Не пали...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не пали...

Мнениеот lucky7o » Пет 06 фев 2009 20:00

Голф 3 гти 8в
Колата си върви няма никакъв проблем,спирам за малко до магазина тръгвам да си ходя и ... Колата върти бензин има от началото първите няколко пъти припали за момент и угасва.Сега вече не иска и да припали.Ток отива до свещите,според мен не стига бензин.Моля за съвет 8)
Благодаря

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Не пали...

Мнениеот Бързият » Пет 06 фев 2009 20:50

Закачи я на VagCom , но мисля че проблема е в прословутият температурен датчик :да:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 07 фев 2009 11:02

сега на светло като я поогледах единия мъркуч за бензина се е спукан и мисля,че може да засмуква въздух и затова да не качва бензин :roll:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Нед 15 фев 2009 21:17

Продъление по темата :( Значи сменили са "нещо" без смях моля :D (едно като кутийка,като отвориш капака право отсреща под прозореца,комутатор май) ама явно не е от него,защото днеска айде пак няма палене :banghead: Свалих клемите на акомулатора след 20-на минути въртя и взе,че запали.След няма и км се едно ми свърши бензина давам гас ама ... И пак в същото положение :cry: Дайте идея какво може да е,да я запаля поне до София да я закарам,че я зарезах насред пътя (тоест тя мене) 8)

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 16 фев 2009 12:10

никой ли няма идея ??

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 16 фев 2009 12:18

Сменили са ти бобината с комутатора.
Един от възможните проблеми е това.
Провери си:

1. Състояние на палец, капачка, кабели, свещи
2. Клеморед (когато дадеш на контакт и завъртиш на стартер ти гаснат всички лампи на таблото)
3. Датчик на Хол

Аз клоня към датчик на Хол.
Ако не знаеш какво е това - потърси с търсачката и си купи семки.
Приятно четене.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 16 фев 2009 17:03

Свършиха семките,почвам да питам :) Аз доколкото тазбрах този датчик Хол като не е в ред колата не иска да пали :roll: А при мен пали и след 2-3-10 секунди гасне (понякога хич не пали де) Доколкото разбрах е в делкото,та махам дистрибутурната ма тоя палец като се е запънал не мога да го извадя вообще за да видя за какво става въпрос.Върнах си пак моята бубина с комутатора ама пак същото :roll: Пък нали има два мъркуча дето по единия идва горивото а по другия се връща,единия ми е прозрачен и като гледам бензин по него не минава...В колата има бензин,но не ходи до помпата май :roll: Ама много искам да я запаля тая кола и да я прибера в София :D

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 16 фев 2009 18:49

Не съм специалист, но на твое място бих проверил бензиновата помпа. Ако решиш да я проверяваш един съвет - опитай сам.

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот metalqgata » Вто 17 фев 2009 11:34

Ако е потопяемата помпа, която ти е в резервоара, е лесно. Вадиш я, слагаш я на акомулатора и ще се разбере. А пробвал ли си да смениш свещите?? Аз имах такъв проблем. Като запаля сутринта няма проблем, ама малко да загрее и неще повече да пали, изчакваш малко и след известно време палиш без проблем (ама на мен не ми гаснеше след като запаля) А ако е от бензиновата помпа... тя няма изобщо да запали според мен, защото и такова нещо съм сменял.

stanimir_0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir_0 » Вто 17 фев 2009 11:54

провери си масите по двигателя и масата на стартера понякога се разхлабват и прави точно така също замери и ампеража на акумулатора поогледаи по колата някои маркуч да не е изкочил като дадеш на контакт заслушаи се просто ако се чува помпата в резервоара може акумулатора да ти е слаб или помпата да е тръгнала да заминава и да виж кабелите на свещите

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Вто 17 фев 2009 15:04

Ако помпата си заминава е възможно от време на време да не качва бензин. Опитай да я чукнеш с нещо, както си е отзад в резервара монтирана и пробвай дали няма да запали.

VaNk0_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VaNk0_1 » Вто 17 фев 2009 15:25

Извади маркуча за бензина, който идва от помпата и виж дали тече като дадеш на контакт...

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 17 фев 2009 21:01

и мен честно казано ме съмнява помпата,тъй като колата си пали и след няколко секунди гасне или както в случай след 2-3 км. Мисля,че със самото запалване от към ток няма проблем,а и досега никога не е имала,но гориво не ходи до отпред.Ще видя къде е помпата,че си нямам и представа,но аз в момента съм в София,а колата не е така,че най веротно събота ще я "мъчиме"
Мерси за отговорите

Потребителски аватар
pach0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pach0 » Чет 19 фев 2009 16:42

Колега я кажи какво се указа накрая че при мен стана абсолютно същата авария и немога все още да разбера от какво е :banghead:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 19 фев 2009 19:41

pach0 написа:Колега я кажи какво се указа накрая че при мен стана абсолютно същата авария и немога все още да разбера от какво е :banghead:

w1ck3d написа: така,че най веротно събота ще я "мъчиме"

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”