Училищни ядове

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Училищни ядове

Мнениеот Жоро » Пон 16 фев 2009 19:39

Дъщеря ми е ученичка в четвърти клас и в рамките на десетина дни директорката два пъти й прави забележка за дългата коса - да я връзва или да я постриже.Дали неволно или не,но асоциирам с времето преди 1989г.,когато аз лично приличах на маймуна,тъй като не ми отиваше къса прическа.По принцип съм солидарен с учителите - мисля,че наистина не им е лесно с днешните ученици.Ще се радвам ако споделите мнения и съвети - да реагирам ли по някакъв начин,да не реагирам ли или да накарам детето да си връзва косата?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Училищни ядове

Мнениеот groznika » Пон 16 фев 2009 19:42

Жоро написа:Дъщеря ми е ученичка в четвърти клас и в рамките на десетина дни директорката два пъти й прави забележка за дългата коса - да я връзва или да я постриже.Дали неволно или не,но асоциирам с времето преди 1989г.,когато аз лично приличах на маймуна,тъй като не ми отиваше къса прическа.По принцип съм солидарен с учителите - мисля,че наистина не им е лесно с днешните ученици.Ще се радвам ако споделите мнения и съвети - да реагирам ли по някакъв начин,да не реагирам ли или да накарам детето да си връзва косата?

Ти още ли си тук вместо пред кабинета на директорката?
Къде по дяволите пише кой с каква коса да ходи на училище и от къде на къде ще правят забележка на невръстното дете?
На твое място бих си поговорил доста с тази директорка!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 16 фев 2009 19:43

няма как да я задължат да прави каквото и да е с косата си :roll: все едно да ми кажат на мен да не ходя с къси панталони, защото имам косми по краката :lol:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 16 фев 2009 19:44

Жоре..
утре с мокасини и розова поличка.
че ще ти правим забележка mhihi

пп. колега не виждам как позволяваш такова нещо...
та тя момичето има коса не носи атомна бомба в училище.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пон 16 фев 2009 19:50

Според мен ако другите деца ходят защо не и тя да ходи с варзана коса.Но ако е некво правило само за нея естествено че няма да и е приятно чувството.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пон 16 фев 2009 19:52

Веднага разговор с директорката! Но лекичко, за да не го връща на детенцето после.

Кое училише е това?

Потребителски аватар
princo
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 1.8T Quattro 1997

Мнениеот princo » Пон 16 фев 2009 19:57

И според мен е неправилно да се прави забележка за косата.Мина това време когато се правиха забележки за такива неща.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 16 фев 2009 20:01

а ве и това с "отмина времето когато"...не ми харесва...утре може да се направи забележка за внасяне на биричка в час и някой да каже "е отмина му времето"
...
говори първо с жената и ако наистина има ОСНОВАТЕЛНА причина да изисква такова нещо мисля че ще трябва да склониш.ако останалите родители склоняват да правят такива фешън интервенции не бъди черната овца.
иначе ги мачкай с валяка mhihi :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 16 фев 2009 20:04

mmm на нас в техникума, ни беше забранено да ходим с дълги коси, то не че аз съм с дълга, де....а и лятото няма къси панталонки ;)
ама мен лично това ме кефеше, и то щото на мен ми беше все тая, ама на другите им беше гадно... нещо като в казармата :lol:

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 16 фев 2009 20:15

Тия па, да погледнат какви олигофрени има по училищата и да се позанимават с тях, да не се занимават с момичето и да се правят на много стриктни. Директорката сигурно пак е някоя дърта скрофа със самочуствие (кавито са повечето директорки, моите неможех да ги понасям)и се прави на интересна. Моят съвет е да отидеш, да говориш с нея и да се опиташ да разбереш какви са точно мотивите за тези и нейни изисквания към твоето дете. Какви са тия комунистически приоми? :screwy

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пон 16 фев 2009 21:29

Всеки може да си ходи на даскало с каквато си коса иска :wink: Едно време бях с ~50см коса (метълска работа) и директора все ми повтаряше да я отрежа, но така и не стана на неговото, просто нямат право да ти нареждат да си отрежеш косата :deal

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 16 фев 2009 21:49

bomber написа:няма как да я задължат да прави каквото и да е с косата си :roll: все едно да ми кажат на мен да не ходя с къси панталони, защото имам косми по краката :lol:

Вики недей така щото при мене в Киров беше забранено да се ходи с къси панталони и с шапки вътре в училището. Така че да не ти се вижда много невероятно :wink:
Колкото за момиченцето на колегата-не знам. Ако го има записано като изискване в Правилника за вътрешния ред на училището - няма какво да се направи. Не гледам на подобен род порядки, като на комунистически. И на запад има определени изисквания в училищата. Макар че точно да се правят проблеми на толкова малки деца и то пък момиченца, не ми изглежда правилно. Ако директорката е искала да налага подобни правила, особено в случай с такива малки деца, е хубаво директно с родителя да говори - иначе единствено ще травмира детето.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 16 фев 2009 21:51

Благодаря ви за отзивчивостта!Дъщеря ми реши да си връзва косата,а аз да говоря с директорката...за движението на Земята около Слънцето :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 фев 2009 22:39

Най-правилното решение :да:

Нека директорката да знае, че не толерираш подобно отношение към детето, но пък е добре самото дете да има някакъв респект от преподавателите и директорите си, иначе след 3-4 години не можеш да я спреш.

Голяма част от проблемите в съвременните училища се дължат основно на семейството - при подобна невинна ситуация примерно, ако кажеш на щерката "Абе да си гледа работата тази директорка, ти ще ходиш както ти е кеф, щом аз разрешавам", какво се случва, когато щерката е вече на 14-15-16 години и стане въпрос за нещо сериозно, дали ще послуша директорката?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 16 фев 2009 23:14

bomber написа:няма как да я задължат да прави каквото и да е с косата си :roll: все едно да ми кажат на мен да не ходя с къси панталони, защото имам косми по краката :lol:

Еми ако искаш да учиш в "КИРОВ" да речем, не можеш да влизаш в училището с къси панталони.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”