Пружини от 6n на 2f

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
TheBoss
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A

Пружини от 6n на 2f

Мнениеот TheBoss » Нед 01 фев 2009 19:20

Въпросът ми е дали пружини от 6н ще станат на 2ф или от някои друг модел на фв ще станат и с какво преправяне?

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пружини от 6n на 2f

Мнениеот doc_j » Нед 01 фев 2009 19:57

За отпред, доколкото знам, стават пружини от Пасат Б3 1.8-моно. Само, че ще трябва да ги резнеш малко. С амортесиорите обаче не знам какво ще правиш. А и не знам защо ти е да махаш стандартното окачване на Г40, което си е Xtra!!!

За окачванто може да питаш Милен (MGM), той мисля, че беше с окачване от Голф 2.

Потребителски аватар
TheBoss

Мнениеот TheBoss » Нед 01 фев 2009 23:06

Абе то по принцип мисла да слагам спортни пружини и за това питам. Искам да го сваля малко и да стане задницатапо твурда. А може ли някои да ми обяани как върви цветовата гама при тия пружини кои цвят какво точно означава.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пон 02 фев 2009 8:29

Сертификация по цвят няма. Всеки си ги боядисва както си му скимне. И не се вкарвай в разни приключения, много сме си били главите да изнамерим от какъв модел безпроблемно (или поне почти безпроблемно) става окачването, ама такъв няма. Като искаш стабилно окачване заделяш едни (примерно) 600 лв. тъй като всичко под тази цена е много по-зле от стандартното окачване на G40.

П.П. Ако мислиш да слагаш само пружини просто забрави. Вземи си и амортесиори, 'щото така поне няма да прецакаш настоящите си и ако се наложи (а рано или късно това става) пак може да ги ползваш.

Потребителски аватар
TheBoss

Мнениеот TheBoss » Пон 02 фев 2009 16:44

Аз ще пробвам за мене си да видя какво ще стане пък после е наи лесното да ги върна старите. В гаража имам едни от г3 гти и ще пробвам с тях. Като ми хареса возията си ги оставам. :wink:

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Сря 04 фев 2009 14:41

Еее то на къде по-твърдо :lol: 2f не се славят с мека возия :P Иначе да не кажа голяма дума ама амортисиорите на 2f и Audi B3 са 1 към 1 а на Audi-то са по "яки" пружините :)

dzvera2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dzvera2 » Пон 16 фев 2009 10:17

колега
понеже скоро сменях окачване и разпитах исках спортно казада ми че
отпред става от голф 3 обаче задните са били с по друго захващане и не ставало в краина сметка си зех 4 нови газови амортесиора и си е супер така :)

Потребителски аватар
TheBoss

Мнениеот TheBoss » Вто 17 фев 2009 23:14

dzvera2 написа:колега
понеже скоро сменях окачване и разпитах исках спортно казада ми че
отпред става от голф 3 обаче задните са били с по друго захващане и не ставало в краина сметка си зех 4 нови газови амортесиора и си е супер така :)

На мене целта ми е малко друга искам предницата да падне с няколко см и задницата да стане по твърда ама така като гледам ще ми трябват пари а сега ги нямам като посъбера тогава ще си права експерименти :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”