луфт на скоростния лост
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
луфт на скоростния лост
голям луфт на скоростите - голф3 1.6 101к.с.74kw AEK помощ??!?!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: луфт на скоростния лост
Ремонтен комплект тампони и втулки по лостова система.Ако смениш всичко с неоригинални чаркалаци - около 60 лева...
Има търсачка,поровичкай с нея.
Ако питаш по магазините за рем.комплект направо казвай,че е за двигател 1.8,защото все още много продавачи като кажеш 1.6 ти дават рем.комплект за двигател АБУ,а там е друго...
Има търсачка,поровичкай с нея.
Ако питаш по магазините за рем.комплект направо казвай,че е за двигател 1.8,защото все още много продавачи като кажеш 1.6 ти дават рем.комплект за двигател АБУ,а там е друго...
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
намерих едно комплектче втулки и тампони,но като гледам щангите по тях има още много пластмасички които ги няма в това комплектче ,ако можеш пусни ми снимка ?!?!да знам какво да търся,щом в магазините не знаят?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам снимка.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
за този комплект ли става дума ?!?!!,снимката я "откраднах" от колега във форума!!
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
overapac написа:
за този комплект ли става дума ?!?!!,снимката я "откраднах" от колега във форума!!
Точно това ограденото ти трябва!!!
Аз го сменях преди около година 15лв...
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
11 лв. в ауто+ преди две седмици купувах за един колега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Основните източници на луфт на скоростните лостове на 1.6 AFT/AEK и 1.8 бензинените са:
1. Вилката със силиконовия тампон - навремето беше около 19 лева,неоригинал.Ако той не е в ред се получава луфт напред-назад във лоста.
2. Шарнирът, в който е поставен и лагерува лоста,вътре в купето - и той някъде 20 лв,неоригинален.
3. Другия ексцентричен шарнир,в който лагерува щангата,вътре в купето.Сменя се трудно.
4. Двата оранжеви тампона - единия стои на една стойка,закрепена с 2 болта за кормилната рейка,другия е в купето,почти до края на щангата,която сменя скоростите.Самия тампон се държи от 1 ламаринка с 2 обикновени нита,затова в рем.комплекти има 2 нита.Сменят се,но е изнервящо и то доста.
5.Другите тампончета на лостовата система - тръгнеш ли да сменяш,ще смениш и тях.Всичките те струват към 9 лева,неоригинални.
Без канал и без условия за лягане под колата препоръчвам да не се започва смяна на оранжевите тампони,щото......не става.За да се извади щангата,която сменя скоростите най-добре е да се разкачи катализатора
,да така е.Мисля,че може да се мине и без това сваляне,но аз не го смених,защото не виждам как може да стане номераа,кат. не ми се сваляше.
Въобще работата по смяната на тия анджъклами не е кой знае колко трудна,но е адски изнервяща и за сам човек без условия е направо ужасна.
Мисля,че темата за луфтовете на тоя лост е изчерпана,единственото,което може да се добави е снимки със смяната - ако някой има да качва.
1. Вилката със силиконовия тампон - навремето беше около 19 лева,неоригинал.Ако той не е в ред се получава луфт напред-назад във лоста.
2. Шарнирът, в който е поставен и лагерува лоста,вътре в купето - и той някъде 20 лв,неоригинален.
3. Другия ексцентричен шарнир,в който лагерува щангата,вътре в купето.Сменя се трудно.
4. Двата оранжеви тампона - единия стои на една стойка,закрепена с 2 болта за кормилната рейка,другия е в купето,почти до края на щангата,която сменя скоростите.Самия тампон се държи от 1 ламаринка с 2 обикновени нита,затова в рем.комплекти има 2 нита.Сменят се,но е изнервящо и то доста.
5.Другите тампончета на лостовата система - тръгнеш ли да сменяш,ще смениш и тях.Всичките те струват към 9 лева,неоригинални.
Без канал и без условия за лягане под колата препоръчвам да не се започва смяна на оранжевите тампони,щото......не става.За да се извади щангата,която сменя скоростите най-добре е да се разкачи катализатора

Въобще работата по смяната на тия анджъклами не е кой знае колко трудна,но е адски изнервяща и за сам човек без условия е направо ужасна.
Мисля,че темата за луфтовете на тоя лост е изчерпана,единственото,което може да се добави е снимки със смяната - ако някой има да качва.
Последна промяна от andro_ на Нед 15 фев 2009 15:15, променено общо 1 път.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за изчерпателните отговори!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добавих една схема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”