Мисля че имам проблем със загряването на колата. Миналата седмица смених термостат, но ефекта беше много слаб. Колата не можа да загрее за 50 км. извънградско, при условие че доста я настъпвах. Вчера я запалих пред нас и я оставих да работи на място с изключено парно, докато стигне 90 градуса. След около 15 минути, стрелката започна да се движи, и след 5-10 минути стигна до чертичката преди 90 градуса. Направи ми впечатление че доста се застоя там и вдигнах предния капак за да пипна маркучите. Забелязах, че термостата вече беше отворил, поне всички маркучи бяха топли и освен това в казанчето се вливаше антифриз от малкото маркуче най-отгоре. Реших да изчакам да видя дали ще стигне до 90 градуса, като и помагах с педала на газста от време на време. След 5 минути стигна 90, но след като пуснах парното на max., температурата спадна малко.
Според мен това не е нормално, моля някой ако се сеща какъв може да е проблема, да коментира

Най-странното е че разхода ми е между 11-12л/100 градско с бензин 95H. А, и още нещо

П.П. И със стария и с новия термостат, парното работи много добре, 5 минути след като запаля двигатела парното топли прилично.