защото някой друг може да зареди повече и съответно да го прецакат с повече, а и не виждам защо трябва да пускам аванта на някой който ме смята за балък :!:

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Съб 14 фев 2009 15:09

добре като в 10 литрова туба ти сипят 12 литра примерно , защо не платиш за 10 литра ... искат ти за 12л нали ,а дали са налели 12л никой не знай

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 14 фев 2009 16:37

Дашо написа:...
Виж колко км ще изкараш със зареденото гориво и пак ще си поговорим.
И аз имам една такава случка, но явно количеството е било точно, изкарах доста повече км тогава.. ;)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 14 фев 2009 16:47

vasstop написа:
Дашо написа:...
Виж колко км ще изкараш със зареденото гориво и пак ще си поговорим.
И аз имам една такава случка, но явно количеството е било точно, изкарах доста повече км тогава.. ;)

ОК, аз си изчистих дневния километраж и ще видя колко ще изкарам.
Но говорих вече и с КЗП, те ме препратиха към една агенция с коятоще товоря в Понеделник :wink:

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Съб 14 фев 2009 17:01

Само се оплакване от всичко / нашата България била виновна, само тук било така / .
Ами замислете се кой е виновен за това - Ние ... ние сме си свикнали така, добре ни е така, просто българинът е свикнал да се оплаква винаги от всичко.
Пример: Полицията била корумпирана, но като ни спрат се молим да попаднем на точно такъв, какъвто ни бил виновен преди минута.
Същата работа с бензиностанциите - сега са ни виновни, но утре ставащ управител на ОМВ и търкаш ръчички докато бедния човечец се чуди защо бутилката му взела 2 литра повече.
Такава ни е България, такива сме си и ние ...
Мнението си е мое, действителността може и да е друга .... :)

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот strqsko » Съб 14 фев 2009 17:17

Plehi написа:
Vizor написа:Абе.. виж как ти е конструиран резервоара и пак пиши тука ;)
стига така ! пасат б3 колко събира ? лично съм му сипвал 80+ ЛИТРА!

80+ литра :?: :?: Това повече от буса :roll:

Който иска да вярва,които иско да се смее:Б4-ката ми хваща около 90 литра,а уж е 70.Зареждам само от туби от мин. вода (10 и 11 л.).Последните 10+ литра ги сипвам около 15 мин.след първото преливане,защото като завия капачката чувам как нивото пада и като я отвия отново започвам пак да сипвам :? и така доста пъти.Идва момента в който вече цялата система е обезвъздушена и резултата е 90 л.( +/- 3-4 л да има няква разлика от тубите ама не вярвам).След 300 +км. стрелката на таблото още ми е закована на макс.Ако зареждам на безиностанция е нормално и 100 да покаже :wink:

Потребителски аватар
jeriko
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000

Мнениеот jeriko » Съб 14 фев 2009 18:13

за съжаление навсякъде гледат дате :seeex назависимо дали на бензиностанция или на друго място всеки си гледа далаверата и не мисли за другия

Върни се в “ОФФ-Топик - други”