Мусура е безцеремонно прав!
А относно дългите коси- това наистина може да бъде обособено в правилник за вътрешния ред на конкретното училище. Мисля, че имат това право.
Училищни ядове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Училищни ядове
а в ВСУ (варненски свободен университет) ни забраняваха да ходим по плувки и джапанки на изпити и лекции , щото винаги след плаж се отбивахме в унито
според мен диалога с шефката е най-доброто решение
според мен диалога с шефката е най-доброто решение
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Ако не стане с разговор да се изсипем 40 голфа пред даскалото?
- Night_elf
- Рошаво мазало
- Автомобил: Vw Golf V
- Двигател: 1.9 TDI BKC
Комунистическо време ... баси ?
Каква основателна причина ще има Другарката за да си връзва косата детето ? Ми извинявай ама .. глупаво е ..
Живеем в свободна държава ...
Каква основателна причина ще има Другарката за да си връзва косата детето ? Ми извинявай ама .. глупаво е ..
Живеем в свободна държава ...
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ма свобода е едно, а свободия друго!
Да ходиш по бански и джапанки в учебно заведение не е нормално според мен.
Както колегата каза, всяко училище си има правилник, който трябва да се спазва.
Аз например съм завършил Киров, и там не можеше да се влиза с къси поли и къси панталони.
Аз например съм завършил Киров, и там не можеше да се влиза с къси поли и къси панталони.
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
AmW написа:Ма свобода е едно, а свободия друго!
плувки , не бански
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Къси панталонки ли ще рече това ?
Както и да е всъщност.Не ми се вписват двете неща и според мен е напълно разбираемо.
А ако слуаят при колегата е такъв, че няма правилник забраняващ дълтгата коса, и директорката просто изисква това щото не и харесва, тогава има проблем да.
Както и да е всъщност.Не ми се вписват двете неща и според мен е напълно разбираемо.
А ако слуаят при колегата е такъв, че няма правилник забраняващ дълтгата коса, и директорката просто изисква това щото не и харесва, тогава има проблем да.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Най-правилното решение![]()
Нека директорката да знае, че не толерираш подобно отношение към детето, но пък е добре самото дете да има някакъв респект от преподавателите и директорите си, иначе след 3-4 години не можеш да я спреш.
Голяма част от проблемите в съвременните училища се дължат основно на семейството - при подобна невинна ситуация примерно, ако кажеш на щерката "Абе да си гледа работата тази директорка, ти ще ходиш както ти е кеф, щом аз разрешавам", какво се случва, когато щерката е вече на 14-15-16 години и стане въпрос за нещо сериозно, дали ще послуша директорката?

Koмунизъм, диктатура, сталинизъм - както искате така го наречете. Факт е обаче, че днешните училища и ученици са тотално профанизирани най-вече поради липса на контрол. Прост пример - (малко офф) - преди една година в елитно русенско училище се разигра следната случка - едно "лайно" си позволило да малтретира съученик, който явно си е по-захлюпен, и то как - смъкнали му гащите и му наврели един химикал отзад и го снимали с телефона. След разигралата се случка родителите на проявилият се "юнак" са извикани и те, понеже си обичат лайното, го защитват и скачат на учители, директори...... Просто нямат респект... А и понеже от Организация за правата на детето пазят учениците, на това не могли да му сложат наказание по-голямо от следното - предупреждение за изключване до края на 1-я срок. Юбрееееееее, курорте, всички да вървят да се разправят с учителите (вярно, че сега 90 % от тях не струва) и с директорите...... Проста тая институция "училище" е омазана и опикана отвсякъде...... Всеки си мисли (да ме извинява за цитата колегата, ама е подходящ), че може да закара "40 голфа" пред училището или да отиде и да се кара с всички там...... Не заемам ничия страна, идеално познавам и двете - да си ученик и да си учител (не съм второто, но смея да твърдя, че наблюденията ми са прекалено големи и близки). Вярно е, че има идиоти учители и директори, НО ТЯБВА ДА ИМА КОНТРОЛ И РЕСПЕКТ! Поне в елитните училища - който не му харесва - частен учител и у тях. В България образованието е безплатно, най-малкото с това може да се съобразяваме и да не го приемаме за даденост, както повечето хора си мислят, че е .
П.С. ЕВАЛА НА МАЛКАТА, ЧЕ Е РЕШИЛА ДА СИ ВРЪЗВА КОСАТА!!!! ЛИЧНО ЗА МЕН ТОВА Е МНОГО УМНА ПОСТЪПКА - СПЕСТЯВА ТИ РАЗПРАВИИ!
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Голяма част от проблемите в съвременните училища се дължат основно на семейството - при подобна невинна ситуация примерно, ако кажеш на щерката "Абе да си гледа работата тази директорка, ти ще ходиш както ти е кеф, щом аз разрешавам", какво се случва, когато щерката е вече на 14-15-16 години и стане въпрос за нещо сериозно, дали ще послуша директорката?
Много добре казано - не трябва да се накърнява авторитета на учителите пред детето. Иначе....абе колегата точно го е казал

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
ISRalien написа:Ако не стане с разговор да се изсипем 40 голфа пред даскалото?
Ще и казва така ама друг път , БЕЗ основателна причина - шанса! Подкрепям колегата горе...
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги какво ще кажете, да върнем времето когато в училище са мерили косите с клечки, гледали са ноктите дали са изрязани и още един куп глупости. Аз не мисля, че това е военно училище, за да казват как да си носят косите, какви са им прическите и така нататък. Наистина не съм съгласен и да ходят като плашила на училище - с ярки на цвят (червено и зелено) коси или пънкарси прически, но да накарат детето да ходи с вързана коса, вместо с пусната, ще имат много здраве. Право при директорката, недей казва на детето как да си носи косата, защото от тук ще се почне, после някой КОНСЕРВА-тивен директор може да му каже да си остриже главата и сума други работи. Не живеем вече в комунизма. Не съм съгласен с колегата който каза, че детето трябва да има респект към учителите и заради това да си връзва косата. Уважението на ученик към учител се печели по коренно различен начин,а не от това да казва как да ходи на училище. Щом не пречи на никого, да ходи и с коса до кръста ако иска.
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Прави сте, че вече не сме в комунизма. То и училището не е задължително.
Стиви Джи написа:Прави сте, че вече не сме в комунизма. То и училището не е задължително.
Е (задължително)!
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен може и да и пречи косата ако и по дълга, например като пише да и пада на листа. По добре поговори с директорката, сигурно има нещо предвид.
Иначе и аз учих една година в Киров
ходи от дясно, кичи се със лепенки, панталони незнам си какво!
Аз бях по свободолюбив и не се разбрахме нещо и се преместих още след първата година.
Но от там ми останаха няколко навика.
Например имам навика винаги като ставам от стол да си го пребирам до масата.Не ни пуснаха да излезнеме докато не си подредиме стаята. И найстина ти е много по приятно да влезеш в някое подредено помещение после.
В университета и по заведенията 90% не си пребират столовете към масите, а само ги побутват за да минат. Резултата е че все едно са минали 100 говеда.
Иначе и аз учих една година в Киров
Аз бях по свободолюбив и не се разбрахме нещо и се преместих още след първата година.
Но от там ми останаха няколко навика.
Например имам навика винаги като ставам от стол да си го пребирам до масата.Не ни пуснаха да излезнеме докато не си подредиме стаята. И найстина ти е много по приятно да влезеш в някое подредено помещение после.
В университета и по заведенията 90% не си пребират столовете към масите, а само ги побутват за да минат. Резултата е че все едно са минали 100 говеда.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”