Удавих голфа с вода......? Решено.....със снимки !!
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Удавих голфа с вода......? Решено.....със снимки !!
Да вземем да направим една тема в "направи си сам" ли, колега Ronin?
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jijibs написа:Да вземем да направим една тема в "направи си сам" ли, колега Ronin?
Ми що да не.....с тези цени по магазините
подобни решения са си направо...далавера....Re: Удавих голфа с вода......? Решено.....със снимки !!
Здравейте и от мен
Преди време и мойта бобина изгоря с комутатора.
Прибрах се с една стара маслена бобина от пежо 205 след това се набутах с 140лв за бобина с комутатор Бреми, за сега работят, но следващия път определено ще бъде някакъв инжинерно български вариянт, който ще е по одачен отколкото тия боклуци дето ги продават за суматия пара.
Сега си имам един резервен комутатор в багажника и една стара бобина, самодето бобината се разтече така, че ще търся друга.
Интересно ми е каква е причината да горът.
Мотора ми е 1,8 ААМ.Старата изгоря по път за село добре, че беше в началото на селото че ако ме бехе оставила някъде из провинциалната пустош малиииии...
Преди време и мойта бобина изгоря с комутатора.
Прибрах се с една стара маслена бобина от пежо 205 след това се набутах с 140лв за бобина с комутатор Бреми, за сега работят, но следващия път определено ще бъде някакъв инжинерно български вариянт, който ще е по одачен отколкото тия боклуци дето ги продават за суматия пара.
Сега си имам един резервен комутатор в багажника и една стара бобина, самодето бобината се разтече така, че ще търся друга.
Интересно ми е каква е причината да горът.
Мотора ми е 1,8 ААМ.Старата изгоря по път за село добре, че беше в началото на селото че ако ме бехе оставила някъде из провинциалната пустош малиииии...
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Горят щото са с тънък тел....и оттам при евентуален пробив на искрата се претоварва комутатора(и аз незнам защо а трябва да знам !! )....и така.....лошо лаково покритие....евтения....
При мен след смяната на бобината ми се прецака и комутатора....ама нормално...и той зор е видял....мерих старата бобина(оригиналната) и е с съпротивление 0.3 ома а новата е с 0.39 ома....т.е не претоварва комутатора а го разтоварва...даже сложих една навивка от кантал с съпротивление 1 ом...за да съм сигорен....но явно си е заминал инъче колата пали но неможе да се изфорсира след 2000 оборота искрата спира и такива работи...в събота ще сменям и него.....инъче бобината хвърля яка искра....
При мен след смяната на бобината ми се прецака и комутатора....ама нормално...и той зор е видял....мерих старата бобина(оригиналната) и е с съпротивление 0.3 ома а новата е с 0.39 ома....т.е не претоварва комутатора а го разтоварва...даже сложих една навивка от кантал с съпротивление 1 ом...за да съм сигорен....но явно си е заминал инъче колата пали но неможе да се изфорсира след 2000 оборота искрата спира и такива работи...в събота ще сменям и него.....инъче бобината хвърля яка искра....
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
rahwin написа:Мойта като умря и ме остави една неделя вечерта насред пътя в най-големия дъжд на 200км от нас,в Левски едно момче в някакъв сервиз ми я смени с няква негова втора употреба оребрена.Незнам каква е и от какво е сваляна,но от тогава нямам никакви грижи.Ако не забравя,ще я снимам и ще я покажа.
от ауди е оребрената - те се охлаждат и не гърмят като пуканки
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това с тази голяма бубина е умна идея, но искам да ви запитам за чии ги миете тея двигатели толко често? При всяко миене има риск да намокриш нещо или да вкараш вода кадето не трябва! Аз моя мотор съм го мил веднъш и скоро няма да го правя пак.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми мене ме кефи като дигна капака да видя че имам двигател,че скоростната кутия блести с цвят на алуминий......че мотора е като излязъл от завода...че аз и купето отдолу мия няколко пъти в годината..........особено зимата.....имам възможност....всичките си коли къпя .............редовно..Само да ми видиш сиида.......

- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ееее браво много е красива и мойта беше такава но ми казаха че да е красиво е хубжаво но по-полезно е ес ане се мокри и спрях
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Ronin написа:Ми мене ме кефи като дигна капака да видя че имам двигател,че скоростната кутия блести с цвят на алуминий......че мотора е като излязъл от завода...че аз и купето отдолу мия няколко пъти в годината..........особено зимата.....имам възможност....всичките си коли къпя .............редовно..Само да ми видиш сиида.......
Колега аз съм със същият мотор АБУ но на място като му подам рязко газ първо се зачудва и след това се изфорсирва същият номер го прави и в движение. случаино да си имал такув проблем!

- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Дааа минал си тънко само е бубината - аз след такова миене - 20 дена ходене по мъките и смяна на свет нещо датчици докато се оправи - това беше на Опел ама.....оттогава без миене!Само парцалчето.... 
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен само като е студена......на ниски обороти като дам рязко газ(педала до ламарината) и даже леко прекъсва и даже гърми понякога през филтъра...но само като е студена...след 1-2 мин...работа на място е пушка....това също ми направи впечатление че го прави с 100 октана бензин ...бях нацепил в резервоара....В момента с нов комутатор е екстра...пак е на хорото....
Ronin написа:Ето я перфектната бобина...за 15 лв....без ддс......![]()
![]()
Уважавам търговците на авточасти но тук е момента да ги поздравя....най-евтината бобина по магазините беше 88 лв...без гаранция някаква неизвестна...цените средно бяха около 135 лв...Тази бобина е доста по едра(тежка) има една година гаранция без условности....и даже ако гаранцията е изтекла завода си ги изкупува ако им я занесете...тази бобина дава видимо по мощна искра и очаквам след около 2000-5000 км. да сменя централния кабел до капачката...на другите ми коли така стана поради мощната искра и остаряли кабели....а от завода ми казаха че напрактика нямат повредена бобина защото медния тел за намотките е два пъти по дебел от оригиналните...завода е автоелектроника Пловдив...все още държавно предприятие с руско участие.....такива бобини съм сложил около десет като 3 от тях са на мои коли преди 7-8 г....аз лично съм възхитен от тях.......
Одеве я монтирах като комутатора го сложих под бобината,само резнах ония четирите дето стърчат ....получи се чудесно на оригиналните крипежи....пробвах я на максимално скорост,работа на място и ускорение...няма забележки...не се лъжете да давате луди пари за ментаци по магазините...това е бобината.....работа за 20 мин.....за тези бобини аз разправям от години ама никой не ме слуша....
Ето го сайта на фирмата http://www.ael-bg.com/index.html
Това много ми хареса. Мисля да си направя и аз такава. Преди да купя бобината обаче искам да тествам дали комутатора ми работи.
Някои има ли идея как мога да разбера дали комутатора от развалена бобина работи?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”