Нощувката все още се уточнява. Много зависи колко хора ще заявят участие. Има добри предложения до към 35 места, но от там нагоре става сложно. Затова и трябва на този етап да се търси нещо по-голямо, за да се съберем всички, а не да сме разпръснати на различни места.
Едва сега мога да пиша относно нуждите на дома, тъй като последните два дни бях в постоянно движение ...
В домът са настанени от скоро няколко деца от Могилино. Всички мисля знаете, че това са деца със специални нужди. Основен въпрос е рехабилитацията им и възпитаване на най-елементарни двигателни навици дори, да не говорим за изоставането във физическото им развитие поради липса до скоро на каквито и да е грижи в тази насока. Ето защо, до момента са оборудвани зали за занимания (на които по-късно ще има снимки), оборудвани с всякакви уреди. За рехабилитация на децата с най-сериозни проблеми, е необходимо използването на хидромасажна вана.
Бюджетът на дома обаче не е достатъчен за закупуване на хидромасажна вана и ремонт на помещението, в което ще се постави. Точната сума тепърва ще се уточнява - цена на самата вана, както и сумите за подмяна на тръбите, нови плочки, нова дограма. За тях най-важен е въпросът със закупуването на ваната, тъй като е по-голяма сума, която трябва да се даде наведнъж. За ремонт на помещението могат да отделят по-малки суми от бюджета си, но и те няма да са достатъчни.
Също така, основното средство за придвижване на децата до лагери и други мероприятия, е служебен бус. И тук идва най-интересното -
Volkswagen Transporter!!! При това автоматик! Това, от което имат нужда в момента за него, е багажник, който да се монтира на покрива, за да могат да вземат повече багаж, когато пътуват на лагери. Затворен тип, ще е най-добре, но не знам до колко се намират и каква е цената им, има ли ги втора употреба. Вариант е и отворен, но не е така удобно.
Малко снимки на дома, на помещението, което трябва да се пригоди за поставянето на хидромасажната вана, както и на буса. Повече снимки ще направи колегата знайнайнай тази седмица.
DSCI0043.JPG
DSCI0045.JPG
DSCI0046.JPG
DSCI0047.jpg
DSCI0048.JPG
DSCI0049.JPG
DSCI0053.JPG
DSCI0040.JPG
DSCI0038.JPG
DSCI0039.JPG
Ето и няколко снимки на малчуганите:
DSCI0050.JPG